Alla inlägg den 7 augusti 2019

Av Lill Lindbäck - 7 augusti 2019 17:39

Lat blir mer lat. Undra om det är så. För tillfället är det skönt att inget göra. Får skylla på 3 nätters jobb, samt att det ringde på ytterdörren nere i trapphuset. Jag hittade inte knappen att trycka in med. Så himla trött och groggy i huvudet. Jag fick på mig mina kläder och nerför trapporna. Det kom två kartonger till min systerdotters dotter. Ingen har sagt detta till mig. Blir lite undrande om min systerdotter har glömt att berätta detta. Hon är utomlands nu.

Ska ringa snart. Är lite sisådär med tanke på åskväder. Gillar inte att prata i telefon då. Kanske är det inte detsamma i mobil som med en gammal vanlig telefon. Jag la mig kl 8:30 och paketet kom kl 10:20, inte undra på att jag var groggy.

För övrigt gillar jag åskväder. Det är mäktigt hur himlen och naturen kan bestämma och vi inget kan göra. Däremot vill jag förstås inte att någon skadas av det.

Nu ska jag strax göra middag. En enkel soppa blir det. Ja, jag är lat. Eller slö. Jag har hållit på länge med min tidigare flytt och det gått i ett. Att få vila är skönt. Lillsemester i Karlskrona gjorde susen.

Jag har nyligen skilt mig och tappat fotfästet en aning. Här kommer en jämförelse som andra kanske känner igen sig.

Det kom en jordbävning, ett skalv. Jag stod där och förstod inget, men förstod att något hände precis. Något som var ofattbart, men sedan var det stilla. Sedan kom det stora skalvet, man står där och stirrar. Allt är förstört och livet måste byggas upp igen. Kanske man aldrig mer blir densamma, men ändå är man det. Något stort har hänt och man måste vänja sig. Med tiden läker såren något, men ärren kommer att finnas kvar.

Vi hade inga större problem, bara att min man ville göra något annat i livet. Vad finns kvar då, när kärleken till honom fortfarande är stark, men hans känslor är förändrade. Livet går vidare och man kan inte hänga upp sig på den andre.

Kanske är det en aning svårare när man har varit ihop sedan tonåren. En ny person kommer att framträda, men den gamla finns kvar trots det.

Du som har gått igenom något liknande känner igen sig. Men det är så, livet går vidare. Tiden står inte still. Slösa inte bort livet med att hänga upp det på någon annan, även om så det är din högsta önskan. När personen ifråga inte vill längre då ska man släppa taget.

Jag har en vemodig dag idag med tanke på att det var min pappas födelsedag idag. Han skulle ha fyllt 88 år, men fick bara 46 år av dem. Därför försöker jag tänka positivt med tanke på skilsmässan. För livet står inte still och livet är viktig. Man vet inte vad som finns bakom dörren. Nu menar jag inte att man ska köra livet ur sig och leva fullt ut. Alla lever på sitt sätt som bara den mår bra av. En skön promenad i skogen, bergen eller en utomlandsresa. Kanske en träff med vänner eller den man älskar.

Ha nu en skön dag trots vädret. Läste i tidningen att det kan uppstå tromber i sådant väder. Så håll i paraplyet.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

Hämndens Änglar är inte klar på min webbplats.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards