Alla inlägg under februari 2018

Av Lill Lindbäck - 18 februari 2018 10:25

Nästa som väntar är skidskytte kl 12. Därefter ishockey. Idag var det längdåkning, man märkte att de två första svenskarna som åkte inte hade bra skidor för andra åkte förbi dem i nerförsbackarna. Tung dag, men vi blev ändå 5:a. Självklart är svenskarna väldigt besvikna. Jag tyckte att det var tråkigt, men så är det för alla. Man kan ha en dålig och tråkig dag hemma, i skolan, på jobbet eller vad man nu gör. Du vet den där dagen inget fungerar. Det måste väl även de som jobbar runt skidåkarna och dessa skidåkare ha.

Idag ska jag plocka lite, men ... Ja, nu ska jag börja träna. Konditionen försvinner fortare än den kommer när man sitter framför teven. Det är ju inte bara OS, utan att det finns andra program också. Självklart sitter jag kvar en stund till, och en liten stund till.

Jag har inte så mycket att skriva om idag, förutom vädret, men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder - sägs det. För två veckor sedan, då när jag tog en långpromenad hörde jag från en stor grässlänt fåglarnas förtrollande kvitter.

Nu snart är våren här!!! Fåglarna vet. Gå ut och ta en promenad, inte i stan, utan där det finns buskar och träd. Du kommer att få höra fåglarnas sång och detta tar man till sig. Stegen blir spänstigare och du lite gladare. Jag blir det i alla fall.

Ha det nu så bra!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 16 februari 2018 10:13

Jag älskar som sagt OS, men i morse glömde jag av teveprogrammen. Varför vet jag inte. Det blir så ibland. Kanske. Däremot fick jag gå ut och skotta snö. Tack och lov att snön var lätt. Under all snön i trapporna är det svinhalt. Jag höll på att flyga i väg. Våren är på väg, det hörs bland fåglarna för de börjar bli glada i sin sång. Då känns det lättare att skotta.

Skulle ha jobbat den här helgen men är ledig. Så skönt. Jag tittar både på OS och fixar i hemmet. Ska rensa ut en hel del saker.

Idag ska jag gå på ett, after work event, som det heter. Jag tycker nog att det liknar ett vernissage. Lite annorlunda tavlor visas av fyra kvinnor, däribland min systerdotter Diana Wahlborg.

Själv har jag varit på semester, har heller inte skrivit något i min nästkommande bok på ett tag. Har annat för mig i hjärnkontoret. Låter lite skrytigt, men det är det inte. Bara tråkiga saker som sorteras. Den värsta är min obotligt cancersjuka svåger. 2017 har inte varit mitt år, och det forsätter. Barn har fötts, 3 stycken, 1 till kommer nu i dagarna, vilket är mycket positivt.

Ha nu det så bra som bara du kan.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 12 februari 2018 15:59

Jag älskar skidskytte, men kan inte stå på ett par skidor eller skjuta. Men att se dessa personer åka skidor, ta sig in på skjutbanan och ska träffa med sina 5 skott sedan skynda vidare. Missar du får du antingen en minut pålägg på tiden eller ta dig in i straffrundan.

Kan du se dig själv stå där, de andra runt dig skjuter på 25-30 sekunder, du står kvar och pressar ner dina skott. Nerver av stål vill jag säga. Sebastian Samuelsson gjorde detta idag, till slut var de bara tre kvar, de andra hade missat, han var på tredje plats och åkte senare förbi sin medtävlare och blev tvåa.

Fantastiskt!

Själv ska jag jobba två nätter och har tagit ledigt över helgen på grund av OS. Nej, jag följer inte allt, men skidåkning plus lite annat är kul att följa.

Heja Sverige! Och heja alla andra nationers idrottare som kämpar på.

Så är det i livet. Vi alla måste kämpa på vad det än månde vara.

Ha en trevlig dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller/thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 11 februari 2018 14:59

Ja, så tog jag mig ledigt en vecka och åkte på semester med min väninna. Det bestämdes redan i höstas, men jag har varit upptagen och med en svåger som är svårt sjuk ville jag först inte åka. Året som gick har varit ett ganska eländigt år och det fortsätter, bortsett från detta har det tillkommit tre små barn. Man måste glädjas över livet och det gör jag. Resan beställdes för två veckor sedan.

Gran Canaria gick semestern till, kallt var det i vinden och i skuggan, men i solen var det varmt. Vi åt gott och gjorde egna utflykter med buss och många promenader. Jag kom hem igår kväll.

Idag är det mycket teve för jag älskar OS. Jag arbetar bara två nätter och så har jag tagit semester för denna saks skull, men ack så viktig - för mig.

Här i Göteborg blåser det - som vanligt och vinden kändes kall den lilla stund jag var ute. Nej, nu väntar fåtöljen och teven. Ha en fortsatt skön söndag.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se



Av Lill Lindbäck - 2 februari 2018 13:55

Förtrollande blå, är en kortroman, thriller medial. Lästid runt 2-3 timmar. www.lill-lindback.se

Förtrollande blå handlar om ett par, Elsa och Roy, med två små döttrar. Tidigare flyttade familjen till landet, de har även lite djur på gården. Deras vänner flyttade till ett hus längre bort.

Under ett par dagar har Elsa känt sig väldigt olustigt, hon har en känsla av att något kommer att hända. Telefonen har ringt ett antal gånger under dessa dagar, ingen har varit där. Döttrarna hör sin döda morfar prata till dem. Roy åker iväg med vänner för att ha en trevlig dag och natt i stan. Rösterna och obehaget stiger inom henne när Roy har åkt. Rösterna säger; gå, gå nu. Även barnen säger detsamma. Men Elsa mumlar något om djuren. En dimma av fara virvlar ute.

Plötsligt utbrister en av döttrarna en ramsa och den kommer från deras närmaste vän Ove. En dottern förklarar; Zorro heter fisken som är en Ulk. En ful fan med många strängar på sin lyra. Fem vi var och en försvann, sedan var vi bara fyra kvar. Vit och skimrande stiga hon upp från sitt bo. Och då ska vi genast springa därifrån.

Häpet stirrar hon på sina döttrar och funderar på varför Ove har lärt dem ramsan. Tydligen är den viktig. Flera gånger repeterar hon ramsan, men förstår den inte. 

Elsa vet om sin mediala sida, den kommer från hennes pappa och farmor sida av släkten. Detta är något hon inte har brytt sig om. Tveksamt bestämmer hon sig för att lyssna på rösterna. Speciellt då hunden visar att något inte stämmer, han sniffar i luften. Hon kikar försiktigt ut, då visar sig skuggestalter ute på gården. I panik sjunker hon ned på golvet med barnen i sin famn och kommer på källaren, där finns en liten utgång. Läs boken och följ Elsas flykt från gården med barnen ...

Ha en bra dag!

Hälsningar Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards