Direktlänk till inlägg 10 maj 2019

Nu diskuteras de höga bensinpriserna

Av Lill Lindbäck - Fredag 10 maj 08:59

Bensinpriserna i sig är inte höga, men det är dessa olika skatter som tas ut. Jag har googlat på det och hittade ett ställe (kollade inte vem som hade skrivit om det) där visades en cirkel på de olika skatterna. 64,1 % är olika skatter. Förr togs detta ut och gavs tillbaka med tanke på miljö och vägbyggen. Det har startats ett facebookuppror mot höga skatterna. Likaså är vägtullarna i Göteborg som skulle gå tillbaka till göteborgarna i form av vägbyggen osv. Idag går bensinskatterna och vägtullarna till allt möjligt, men inte dit de verkligen skulle. Staten roffar åt sig alla skattade medel för att ge ut, men inte till de som mest behöver, som sjukvård etc. Jag har läst artiklar där föräldrar får ta hand om sitt multifunktionshindrade barn. Hjälpen har dragits in. Det finns inga pengar.

Jag är så trött på att flyktingar ska få all hjälp, ja givetvis ska vi hjälpas åt, men sedan på det har anhöriga rätt att komma hit. På många ställen i världen är det inte krig. Många kommer hit och väljer helst Sverige för här finns bidrag. Det finns folk som lämnar andra länder för att de får mer bidrag och hjälp här. Andra länders befolkning skrattar åt Sverige, de förstår inte hur vi kan ösa pengar över dessa flyktingar, en del är inte ens nöjda. Jag tänker på dessa som kom till Sverige för ett antal år sedan, fick barn och mer. Dessa personer har aldrig jobbat här.

Skatter är ett fantastiskt sätt att hjälpa nödlidande, exvis flyktingar, sjuka, arbetslös, ensamstående och äldre. Ingen skulle behöva tigga i Sverige. Så kom nya generationer och nya svenskar som anser att de har rätt till all den hjälpen och ibland har de rätt.

Jag fick lära mig att kämpa, att skaffa ett jobb, spelar ingen roll vad det var för jobb bara jag fick in pengar. Givetvis var det viktigt för mig. Nu var det min tur att betala hemma så att mina föräldrar efter fyra barn kunde få en guldkant på tillvaron.

Är du sjuk eller sjukpensionär - givetvis ska du ha hjälp. Alla kan bli sjuka, en del i hemska sjukdomar eller efter födsel, olyckor eller en sjukdom bli helt handikappad, dessa ska ha all hjälp de behöver.

Vi människor är olika. Jag är stolt och vill klara mig, men skulle det gå åt skogen kan jag gå till sociala och få hjälp, men ... det får jag förstås inte.

Jag tänker på alla de där som utnyttjar allt, en del jobbar svart och är sjukskrivna eller går på a-kassan. Tänk om ingen utnyttjade bidragen, förutom de som verklgen behöver, då kanske vården och skolor ha fått bättre löner och mer personal. Men många tänker så här; jag skiter i andra och tänker bara på mig själv.

Ju mer åren går, desto mer känner jag med den erfarenheten jag har fått att bidrag är inte alltid bra. En lat person blir latare. Den som kämpar för att få det bättre har ibland otur, men ofta kommer en lösning. Jag känner ett flertal personer som har kämpat och fått det bättre. En del har sparat och gått kurser, en del i skolor osv. Bra gjort!

Vi är alla olika och vi har olika bagage med oss i livet, men inget är gratis. För att få våra drömmar måste vi kämpa. Så är det bara. Ingen som har upplevt sin stora dröm i livet har fått drömmen genom att sitta hemma i soffan och gnälla. Det finns givetvis människor som inte kan kämpa för att det finns för stora hinder i vägen. Det förstår jag.

Lyxfällan är ett program som visar upp hur människor bara handlar och handlar på kort, men alla vet ju om att pengar måste finnas. Man måste ta ansvar över sin ekonomi. Inte kan jag gå och säga; ojdå, menar du att jag ska betala själv?

Nu har jag återigen varit lite irriterad över ekonomin.

PS! Angående miljön. Läste förut att miljöaktivister har kladdat på Riksdagens hus. Undra om målarfärgen eller vad de använde är miljöcertifierat? Är det inte det säger de alltid att de gör det för den goda sakens skull.

Ha nu en fantastisk dag! Det är ju fredag idag. Helgen kommer stormande fort och med det menar jag att lediga dagar försvinner extra fort.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - Lördag 15 juni 08:59

Tre gånger i en rondell, eller som det heter cirkulationsplats och under två körningar, ett till jobbet och ett hem, fick jag bromsa inne i en rondell. När jag åkte till jobbet var det två rondeller på raken, folk som bara ska in före och bryr sig in...

Av Lill Lindbäck - Fredag 14 juni 14:27

Jag tänkte inte skriva något om elände, men så blev jag återigen förbannad, riktigt förbannad. Gäng löpte amok på ett torg, Hässle, i Borås. Tydligen skulle handgranat ha använts. Varifrån får ungdomarna alla vapen? Varifrån kommer vapnen? Vapen är...

Av Lill Lindbäck - Torsdag 13 juni 16:02

När jag läser tidningen, ser på teve, dessa vinjetter om alla dokusåpor, då kommer ofta mina tankar till mig. Flera är frågor, men personen jag skulle vilja säga det till hör inte, hur långt är du beredd att gå? Tänker du på att du ska leva med det d...

Av Lill Lindbäck - Tisdag 11 juni 11:02

Idag har jag alltså att göra, men vaknade 10:30. Typiskt mig, för mig är det svårt att vända tillbaka dygnet efter nattjobbet. Jag kan inte somna på natten och ligger då vaken ett antal timmar. Kanske slumrar jag emellanåt. Idag är det min lediga dag...

Av Lill Lindbäck - Söndag 9 juni 14:24

Så tänker jag ibland, hur gjorde man förr, innan man visste om forskning, innan man visste hur man gjorde. Jag förstår att vissa detaljer, som matlagning, var en färskvara. Det kunde inte ha varit lätt förr, för väldigt länge sedan, då klimatet var a...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se