Alla inlägg under januari 2018

Av Lill Lindbäck - 28 januari 2018 12:45

Ingen vet, handlar om 53-åriga Kristina. Hennes man Håkan har tillsammans med Kristina arbetat upp sig. En kväll kommer ett samtal, det är ett hot. Kristina vet med sig att Håkan under sin väg har trampat på många människor, en del med smärre blesyrer och en del mycket mer. Inte bara det, han har köpt upp företag och sålt dessa senare. Håkans bror har ett stort inflytande på honom. Det är en person som Kristina verkligen avskyr, han är inte välkommen till deras hem. I omgångar har hon försökt att skilja sig från sin man, men då har det alltid hänt något allvarligt. Vem som ligger bakom detta kan hon bara ana, men har inget konkret att gå på. Hennes man tror att hon fabulerar.

En kväll har Håkan en stor fest med bara män inbjudna. Själv är Kristina inbjuden på en pokerafton hos en grannfru i närheten. För engångsskull förlorar Kristina och behöver gå hem för att hämta pengar. Väl hemma hör hon ett samtal som gör att hon packar sin väska och åker. En känsla följer hennes väg, en känsla att någon följer efter henne.

En hel del saker händer, men detta blir också till ett avgörande steg i hennes liv.

Ingen vet, med andra ord är det få som vet om Kristinas liv, hon vågar inget berätta. Det kan hände denne person något.

Detta är en thriller.

Ha en bra dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

 


Av Lill Lindbäck - 26 januari 2018 14:21

Jag har mängder av skrivmaterial i min dator. Men vad hjälper det när andra idéer tar form. Min första av fyra kortromaner. Lästid ca 2-3 timmar. Den här är en thriller/medialt.

De viskar till mig

Något allvarligt har hänt i Jennys barndom. Något hon inte minns. Det mediala har alltid talat till henne, men försvann efter en tid på grund av olika händelser. Främmande män besöker restaurangen där Jenny jobbar. Strax därpå försvinner hennes väninna. Olika händelser sker med större intensitet och hon förstår inte varför. Den mediala sidan talar till henne igen. Vad vill änglarna henne? Hennes pojkvän är inte den hon trodde. Nu börjar hon söka efter sanningen till änglarnas röster, men också varför barndomen gav henne starka rädslor. Oväntad hjälp kommer, men vem kan hon lite på?


De viskar till mig är en avkopplande och spännande bok med lite kittling om den mediala biten. Vem vet vem som vakar över oss. Du som är lyhörd och kan känna in, vad är sanningen bakom dina "röster" och vem talar till dig? Min systerdotter är medial och har ett företag, själv har jag upplevt lite grann, har även läst om personer som har upplevt saker de inte trodde var möjliga. Eller de där som krockade, bilen blev till skrot och alla de som säger, hon/han hade änglavakt. I boken De viskar till mig är det inte jag som har upplevt det här mediala, utan min fantasi som lekte med orden. Har jag någon som hjälper mig? Eller är det så att jag har en underbar fantasi? I fantasins värld kan jag gå lugnt, ibland blir jag väldigt skrämd av min egen fantasi, vissa gånger kan jag sitta på bussen och le, för jag ser saker i min värld, saker som ingen annan ser.

Jag skriver om spännande världar vilka jag själv aldrig vill uppleva. Människan kan vara väldigt stark eller också svag. Tänker på alla de där som blir misshandlade psykiskt och/eller fysiskt, tänker på mobbare och även dessa stalkers. Tänker också på de som skriver på sociala medier och blir hårt ansatta av människor, som anser att de får skriva vad som helst till en annan människa. Du som gör detta, eller du som får skiten, det är en fruktansvärd handling, en kränkning.

Nu till det sista. I morse efter jobbet handlade jag och då köpte jag rosa tulpaner. Tittar ut, ingen snö och jag får känning av att våren är på väg, men först måste vintern värka färdigt.

Ha det gott därute!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare genre thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

 

Här nedan ser du hur liten boken är och den är även lättläst.

 


Av Lill Lindbäck - 23 januari 2018 08:53

Kortromaner, medial thriller eller thriller med lästid på cirka 2-3 timmar.

Jag har skrivit 4 kortromaner. Mer finns att läsa på www.lill-lindback.se

Varför jag började skriva kortromaner var för några orsakers skull.

1. Det tar tid att skriva längre romaner, rättare sagt, att läsa igenom och rätta manuset, vilket man säkert gör 50 gånger.

2. Jag hade mycket idéer vad jag ville skriva om. När kreativiteten sätter fart genom att bara skriva på ett manus gjorde att jag började skriva upp sådana idéer i datorn och sparade till nästa tillfäller, men det blev för många och jag började till slut att skriva kortromaner.

3. En okänd författare kan inte pressa priserna på samma sätt som kända författare. Det var också en del av varför jag började skriva kortromaner. Bättre priser för läsaren.

4. Kortromanen väger nästan ingenting, man kan ha en kortroman i sin handväska. Går att läsa på tåget, tunnelbanan, spårvagn eller buss. Boken är en avkoppling och snart läst.


Alltså blev det för fyra orsaker skull, mycket idéer på datorn. När man pratar om böcker med vänner och människor man möter under sin väg säger många att de har inte tid att läsa tjocka böcker. Idag har vi fullt upp. Allt det där man ska hinna med. Jag läste själv väldigt mycket, men det var tiden innan sociala medier och dessa kan ta enormt med tid ifrån en. Läsa en bok är en avkoppling, lite fundersamhet, lite spänning och framför allt avkoppling från världen utanför. Man behöver inte finnas till för någon, och tanken med att läsa är ju att man går in i en annan värld.

Du som aldrig har skrivit något, vilket jag inte hade gjort när jag var yngre, prova, det ger så mycket och fantasin får flöda. Det är en härlig känsla att se hur bokstäverna dyker upp mot den vita bakgrunden och du kan välja hur du vill skriva. Förr, även idag - förstås, var man tvungen att gå igenom ett bokförlag för att få ge ut din bok och då blev de flesta retuscherade. Likaså idag, de flesta blir retuscherade, även jag. Idag finns nätbokförlag och du kan ge ut själv, visserligen kostar det lite, men ger kraft tillbaka. Du får din klara bok i handen.

Jag vill gärna påpeka att du bör låta andra läsa ditt alster, ja, det är svårt. Varför, kanske du undrar, jo för du vill ha feedback. Och, den blir inte alltid vad du hoppas på, men det är det som är det bästa. Kom ihåg en sak, du skriver på ditt sätt, men ... ta till dig bra förklaringar. Bli framförallt inte sur när du får konkreta förklaringar, ta till dig hur du ska skriva. Jag måste erkänna att det första jag blev blind på var mina ögon. Jag såg inte mina egna fel, eller att jag kanske upprepade saker och ting. Men, skillnaden kom när jag lät mitt manus vila ett tag, då när jag tyckte jag var helt klar. Ett par månader senare visade det sig, när jag återigen läste igenom manuset, att det absolut inte var klart.

Tänk på att du läser och läser och läser och ... man blir kräkfärdig till slut, vill inte se mer i detta manus, men sedan när den är klar - stolthet känner du.

Omslaget kan man betala för och får du beskriva hur man vill ha det. Själv tar jag foton, inte alltid till just boken/manuset jag skriver. Omslaget kan bli ett foto jag tycker om, ett som jag har sparat i datorn - ifall att.

Här var lite om böcker och kortromaner. Nästa gång presenterar jag min första kortroman.

Ha en underbar dag.

Själv har jag en ledig dag och ska städa. Kul. Nä, inte alls, men det måste göras.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare, genre thriller/thriller medialt

Här är omslag som har blivit gjorda. Detta nedan är från thailändska landsbygden, elden har bokförlaget Vulkan.se lagt till efter att jag bett om det. Ville bara visa hur det kan bli. Ytterligare en bild efter denna.

 


Omgjord bild till boken Brinnande Fält

 

Av Lill Lindbäck - 22 januari 2018 15:20

I boken I avundsjukans spår får man följa några kusiner som alla är i 18 års ålder. Som vanligt på våren åker familjen till släktens gamla trähus på två våningar, en källare finns med. Huset kallas för sommarhuset. Kusinernas uppgift är att städa källaren, en av dem hittar ett gömme, de vet att det finns hemliga utrymmen i huset. Ett större skrin visas upp för de andra, en av dem öppnar den och däri ligger glittrande stenar. Chockade stirrar de ned i skrinet. Steg hörs i trappan. Snabbt göms skrinet bakom ryggen. Det är Alices mamma, hon tittar misstänktsamt på dem och slänger sedan ut order till var och en.

Alice och Anne-Lees mammor är tvillingar, Anne-Lees mamma har en vänligare själ, en stor skillnad känns mellan de vuxna kvinnorna.

På grund av att Alice fyller 18 år får de bjuda in sina vänner till sommarhuset och sova över. Det kommer ungdomar som de inte känner, med sig har de alkohol och narkotika. Det ena ger det andra. På grund av dåligt självförtroende är Alice svartsjuk på dem som pratar med hennes pojkvän. Nu hittar hon sin högt älskade kusin Anne-Lee i sängen med sin stora kärlek. Hatets kraft strålar ut från Alice som nu jagar ut sin kusin i trädgården och vidare ut i det höga gräset. De sammanstöter och bråkar med varandra. Anne-Lee skriker att hon var oskyldig, men Alices sliter sig loss och springer till skogen där stigen går till den stora vägen. I sitt berusade tillstånd går hon efter vägen, lyktor dyker upp, men Alices tänker inte på bilen för hon har svårt att hålla sig på vägen. När bilen kör över vägen och mot Alice ramlar hon fnissande ner i diket. Bussen kommer och den tar hon in till stan, Göteborg. I den stora parken Slottsskogen ropar någon på henne. Ett gäng sitter bakom buskarna, hon blir erbjuden något att dricka och en minttablett, därefter är allt svart tills hon vaknar på morgonen och ser fullt med blod runt sig.

Senare under samma dag får hon reda på att Anne-Lee är spårlöst borta från sommarhuset, blodspår har upptäckts i det höga gräset. Alice var den sista som såg henne. Med misstänksamma ögon stirrar folk på henne. Inga bevis fanns mer än några hade hört Alices svartsjuka och att hon skulle döda sin kusin.

En sak vet Alice, hon skulle aldrig kunna slå den personen som står henne närmast, Anne-Lee. Det var därför hon tog sig loss och försvann in i skogen. Nu tänker hon ta reda på vad som hände med Anne-Lee, spåren leder tillbaka till sommarhuset.

Alice gör en inre resa på gott och ont, hon har andra krafter, krafter som hon inte har utnyttjat. En kraft där hennes pappa enträget har bett henne om att inte visa eller berätta för någon annan. Nu får hon till sig syner. Tidigare har de bara kommit sporadiskt och hon har snabbt glömt dem, men nu blir synerna allt starkare. Dessa har hon svårt att hantera och vet inte om det är osanning eller ligger någon sanning i. Vem kan hon lita på?

I avundsjukans spår.

www.lill-lindback.se

Lill Lindbäck, undersköterska och författare i genren thriller och thriller medialt.

 

Av Lill Lindbäck - 19 januari 2018 12:57

Boken Filmen handlar om en kvinna, Sara. Efter skilsmässan har hon och hennes man delad vårdnad om barnen. Boken börjar med en tjejfest. Som vanligt blir Sara alldeles för berusad och är nära att sätta sig utanför fåtöljen och fnissar därför en hel del, hon märker inte blickarna hon får av de andra kvinnorna, en av dem är hennes bästa väninna. Senare under festen vill hon prata med Sara, men Sara vet varför och vill inte höra något tjat om för mycket vindrickande. Grannfrun som också var på festen som senare talade om för Sara att hon och hennes familj ska på en restresa. Självklart vattnar Sara blommorna hemme hos dem.

Hon vet att grannarna har fullt av filmer. Hittar en som verkar ganska intressant. Tar med sig denna hem. Häller upp mer vin och sedan lite till innan tevetittandet börjar.

När filmen börjar rulla är den som alla andra, strax efter ett par minuter är handlingen inte den hon tror. En i handlingen känner hon igen. Chockad sätter hon sig upp. Ringer senare väninnan som inte svarar.

Vad är det för grannar hon har? Dessa grannar har både hon och hennes exman umgåtts med.

Ju mer hon börjar forska i omständigheterna till filmen, blir det till förödande konsekvenser. Få tror henne på grund av hennes alkoholmissbruk.

Hjälp kommer från oväntat håll.

Vi får följa Saras liv, både privat och på jobbet, som vänskap. Mycket sätts på prov. När person efter person anser att hon dricker för mycket skyller hon på sina föräldrar och är först inte villig till att inse att det är hon som har problemet, ändå vill hon hitta orsaken till grannarnas film.

Läs vidare på www.lill-lindback.se

Lill Lindbäck

 

Av Lill Lindbäck - 17 januari 2018 15:21

I en annan värld, drama - medialt inslag, skrevs efter att jag under några år hade gått hos min systerdotter Diana Wahlborg, Själens oas. Mycket av mina intryck avspeglas i den här boken. Saker som jag själv exempelvis har upplevt och i drömmarnas värld.

När jag började gå på Själens Oas i Göteborg läste jag böcker i ämnet, även böcker som andra rekommenderade. Hos Diana fick jag healing, själv tränade jag mig på healing.

I en annan värld, är ett drama om ett par som, alla andra, de arbetar heltid och har tre tonårsbarn. Barnen är tätt födda. Veckorna går fort med arbete, hem och barnens fritidssysselsättningar. Gabrielle, som hon heter, lyssnar på en avslappningsskiva för att kunna slappna av. Skivans härliga musik och Diana Wahlborgs röst gör att verkligheten försvinner och jag kommer in i en annan värld, en värld från mitt ursprung. Så kändes det. Dessa upplevelser blir Gabrielles. Hennes mamma är gravt Alzheimers sjuk sedan några år tillbaka, och pappan har träffat en ny kvinna. Detta har hon svårt att acceptera. Självklart i ett drama finns relationsproblem, de flesta har det i sin barndom, uppväxt eller under åren som kommer. Ett liv är ett drama, med glädje, sorg och sjukdom, eller sjukdom i ens närhet, men också om fin vänskap och kärlek.

Ett stort problem som paret har är att Gabrielles upplevde en tråkig händelse, detta gjorde att hon fick svårt att lita på den hon älskar, hon blev svartsjuk. Inte en kontrollerande svartsjuka, utan en mer osäker.

Du får också följa Gabrielles liv och händelser, men också en del av det mediala. För att spetsa till det så händer en del saker, kanske inte spännande, men ...

Här nedan ett omslag till boken. Min man var ute och fiskade, detta fotot togs och fick bli mitt omslag. Det känns lite som en annan värld att bara sjunka in i själva fotot.

Lill Lindbäck

www.lill-lindback.se

 



Av Lill Lindbäck - 10 januari 2018 10:55

Ja, jag skrev en thriller, och handlingen börjar runt en parkbänk. Boken fick sitt namn Parkbänken.

Tidigare har jag skrivit om mina 4:a böcker i Den långa maran, en serie om kvinnor som påträffade en liga, och om deras liv. Men, jag har så mycket fantasi och under alla år har jag inte vetat vad jag kunde göra med den. Deckare och thrillers på teven har jag alltid försökt lösa mord eller mordgåtor. Spännande. Men, som sagt, när kreativiteten började så ökade den hela tiden. Prova på det du också, kanske inte att skriva, men gör något du älskar och öva dig, sedan ökar din kapacitet eller kreativitet. Lycka till där! Mellan böckerna i Den långa maran skrevs Parkbänken. Den bara kom till mig. Jag kommer inte ihåg varför. Det räcker att jag ser en händelse från bil, buss eller när jag är ute och går. Likaså, när jag tittar på teve. Sist såg jag Bron. Två flickor hade stulit bland annat en mobil och gömde den. Det skulle de aldrig ha gjort. Ja, så tänkte jag vidare på en egen historia. Jag kommer inte att skriva om dem, tiden räcker inte till.

När man skriver vill man inte skriva som andra gör, inte heller kopiera vad någon annan har skrivit, dessutom inte skriva liknande det man själv har gjort. När kreativiteten tar fart följar jag alltid min känsla. Det finns ett annat liv, och det är att jag arbetar som undersköterska på natten, det tar mycket energi. Min trädgård tar också ork ifrån mig, fast jag älskar allt som blommar. För att inte glömma vänner och semestrar. Som du förstår saknas tid ibland. Att skriva en bok tar inte några timmar. Jag har inga problem att komma på saker och skriva om dem. Det som tar mest tid är att få den att löpa i sinnet med sin historia och allt därtill. Att lusläsa ett manus tar mest tid. Meningsuppbyggnader, grammatik måste bli rätt, och det blir inte alltid så.

Parkbänken

En ung kvinna sitter på en parkbänk i Slottsskogen, Göteborg, i stora regnkläder i ur och skur. Då och då sätter sig någon där för att prata. En del börjar vänja sig vid henne och pratar även dem, men väntar inte på något svar. En dag sätter sig en ung man jämte henne och stoppar ner tabletter i hennes ficka. Då och då kommer han dit. Viskar samma ord till henne. Gör det snart. Ta ditt liv! Vi vill inte se dig. Svälj dem! Glöm inte - vi bevakar dig.

Varför sitter en ung kvinna på en parkbänk i för stora regnkläder? Varför svarar hon inte på tilltal? Vad är det som har hänt henne och varför sätter sig en ung man jämte henne som vill se henne död. Dessutom bevakas hon, frågan är av vem?

Läs gärna mer på

www.lill-lindback.se

Lill Lindbäck

 


Av Lill Lindbäck - 9 januari 2018 08:28

Den här veckan är jag ledig från jobbet, min lediga vecka. Den här gången ska jag faktiskt vila och ta det lugnt. Bara göra en sak i hemmet som jag borde göra, men inget tvång.

Mycket av den här veckan kommer jag att skriva på min nästa thriller. Jag önskar mer fart för jag har mycket som vill ut, men år 2017 har allt skrivandet gått i slow motion. Har hänt mycket, som det kan göra i livet, det har gjort att tröttheten har följt mig. Som sagt, den här veckan känner jag mig ledig och har inga måsten.

Brinnande Fält, ingår i serien Den långa maran. Bokserien har än så länge blivit 4:a böcker, alla böcker handlar om ett sällskap med kvinnor, tjejgäng, men något äldre. Varje bok handlar om en kriminell liga som en av kvinnorna råkar på. Den handlar också om varje person i detta sällskap, tjejgäng. Brinnande Fält, handlar om Karin och hennes liv.

Karin är journalist. Under festen med alla tjejer hemma hos Anna, i boken Upptäckten, berättar hon att de måste undersöka ett hus. Något underligt hade hittats under ett sökande, av Anna och Bea. Kvinnorna gör sig i ordning för att gå till adressen Anna hade sökt efter. Karins journalistiska nyfikenhet gör att hon darrar av spänning.

Här börjar en händelse av reaktioner från Karins syskon, med dagarna som går får Karin reda på att hon är skuggad. Ju mer Karin gräver, desto mer snirkliga trådar gör att hon nyfiket följer upp spåren.

En av spåren leder till Thailand och Bangkok, trådarna går ut till landsbygden. Dit hon och hennes thailändske journalist åker. Läs vidare på www.lill-lindback.se Lill Lindbäck

Här nedan är fotot från landsbygden i Thailand.

Omslagsfotot är från boken Brinnande Fält. Bokförlaget Vulkan hjälpte till med elden och gjorde omslaget bättre.

 

Här nedan är baksidan och jag tycker verkligen om den här bilden.

Den spirar av liv.

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards