Alla inlägg den 2 januari 2019

Av Lill Lindbäck - 2 januari 2019 07:45

Tänk om man blev utan el. Så bortskämda vi är i Sverige. Så tänker jag om mig själv. Jag bor i hus och har en ficklampa och vet exakt var den finns. Det borde man ha även i en lägenhet. Ficklampa, ljus och även tändstickor. Det är hemskt om elen skulle gå. Vi laddar mobilen, sätter på tvättmaskinen, framför allt fixar vi mat på spisen eller i ugnen. Det är mycket som ska fungera. Får vi värme när det är kallt? Det är ett annat exempel. Jag kan ha min bärbara dator på eftersom det finns batteri på dessa. Sitter jag vid en annan dator kanske jag har elsladd och så vidare. Jag har fiber i huset, då borde mina datorer gå via den.

Tänk att det kan bli sådana enorma vindar att träd faller. I andra länder rasar hus på grund av stormar och det är inte bara en vind, utan en vägg som kommer farande mot en. Fruktansvärt med ett sådant väder. Har sett på katastrofprogram i vädrets makter. Det går inte att föreställa sig hur ett väder kan ställa till livet på jorden.

För övrigt kom jag från jobbet nu på morgonen. Det verkar som om det är fler som jobbar idag, onsdag.

Nu vill jag skriva lite om rökning - igen. Jag kände en tjej en gång i tiden, vi var ett gäng med tjejer som bodde i samma hus. Jag var ett år yngre än dem, men fick vara med ändå. Nu har den ena tjejen, hon har bott i Norge i många år, fått cancer, tumör, i bland annat lungan. Jag tror att det kallas samma som för min svåger. Röktumör. Alla drabbas inte, men det tycks vara vanligare med lungcancer för den som rökar, men det behöver inte alltid vara så. Det är hemskt. I cigaretter finns det väldigt mycket gifter. Jag läste om det, men har glömt. Inte bara det, dessa giftpinnar kostar skjortan, för att inte tala om hur man luktar i kläder, hår och hud. Finns inget bra med rökning. Jag har aldrig rökt, har inte ens haft lust. Har bara tyckt att det luktar skit och har nog aldrig fattat att man kan dra ner giftig rök i sitt blodomlopp och ner i lungorna.

Idag låter jag negativ, men är det inte. Igår tränade jag med bland annat att vara ute och gå i fyrtio minuter. Hemma fortsatte jag med ett träningsprogram som jag fått av sjukgymnasten. Min man har också fått ett, bland annat för sitt knä. Jag kör hans program också. Skadar inte. Det finns balansövningar med. I början höll jag på att ramla och det i omgångar. Nu står jag elegant kvar. Nästan. Jag kan nog överdriva lite ibland. Hade jag fått göra ett arbetsprov via forskning då hade jag nog varit hundra år gammal.

Nu ska jag lägga mig. Ha en fantastisk dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards