Direktlänk till inlägg 13 juni 2019

Hur långt är man beredd att gå

Av Lill Lindbäck - 13 juni 2019 16:02

När jag läser tidningen, ser på teve, dessa vinjetter om alla dokusåpor, då kommer ofta mina tankar till mig. Flera är frågor, men personen jag skulle vilja säga det till hör inte, hur långt är du beredd att gå? Tänker du på att du ska leva med det du gör resten av ditt liv? Hur viktigt är det att få bekräftelse? Uppmärksamhet? Eller är det så enkelt att du är tävlingsinriktad och vill vinna, kanske är det så att du vill göra något annat i livet.

Min systerson var för många år sedan med i en dokusåpa. Flera av hans vänner övertalade honom, en anmälde honom dit. När han gick vidare för uttagning fick han inte ledigt från sitt jobb, då sa han upp sig, men som han sa; han trivdes inte och detta var hans sätt att fly. Den tiden pratar han aldrig om. Jag tror inte att han gjorde bort sig, men som han sa också, det var en rolig grej, kanske en erfarenhet, men inget som var viktigt för honom.

Ibland tror jag att man vill fly, göra något annat, eller bara så väcka uppmärksamhet. När jag nästan ser samlagsfilmsekvenser från någons sovrum, då blir jag generad. Jag kanske är gammalmodig och vill helst inte visa upp mig, inte ens när jag var tonåring. Min kropp är min kropp och den är inte till allmän beskådning.

Men som sagt, vi är så olika. Många tycker om att visa upp sig, mest för att det är dennes personlighet. Eller som min systerdotter säger och som är duktig på det mediala, horoskop - alltså vilket stjärntecken du är född i. Stjärntecknet visar inte allt, utan man går djupare ned och delar upp det. Tyvärr står det still i huvudet. Kanske är namnet astrologi som jag söker. Du är född i ett visst stjärntecken, men delar man upp det är du fortfarande kvar i samma stjärntecken, men har lite influenser av vissa andra stjärntecken, eller till och med kanske mer.

Vissa stjärntecken vill hela tiden ha uppmärksamhet, mer än vanligt. Den personen du ofta ser framför dig som hela tiden vill visa vem den är kan ha ett sådant stjärntecken. Men, att inte förglömma, uppmärksamhet kanske saknades från föräldrar och andra vuxna.

Alla vill bli älskade för den de är. Därför säger jag, var den du är, då mår du bäst.

Jag brukar också säga, om många tycker att du gör något fel, säger samma saker, eller gör ofta samma fel - då bör man förstås lyssna.

Har träffat på människor som byter jobb stup i kvarten. Jag gjorde det när jag var yngre för spänningens skull, för att det skulle hända något nytt. Jag tröttnade fort. Nu har jag varit på samma jobb i ganska många år. Andra kanske tröttnar hela tiden, det kan ha att göra något med en själv och är aldrig bli nöjd. Kanske man borde förstå sig själv.

Jag träffade en man för ett tag sedan i några samtal. Han berättade att innan han gifte sig och skaffade barn ville han veta vem han var. Kanske för att kunna ge trygghet åt familjen och att han skulle bli en bättre person.

Uppmärksamheten en del önskar i livet kanske man senare ångrar. Ibland gör man val som man innerligt ångrar. Jag brukar säga, drivs inte till att göra vad andra vill att du gör. Du är viktigast. Hur du mår och känner är viktigt. Du kanske tvekar över att vara med i annat som manliga/kvinnliga vännen önskar. Gå alltid i din egen  eller på din känsla. Själv har jag givetvis gjort vad andra önskar, och jag har även gått efter mina egna önskningar.

Vad menar jag? När jag har gjort saker som jag har varit tveksam över, då har det aldrig blivit bra. Jo, någon gång. Så är det också så att ibland måste man våga, för vågar man inget, vinner man inget.

Med de orden avslutar jag bloggen för idag.

Ha det gott därute!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - 2 mars 2022 13:38

Vad är jag mest rädd för, jo det är maktgalna människor. Dessa som har vassa armbågar, som psykopater och narcissister. Folk som inte skyr några medel alls, tar ingen hänsyn förutom pengarna och dessa styr egentligen mest. Så mina punkter är: psy...

Av Lill Lindbäck - 20 februari 2022 09:43

Tycker inte du att det stormar ute oftare och ibland med hårdare byar. Jag måste erkänna att jag tycker att det är spännande, men när jag läser om hur vissa stormar gör översvämningar och träd blåses ned både över bilar och hus, då är det ledsamt.  ...

Av Lill Lindbäck - 17 februari 2022 12:15


Nu var det längesedan jag bloggade och jag förstår varför. Jag heter Lill Lindbäck, under detta året kommer jag att byta namn till det jag föddes till och då blir namnet LILL KARLSSON. Det känns bra. Jag har skiljt mig, inget jag önskade. Till sommar...

Av Lill Lindbäck - 29 december 2020 10:16

Självklart känns julen extra när det är snö ute och även när det snöar. För min del är jag inte förtjust i snö, speciellt inte när jag ska köra bil. Numer tar jag hellre buss eller spårvagn. Jag är absolut ingen expert när det snöar, men jag blir n...

Av Lill Lindbäck - 13 december 2020 11:24

Nu gör Bris mycket reklam överallt. Så sorgligt. Det ska inte behöva var på det viset. Alla högtider, tydligen mest under juletider är det som värst. Stackars barn. Stackars alla som bor hemma i en miljö som inte är trygg, eller ens bra. Vad tänker...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards