Alla inlägg den 29 juni 2018

Av Lill Lindbäck - 29 juni 2018 08:02

Kanske är det lika bra att inte veta för mycket. För mycket vetande kan göra en rädd. Jag läste Ai ftonbladet om återvändande IS-anhängare. Många av dem har blivit indoktrinerade och hjärntvättade. Staten, eller SÄPO, måste få tag i ledarna, dessa som hjärntvättar unga människor. De flesta var födda under 80 och 90-talet. En del hade rest till Syrien med sina barn. Tillbaka i Sverige har en del fått skyddad identidet. Andra har bytt namn och så vidare. Skattemyndigheterna söker människor som inte skattar för sina pengar, men ändå kommer det in pengar på deras konto och de uppvisar inget arbete. Synd att banker, företag, Försäkringskassan och myndigheter inte kan samarbeta. Kanske dessa gör det, sådant som jag inte känner till. Undra hur många som går på Försäkringskassan för att finansiera sina resor till Syrien. I vårt bidragssamhälle är det för slappt.

De flesta av dessa grupper har gått under jorden. Polis och SÄPO har mindre koll. Anhängarna finns kvar i landet, de utför order av deras högre maktelit.

När man ser och hör vad dessa gör, de är som soldater, de som lyder order - av någon. Likadant var det förr i kristendomen, de utförde terror mot olika grupper och alla blev drabbade. Allt i namnet Gud och Jesus.

Jag kommer aldrig att kunna acceptera våldshandlingar. Att du tillfälligt blir galen, ja just det galen, din hjärna orkar inte mer, det kan jag acceptera, men aldrig skada eller att döda. Det är fruktansvärt!

När jag läser om jihadister, självmordsbombare med mer, då stänger jag ned. Det är fruktansvärt vad andra kan ställa till med. De som tillhör makteliten, de som indoktrinerar och hjärntvättar, har säkert förgreningar högre upp. De som vill att landet Syrien, eller andra länder, ska ändra sin politiska åsikt. De där personerna som vill ha makten över sitt och andra länder.

Kan du se dig själv att gå i burka en varm sommardag? Din man går i shorts och värme. Du ska ha burka på dig bara för att männen inte ska se din halvnakna kropp eller dina vackra ben i shorts. De kan faktiskt våldta dig. Detta är något de inte kan hjälpa. Ungefär så tyder jag deras beskrivning av att skydda kvinnor. Kvinnor blir inte skyddade. De tvingas redan i unga år att ha på sig burka. Kvinnor som säger att de självmant vill ha burka, ja kanske det, är det så att någon har indoktrinerat henne, är det så att andra ser ner på henne i den omgivningen hon bor i, eller är det bara så att hon känner sig religiös. Okej, nu ska du veta en sak. Dessa kvinnor är inte ett dugg bättre eller sämre än andra kvinnor. Inte heller skyddar de sig med långa kläder och ett lakan över huvudet. Nej, nej! Kvinnor i blir våldtagna av män hur de än är klädda.

Männen då? Männen som går i linne och shorts. Givetvis finns det män som vill leva i ett modernt samhälle med demokrati och lika rättigheter för kvinnor och män. Självklart finns det män i olika grupper som vill att systrar och fruar ska bära burka, i alla fall en sjal. Men vissa män har inte fått en uppfostran i att respektera kvinnor, inte heller att komma till ett demokratiskt land där de tror att de får lov att våldföra sig på en kvinna som är ute ensam på kvällen. En del tycker att de har den rättigheten.

Uppfostra dina söner som du uppfostrar dina döttrar, med respekt för andra människor, för deras religion, för deras hudfärg, för deras könstillhörighet, men också för andras politiska åsikt.

Så är det att leva i en demokrati!

Nu ska jag sluta att beskriva vad jag känner för människor som dödar andra, som gör terrordåd. Självklart vet jag inte vad dessa personer har varit utsatta för. Hjärnan är stark, i somliga fall kan den bli svag. Vid en hjärntvättning lyder den bara andra, den personen har svårt att tänka själv. Tyvärr, det går fort att omvända en person. Ju svagare, desto starkare, men ingen eller få, är stark nog för att klara av en hjärntvättning.

Alltså borde dessa först få fängelse, i fängelset ska de ha hjälp med psykiatriker och psykologer från radikalisering av hjärntvätt. Dessa personer ska också få lära sig hur viktigt det är med demokrati.

Vi får aldrig låta en religion styra våra politiska val. En religion tillhör egentligen inte den politiska sfären.

Nu är det fredag!

Jag önskar dig en skön dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards