Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Tisdag 22 jan 08:53

Igår märkte jag tydligt att det har blivit ljusare ute på eftermiddagen. Ibland slänger jag en blick ut och ser uppfarten samt grannens hus, är det är mörkt ser man någon som går, men inte vem det är. Igår såg jag som sagt tydligt. Plötsligt kändes allt bättre. Däremot såg jag att från det var ljust tills det blev mörkt tog bara 10 minuter. Himla skillnad, allt blev bara så mörkt. Jag har egentligen inte ont av mörker, men håll med om att ljuset och fågelkvittret gör en glad och piggare.

Från det ena till det andra. Jag har sovit rätt mycket. Tror att jag har en längre tid känt av våra nya arbetskläder och tvättmedlet från tvätteriet. Vi har tvättat på jobbet tidigare. Själv har jag tagit hem mina arbetskläder och tvättat dessa hemma. Det är klart att man inte ska göra, men ... Vad det har kliat. Har haft röda flammor här och där. Det tar tid för kroppen att komma tillbaka. Sedan har jag haft ont i ryggen, vilket jag skrev om tidigare. Nu känns det bättre, men dagen har knappt börjat.

Idag ska jag fortsätta att städa ... långsamt. Allt för att inte få ont igen. Promenader ska det bli. Och att läsa min nästkommande bok för då kommer jag in i den och kan börja producera genom att skriva.

Det är skönt att vara ledig. Då kan man återhämta sig och plocka med lite av varje i hemmet. Jag har märkt att jag behöver minst 6 timmars sömn för att må bra, det är inte ofta jag sover så länge när jag jobbar. Jag läste någonstans att man inte tar igen förlorad sömn. Ha, det gör jag. Har jag varit ledig några dagar kommer sömnen och då sover jag kanske till och med i tio timmar, tolv timmar har jag också sovit. Igår la jag mig tidigt, kommer inte ihåg sedan sist jag la mig klockan 21. Höll på att somna framför teven flera gånger, då är det lika bra att lägga sig. Jag gick upp vid 7:30. Lite seg i huvudet, men kroppen känns piggare. När jag har gått av arbetspasset kan jag ligga vaken halva natten. Irriterande. Snart ska jag skriva, dammsuga ett rum i taget, jag menar med vila emellan.

För övrigt läste jag på MSN på datorn om olika aktiva vulkaner. Förstår inte varför jag är fascinerad över vulkaner. Tänk att bo i närheten av en sådan och känna marken gunga innan utbrottet sker och detta mullrandet som måste bli. Och tänk då som fattig att du har ditt hus i närheten och du måste lämna allt och springa därifrån. Läste om en vulkan som skickade ut sin lava i en sådan fart att vi aldrig haft möjlighet att springa. Tror att hastigheten var 96.8 km-

Utanför fönstret är det lite vitt. Visst är det vackert.

Du får ha en fantastisk dag. Vi glömmer, jag glömmer när jag känner mig nere att allt det lilla betyder en hel del.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se


ANNONS
Av Lill Lindbäck - Måndag 21 jan 06:44

National Geographic fick jag fram mer om Silverfisken. Har ibland funderat hur länge den har funnits. Inget jag går och tänker på egentligen, men tanken har kommit. Då och då kan en silverfisk dyka upp i badrummet. Såg en nyligen, men innan dess var det ett tag sedan. Även för övrigt kan den dyka upp här och var i ett hem, läste jag.

De trivs i fuktiga badrum och även smutsiga. Hur fort blir det inte dammigt i ett badrum med alla handdukar? De giller även håravfall, men detta med smutsiga badrum behöver inte stämma. Silverfisken äter allt med stärkelse, som bland annat finns i håravfall. Det stod i tidningen att man skulle vädra mycket.

Silverfisken är inte farlig, bits inte och överför heller inte sjukdomar. Däremot kan de göra skada om du hittar Silverfisken bland dina böcker eftersom de gillar limmet i bokryggarna, eller bland skafferiets matvaror.

Silverfisken har funnits runt 400 miljoner år och i stort sett som den gången de gick upp från vattnet.

Tänk att just detta lilla djur har funnits så länge.

För övrigt har jag för en stund sedan kikat efter blodmånen, eller vad experterna kallar fenomenet för. Det är molnigt över göteborgsområdet och från där jag stod såg jag inget.

Helgen gick fort. Jag jobbade en natt, skulle ha jobbat tre, men fick ringt in en tidigare pensionerad kollega som ställde upp och jobbade de andra två. Det behövdes. Jag tog ut semester. Fortfarande har jag ryggskottskänsla. Det värker i ryggen ner i ändan och i natt värkte det i benen. Jag tror att jag har tränat för mycket. Eller rättare sagt, jag har förslitningsskador, inget som läkarna säger, utan att jag själv förstår det, detta gör att jag känner smärta så fort jag tränar mycket och då behöver det inte vara så. Under helgen har jag varit ute och gått, emellan detta satt jag i min sköna fåtölj och såg bland annat på skidskytte. De svenska damerna var fantastiska. Tre stycken kom in på 4, 7 och 10:de plats.

Idag ska jag dammsuga och plocka lite, dessutom eller den mesta tiden ska jag skriva på nästkommande del av min thriller. Del 1 har blivit klar, men inte kommit ut. Del 2 kommer att heta Frihetens Vind. Och så ska jag gå ut och gå för att inte stelna till. Människan är byggd för att röra på sig. Under Andra världskriget hade en japansk soldat suttit still och vaktat ett ställe i 48 timmar, han fick en blodpropp och dog. Så för mycket stillasittande är inte bra för kroppen. Inte för själen heller. Motion stärker faktiskt själen och även immunförsvaret.

Ha nu en trevlig måndag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se


ANNONS
Av Lill Lindbäck - Fredag 18 jan 10:33

Glenn Hysén uppskattar verkligen teveprogrammet om Hyséns, för han får gjort sådant han tidigare har pratat om, men som aldrig blivit av. Känner du igen dig?

Jag gör det delvis. Finns mycket man vill göra, men man hinner inte av olika orsaker. Sedan skjuter man upp saken. Jag gör det sedan, delvis för pengarna eller tiden inte räcker till. Ibland orkar man bara inte.

Jag har märkt på mig själv att när jag är inne i en jobbarperiod med mycket jobb, på schemat, så blir det enklaste sakerna gjorda som tvätta och laga mat. Sedan när jag är ledig ska jag göra annat, och det blir inte alltid av. En kvinna som jag träffade sa en viktig sak, men jag är inte riktig sådan. Hon sa, när man hänger i soffan och tittar på teve blir inget annat gjort, som att umgås exempelvis. Man ligger där och jäser. framför teven.

Jag höll med henne och det gör jag fortfarande. Mycket tid går åt att sitta framför teven när man i stället kan umgås. Men, jag älskar att göra ett häng framför teven. Jag hämtar lite ork och det är skönt att inte alltid ha måsten framför sig. Nu menar jag inte att umgås är ett måste, men att passa tider för olika träffar. Jag tror på att ha vissa latardagar. Det är viktigt för kropp och själ för återhämtning. Jag älskar skidskytte och parkerar mig gärna framför teven. Har jag inget annat för mig kan jag sitta någon timma till., eller två. Lat, det är jag ibland.

Ofta tänker jag på att nu ska jag skriva, författa, men det är så mycket annat som kommer emellan. Jul och Nyår, till exempel, och då måste man vila efteråt.

Tummen ur, nu skyller jag på saker, men hus och trädgård tar tid ifrån annat. Min kropp vill inte alltid det jag vill numer. När jag får en lägenhet blir den mindre än huset och jag har ingen trädgård, då får jag mer tid över att hälsa på hos familj och vänner. Det är så mycket man vill göra. Varför skriver jag man? Det är så mycket jag vill göra.

Nu ska jag gå in på en hemsida om yoga. Det är bra för hälsan. Eftersom jag har fått ont i nedre ländryggen börjar jag återigen tänka på yoga. Mjukgörande rörelser, stilla musik, detta är välgörande för kropp och själ.

Men nu kommer tummen i. Jag kommer inte att söka en plats på yogan, inte riktigt ännu. Men det kommer ...

Ha en härlig fredag. Kallt ute. Jag ska ta mig en promenad efter städ och tvätt. Allt ska tas långsamt på grund av ryggen. Har svårt att böja mig, men det går. Ska nu jobba tre nätter och är ledig nästa vecka, då ska jag skriva och gå ut och gå mycket mer. Träning står på schemat, men jag får undvika ont i ryggen träning.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Torsdag 17 jan 09:26

Om du har försäkring och har ramlat under din fritid. Det gör ont, men går över - så småningom. Så tänker du, så tänkte jag. Du går inte till läkaren, som sagt det går över. För mig hände ett fall runt fyra år sedan. Trapporna till våningen under var hala. Jag tog ett kliv, halkade och ramlade lite bakåt, kanade ner ett antal trappsteg. Det gjorde ont. Väldigt, väldigt ont i svanskotan. Ibland visste jag inte hur jag skulle sitta, men det skulle gå över. Jag slog även i ländryggen, precis ovanför baken. När jag blir överansträngd känner jag av de där delarna. Svanskotan tog nästan två år att bli bra ifrån. Nu är det sällan jag får ont där, mest kommer det i ländryggen.

Jag vill bara nämna att trapporna är omgjorda. Efter det har ingen av oss kanat.

För att återgå till fallet. Den sista tiden när jag har blivit överansträngd känner jag mest av ländryggen. Tänk om jag slog mig så illa att jag nu har fått problem med nedre delen av ryggen. Jag får känning av ryggskott och det går ner i benen. Det är svårt att göra vissa saker. Ibland mår jag bra, ibland sämre. Jag tränar, men märker direkt när en övning inte är bra. Fysioterapeuten vill nog att man tränar ändå, men det tar emot där jag nu har ont.

Vi har försäkringar för olika saker. Det här skulle ha gällt fritidsförsäkring, eller något sådant. Jag funderar på att fråga vårdcentralen om jag kan få röntga mig just där. Om det skulle vara någon skada, då kanske fysioterapeuten kan visa mig hur jag kan träna upp muskler runt skadan för att orka mer.

Alltså, ifall du slår dig illa, du tänker att det snart går över. Gå till läkaren, dvs om du får en tid. Det är mest för att få det illa slaget dokumenterat och ifall du måste ta kontakt med ditt försäkringsbolag. En dag kan det bli så att din skada trycker på en nerv och du får svårt att jobba. Exvis för att du haltar och inte orkar stå länge.

Detta var allt för dagen.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Onsdag 16 jan 08:10

Jag tror att du som läser det här inlägget och söker lägenhet vet hur svårt det kan vara. På 2 år har jag sökt ca 100 lägenheter. Till och från har jag tittat på bostadsrätter. Jag tänker på dig som vill flytta hemifrån, eller du som ska skilja dig från en elak man/fru, en som slår dig. Då hade jag gått till sociala. Sedan är det alla som vill byta bostad. Kanske det är lättare, att byta bostad. På grund av detta har jag bestämt att min släkting som fyller 17 år ska få en present av mig. Jag ger inte längre presenter för familjen är i ständigt växande. Hursomhelst, på boplats i Göteborg kostar det 100:-/år. Den dagen när tösen flyttar hemifrån kanske hon har lättare att få bostad. Få har råd att bo i nya lägenheter eftersom hyrorna blir för höga. Tur att vi fortfarande har hyressubventioner. Många här i Sverige hade inte klarat av att betala vad lägenheten egentligen kostar.

När jag tänker på bostadsrätt får inte priset bli för högt. Det ska ju vara gott att leva annars kan det kvetta. Ja, jag vet att det heter kvitta, men jag hörde sången på radio när jag åkte hem från jobbet. Apropå det, jag fick stanna på Linnégatan och skynda in till Hemköp. Jag handlade igår morse, mest för att slippa handla när jag vaknat och glömde att köpa balsam till mitt hår. Nu på morgonen har jag gått av mitt arbespass och när jag då vaknar vill jag gärna "lulla" omkring. Nyss när jag körde hem plaskade snöblaset runt bilen. Det regnar ute. Igår hade det snöat och det var minusgrader. När jag kom hem till min lilla gata tyckte jag det glittrade från bilspåren. Genast sänkte jag farten. Man vet aldrig i sådant här väder om det är halt eller bara ser ut som det. Jag körde upp till min uppfart och stannade för att öppna garageporten, öppnade bildörren och klev ur, sakta kanade min fot. Ajdå, det var väldigt halt på sina ställen. Sådant väder är bland de värsta som finns. Snö ena dagen, minusgrader och det övergår till att bli regn och halka.

Vädret kan vi inte göra så mycket åt. Läste i tidningen att blodmåne skulle komma igen. Men jag vet inte när. Får läsa om det när jag vaknat. Har sett foton på just en sådan måne. Väldigt häftigt vill jag säga.

Nu avslutar jag för denna dag. Sängen hägrar. God natt!

Ha det gott därute. Ta det lugnt.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Måndag 14 jan 11:06

Jag följer inte längre politiska debatter. Röstar man på ett parti och de vinner, då har man plötsligt fler partier som ska vara med och bestämma. Sådant som jag tyckte var viktigt kommer aldrig upp igen.

Det är tyvärr mycket som är dåligt i Sverige. Häromdagen hörde jag en man säga att han inte vill att hans barn ska bo i Sverige, för i hennes klass fanns det inga svenskar, alla var från Somalia förutom tre barn. Skrämmande. Även denna man är från ett annat land. Det är synd om dessa barn, de lär sig inte svenska så bra. Barnen är inget fel på, men som sagt språket och även vad de uppfostras till. En del säger att tidigare flyktingar som får stanna i Sverige får bo där det finns tomma lägenheter. Finns inga tomma lägenheter. Folk som behöver lägenheter får vänta. Jag har sett hyror i höga avgifter att jag aldrig skulle sätta min fot i en sådan lägenhet.

Politik; när inser dessa personer som tjänar lika mycket på en månad som jag tjänar efter kanske fyra -fem månader, de har råd att köpa bostadsrätt. Banken lånar ut till dem. Inga problem. Få av dem bor i problemområden. Det är synd om invandrare som vill bo bra, men kan inte flytta för att hyrorna är för höga. En del pratar om att flytta till hemlandet.

Politikerna måste inser att invånarna i landet ska kunna klara sig på sin lön, att hyrorna är normala, att det finns bra sjukvård, skolor och kommunikationsmedel. Att Socialdemokraterna, som ska värna om den lilla i samhället drar in för dessa som har det allra svårast. Det är fel. Föräldrar som har multihandikappade barn måste ha hjälp. Att svårt sjuka människor får sina mediciner även om de är dyra, det ska dem ha. Att våra pensionärer har en dräglig tillvaro, de har sämst ekonomi i samhället och betalar dessutom mest skatt. Inte bara att en pensionär har hög skatt, de har redan en gång skattat för sina pensionspengar och får betala skatt igen. Pensionär borde vara skattebefriade.

Jag är trött på politiker som bara lovar runt och håller tunt. Nu snart har vi inga partier för de samarbetar tydligen med än den ena och än den andra.

Så vad gör jag då. Inte går jag ut och ställer mig och demonstrerar. Ingen är intresserad av mig. Samhället har blivit skevt. Journalister tar upp sådant som är problem, men mer behövs att göras. Ibland tar journalister upp samma sak i alla tidningar, men det finns mycket mer att se över.

Vi läser rubriker på nätet. Tidningarna blir alltmer tunnare. Många journalister är frilansare, de är inte anställda av en tidning. Skrämmande utveckling.

Likaså är polisens jobb skrämmande. Vilken hemsk utveckling det har blivit med allt värre våld. Polisen har familjer runt sig, de blir oroliga. Vad gör våra politiker. Det är bara att gilla läget. Du är ju polis och borde tåla det. Detta läste jag för något år sedan.

Politikerna måste visa samhället och ge polisen bättre resurser för att kunna stävja problemen i samhället. Det har gått för långt, sa en polischef. Sätt in insattser. Ändra tillfälligt på lagen och sätt även in underrättelsetjänstavdelningen från militära på våra problemområden och låt dessa samarbeta med polisen. Kanske man kan utbilda vissa inom militären till polis. Tillfälligt.

Om man har en gryta med mjölk på spisen, inte låter man den koka över. Grytan passas noga. Men kokar den över då blir det en jäkla massa jobb.

Nu lät jag lite negativ, men jag önskar dig en fin dag idag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Söndag 13 jan 13:16

SMHI har gått ut med att det kommer att bli svår halka i bland annat Västra Götaland, Bohus län och så vidare. Jag kollade inte vidare på grund av att mitt intresse ligger i Göteborg. Det är hemskt när det blir svår halka, den gäller för bilister, cyklister och gångtrafikanter, alltså alla.

Jag har gått på svinhala trottoarer och sakta kanat iväg, där man tror är asfalt, om det inte finns snö, där är det också is. Det är hemskt. Sedan måste jag också skriva om bilar som ligger för tätt inpå nästa.

Nu önskar jag dig en trevlig söndad med massor av skidåkning

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Lördag 12 jan 12:41

Nu har jag bråttom om 5 minuter börjar skidskyttet.

Häromdagen läste jag om en forskare som beskrev detta med att äta exvis chips och ostbågar framför tevesoffan, när man är inne i ett stadie av lathet.

Ät morötter eller annat nyttigt. Ta en promenad lång eller en snabb kort, för enligt forskaren så är stillasittande med chips och ostbågsätare farligt för hjärnan. Förlåt, det är inte farligt, men man kan få sämre hjärnkapacitet. Fantasi som jag har kan jag se folk som är lite som dementa, glömmer vart de går och vart de är på väg.

Hoppas du får en trevlig dag. Min är som sagt, efter en promenad, skidskytte samt att skriva på min nästkommande bok.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se