Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Lördag 7 juli 13:18

Jag älskar det här med stämning. Egentligen är jag inte jätteintresserad av fotboll, men när det sådana här matcher visst sitter jag framför teven och skriker. Måste ha något för händerna, för att inte skrika högt. Sist stod jag en meter från teven och försökte hjälpa till att sparka.

I Göteborg lockar pubar och restauranger med storbild och teveapparater. Jättekul! Varmt, skönt, livet är en fest. Jädrans en geting kollar läget runt mig. Nej, den är enveten. Jag avslutar nu ... Förbannat!

Du får ha en fantastisk dag för det ska jag ha.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se


ANNONS
Av Lill Lindbäck - Fredag 6 juli 10:21

Jag skriver thrillers. Ibland är det svårt att veta vad som är rätt och fel.

Tänk på hur du skriver?

Ska man särskriva ord, eller skriva vissa ord ihop.

Exvis sär skilja - särskilja

iallafall - i alla fall, i detta ord kan man skriva både och.

Inte skriver du last bil, jag antar att du skriver lastbil. Ett annat ord en rödaktig ballong - röd aktig.

Sol bränna - solbränna.

För många år sedan tänkte jag inte så mycket på detta att skriva ihop. En person ,på talade, påtalade detta för mig. Jag började läsa samma meningar om och om igen. Först då märkte jag att vissa ord bör stå ihop. Självklart blir jag ibland osäker. Själv klart, självklart gör jag fel. De som kan perfekt svenska förstår inte att man inte förstår.

Jodå, jag förstår. Under hela min skol tid, skoltid, även under, vuxen utbildning, vuxenutbildning har jag fått höra att jag gör grammatiska fel, tårta på tårta, för långa meningar. Konsonanter och vokaler, prepesitioner och allt annat. Är jag på en ö, eller i en ö, i staden, på staden.

Ursäkta mig, men det är satans svårt att se felen. Ska jag ta ut grammatiska böjelser, adverb, adjektiven, verben och så vidare, jag har glömt mycket. Idag tror jag att en del av grammatiken heter annat.

Och jag skriver thrillers. De flesta som läst böckerna säger att de är mycket spännande, eller spännande. Hur får du ihop historien. Jag älskar att skriva, i fantasins värld kan allt hända, ibland drar jag till enormt. Själv skulle jag aldrig klara sådant som mina huvud personer, huvudpersoner gör. Ett och annat grammatiskt fel kan ha hittat in i texten.

Nu ska jag ut i trädgården.

Ha ett underbart liv därute!

Lill Lindbäck, under sköterska, undersköterska och , del tids författare, deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se


ANNONS
Av Lill Lindbäck - Torsdag 5 juli 07:12

Nu på morgonen läste jag om Tunnelbanamyggan eller tunnelbanemyggan. Den tycks ha legat och vilat i många år. Var vanlig under andra världskriget. Folk gömde sig i tunnelbanor när det var krig. I fuktiga ställen finns den. Likaså om ett avloppsrör går sönder kan den finnas där. Nu börjar den dyka upp igen. Tidgare hörde jag på radion att några stadsdelar i Göteborg hade fått en supermygga, i alla fall när det gällde bett. Nu sprider den sig. En biolog som skulle förklara syndromet med svullna bettet och insekten, ville ha in foton på den. Någon/några har säkert lyckats fota och skickat in bilden. Den myggan tycker inte om kyligt klimat. Kanske inte.

Min kollega måste ha fått ett sådant myggbett. Hon visade mig. Svullnaden av bettet var säkert 3 cm långt o runt 2 cm bred. Väldigt stort, skulle jag vilja säga. Jag kunde inte komma på vad det var för insektsbett, har aldrig sett en så stor svullnad. Tänk om den sprider sig där jag bor. Jag avskyr insektsbett. Det gör säkert de flesta. Just dessa stora svullnader med vattnigt sårliknande bett, de är inte vackra att se. Min kollega hade inte känt något bett. Trodde först att hon var på väg att bli sjuk. Har glömt att fråga henne om hon har läst om den här myggan. Tunnelbanaeyggan.

Jo, det glömde jag skriva, den hörs inte som andra myggor. Den kommer ljudlöst. Jaha, varför började jag skriva om den här myggan. Nu börjar det klia i hårbotten. När jag tänker efter kliar det överallt på kroppen.

Hoppas att ni slipper dessa myggor, eller myggor överhuvudtaget. Finns myggfällor att köpa. Eller om man kan göra själv. Det är bara till att googla.

Ha nu en underbar dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Onsdag 4 juli 07:44

Jag har skrivit lite om fotboll tidigare. Det händer något i mig när det gäller VM och OS, då måste jag bara vara med och titta. Jag ser givetvis inte alla matcher, men många blir det. Samma är det i stan. Det råder fotbollsyra. Roligt när det händer trevliga saker. Folk har något gemensamt.

Läste ett twitterinlägg häromdagen. En kvinna som försökte tycka om fotboll för så många var lyriska, särskilt nu under VM. Men tyckte att det var helt löjligt att vuxna människor springer runt med en boll och folk gallskriker på läktaren. Egentligen kan jag hålla med. Sedan ska vissa slåss dessutom. Jag har alltid tyckt om bollsporter, spelar ingen roll vad.

När jag har tid sitter jag bokad framför teven även när det är friidrott eller skidåkning. Dessa sporter tycker jag är ännu roligare än fotboll. Likaså gäller ishockey, den är snabbare sport än fotbollen, men så kommer VM och där sitter jag och hejar mitt lag.

Min bror var hjälptränare åt småpojkar eftersom hans egen son spelade fotboll. Han berättade att dessa sexåringar spelade träningsmatch, ett flygplan kom på himlen och brummade så fint. En pojke ställde sig mitt på plan och stirrade upp på planet. Helt fascinerad följde hans blick detta plan och så kom bollen, tränaren ropade högt på honom, inget gensvar, bollen rullade förbi. En annan träningsmatch var det pojken som stod i mål, men oj, så kissnödig han blev. Lämnade målet och sprang mot skogen och ställde sig där. Tränaren ropade, vem vaktar målet.

Barn är underbara. Om någon som gillar idrott läser mitt inlägg, glöm inte att ha roligt. Allt är inte på blodigt allvar. Jag tror att många barn vill bli exvis en ny Zlatan. Visst det är bra att drömma högt, men som sagt ha lite kul också.

Ha nu en fantastisk dag!

Själv ska jag lägga mig efter mitt nattjobb.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Tisdag 3 juli 08:16

Pajkastning på jobbet innebär inte själva pajen.

Är så trött på kollegor som springer till chefen och gnäller för allt och sedan får man mejl. Tänk om jag talade om hur vissa jobbade, alltså ibland precis likadant som en annan, och jag, jag springer inte till chefen. Om jag har klagomål tar jag upp det med kollegorna. Tycker att man kan prata med varandra. När folk anklagar mig för något jag inte har gjort, och som de själva inte är bättre på, Tyvärr har jag humör och blir förbannat irriterad, då låter jag arg.

Det spelar ingen roll var man befinner sig ynkryggar finns det överallt, dessutom finns det personer som vill glänsa och då behöver chefen få reda på hur duktig man är. Dessa personer är inte alltid så duktiga som de vill framstå som.

Nog med gnäll för dagen. Men jag tror att du känner igen dig på något av mina påståenden.

När jag kom hem från jobbet nu i morse fick jag vattna mina växter, tomatplanter, men också blommor. Det är väldigt torrt. Visst är det härligt med sol, men den torkar ut. Blåser det som i Göteborgsområdet då går uttorkningen fortare.

Drick mycket i värmen! Överdriv inte, men mer än vanligt.

Ha en helt underbar dag!

Du kanske har sommarlov, semester eller annan ledighet. Njut av varje dag för de går fort!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Måndag 2 juli 08:02

Idag börjar Partille Cup i Göteborg, invigningen sker i Skandinavium 2-7/7. Spännande för alla spelare att möta andra lag. Föräldrar är toppen för de kör sina barn till träning och matcher.

Jag vill önska alla lycka till. Den som spelar är en i gänget med glädje och sorg. Givetvis finns det hackkycklingar som andra ondgör sig över, de där som anser sig vara duktigare än de andra.

Då säger jag bara en sak, den duktiga kanske är duktig nu, men den andra kanske växer i sin roll hela tiden medan den duktiga stannar kvar. Jag tror säkert att alla sammansvetsade, för att få en grupp att fungera behövs det. Ta vara på gruppen.

Sedan tänker jag på föräldrar som står och hojtar med elaka kommentarer och en del kan bli hotfulla vid sidan av spelet. Låt barn och ungdomen spela själva, de behöver inte ha en förälder som står och skriker vid sidan av. Det är fruktansvärt för barnet. Jag hade aldrig mina föräldrar med på spel, då kunde jag koncentrera mig bättre. Undra hur barnen till dessa föräldrar mår, när de står och skriker till andra. Jag hade blivit fruktansvärt generad.

Att leva sig in i ett spel förstår jag, att stå och ropa hejaramser är roligt, att ha trevligt i publiken tillsammans med andra föräldrar är också roligt. Det inger en skön stämning till idrotten. Det är en del av idrotten och ett nöje.

Njut av sommaren. Njut av dina intressen - om du har något. Annars finns det saker att göra ute. Läs på nätet. Gå ut och gå. Åk till stan. Gör något du aldrig brukar göra. Gå på museum, vilket som. Kanske du hittar den grej i livet.

Själv ska jag jobba i natt.

Ha det nu så trevligt, och om du själv spelar önskar jag dig lycka till.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Söndag 1 juli 10:49

Jag har bara en gång i mitt liv varit på ett casino, däremot spelat mycket mer på enarmade banditer. Dessa finns på nöjesfält och på båtar. Det är ganska kul. Jag minns att min syster med familj, barnen var inte så gamla, mamma, en brorson och jag, vi var på väg till Serbien. Det var många år sedan och då sa man Jugoslavien. Jag spelade på enarmade banditer och skulle bara använda en viss summa. Blir aldrig en spelare av mig, jag är för snål för att slänga mycket pengar i sjön, spela för nöjes och chansa lite är en annan sak. Jag gick runt båten själv. Behövde en ensam stund. När jag tryckte, eller drog på armen till banditen, enarmad bandit - ja den stjäl pengar ifrån en och få vinner, mina syskonbarn kom springande, samtidigt vann jag. Jag vann! Jag sa till barnen att de kunde ta så mycket pengar de ville. Åh, de blev överlyckliga. Den dagen bjöd jag på mat och dryck. Det var roligt. Annars är jag en sådan person som kan lägga på peng för peng och peng för peng. Suckar.

Reklam. Har du tänkt på hur mycket reklam spelföretag lägger ut på teve? Jag har ingen aning om vad det kostar, men att anlita folk, att vara med i teve, dessutom dessa som jobbar med reklamen. Oj, vilken kostnad. Spelföretagen vet att de får pengar tillbaka. Folk förlorar ganska mycket pengar som du förstår. Ett spelbolag måste gå med vinst, men ju fler spelbolag, desto svårare att få kunder.

Har du tänkt på hur många spelbolag som anlitar kändisar. Ju bättre kändis, desto dyrare att betala till denne och då blir reklamen ännu dyrare.

Folk får avgöra vad de vill med sina liv. Det finns mängder av förlorare i världen. De spelar upp allt vad de äger och har, spelberoende, sådana som i all framtid har skulder. Som nästan aldrig kommer på fötter. Kommer de på fötter med en stor vinst är den personen snart nere i det djupa hål som den själv har grävt. En person som har ett svårt beroende kan ljuga dig rätt upp i ansiktet, på sina föräldrar, sin man/fru, sina barn och vänner med mera.

Lär dig en sak - låna aldrig ut pengar till någon som har problem ,som i detta fall en spelberoende.

Är du gift med en som är spelberoende? Räkna med att du får jobba för två, det är du som är medberoende och gör allt för att skydda den som har beroendet. Även om personen ifråga orkar sluta med allt spelande innebär inte att skulderna försvinner i ett nafs. Vänner kommer hem och vill ha tillbaka sina utlånade pengar. Vänner försvinner för just detta, att de aldrig får tillbaka sina pengar. Ingen tycker om att känna sig lurad. Som gift med en sådan person blir du sviken gång på gång.

Tyvärr, om du vill leva detta fattiga liv då allt går ut på att spela, då får du gilla läget.

Vill du inte leva detta livet, men älskar denne person. Sätt ned foten. Sätt krav. Se till att personen får hjälp. Går inget av detta och personen faller tillbaka gång på gång. Acceptera inte. Du kan inte hjälpa mer. Ska du offra ditt liv för att den andra inte behöver ta sitt ansvar. Du bestämmer hur du vill ha ditt liv. Ingen orkar i evighet att lyssna på någon som mår dåligt på grund av detta jag har beskrivit. Alltså, du bestämmer ditt liv. Är det värt att inte få köpa kläder, något nytt till hemmet, eller semesterresor som alla visar upp på sociala medier. Du har dina drömmar, men dina drömmar går lätt i krasch. Tyvärr. Men, det är detsamma med en rökare, en som dricker och så vidare.

Jag har beskrivit ett beroende för det är viktigt. Man kan fastna i ett beteende. Lyssna på vad folk säger till dig angående detta. Det finns alltid en sanning bakom.

Se nu inte nattsvart på livet för vad jag har beskrivit. Detta är en tanke du kan ta till dig, om du vill.

Ha nu en bra dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Lördag 30 juni 09:24

Det finns olika slags appar att ladda ner. För min del laddade jag ner om träd och sten. Jag är alldeles för dålig på att kunna trädsorter. Björk. Ek. Några mer kan jag. Däremot bladen blir jag lite osäker på. Har kunnat bättre, men glömmer med tiden. Likadant är det med sten, som i sten, men också smycken. I mobilen syns knappt bladen eller stammen på trädet, likaså med smycken och stenen. Jag tog bort dem från mobilen för jag inbillade mig att det drog ström.

Pedagogiskt är bäst för min del. Jag behöver exempelvis träna på engelskan, både glosor, lyssna och prata. Det är ett exempel. Det är mycket jag skulle vilja göra men det får vänta.

Min man läste en artikel om en man vars 3-åriga dotter fick lära sig med appars hjälp hur en fågel såg ut och vad den hette, dessutom genom att lyssna på fågelns läte kunde hon tala om vilken fågel det var. Hon prickade rätt varje gång. Nu kommer jag inte ihåg hur många fågelnamn den lilla flickan kunde. Har man tid borde man verkligen satsa på att lära sig vardagsting, som trädsorter, fåglar, stjärnor, geografi i Sverige främst, men också huvudstäder och länder på jorden. Ju mer allmänbildning, desto bättre. Jag kan inte det här. Det är mycket som man kan lära sig.

Jag tror verkligen på pedagogik i spel, i allt vad man lär sig, för då lär man sig bättre. Så länge som jag känner mig splittrad, har mycket i huvudet och det beror på böckernas värld, jag har inte energi för att lära mer för tillfället. Jobbnätterna tar mycket energi. I alla fall skyller jag på det. I alla fall, svårt, i allafall, iallfall. Förlåt. Där hängde jag upp mig.

Idag har jag att göra, därför önskar jag dig en skön dag. Trädgårdsarbete, tvätt med mera. Senare läsa manuset färdigt för del 2 av detta manus hägrar. Vad som är värst för mig är att det ofta kommer till mig mer när jag låter kreativiteten ta över. Förr visste jag inte vad jag kunde göra med överskottskreativitet. Nu har jag böckernas värld. Jag älskar det!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se