Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - 18 oktober 2018 08:25

Godmorgon, nu är den tredje natten gjord och jag är ledig till måndag. Nä, så roligt ska jag inte ha det. Jag ska på möte ikväll. Det är det värsta jag vet. När jag går av ett arbetspass, som nu med tre nätter, då vill jag gärna bara finnas till. Men, i morgon är jag ledig. Ska träffa min syster på stan. Det är Kulturnatta i Göteborg, men det börjar tidigare på dagen. Jag har inte lust att gå någonstans sent. Förr spelade det mig ingen roll, men jag tycker att jag slösar bort tid med att sova länge nästa dag. Inget jag skulle döma någon annan för. Sova ut eller bara ligga och dra sig är skönt.

Ska upp i tid för att redan vid 17-tiden åka in till stan där mitt jobb ligger.

Godnatt!

Ha en fantastisk torsdag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via min webbplats www.lill-lindback.se eller se övriga nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - 17 oktober 2018 08:09

Låter inte så farligt egentligen att fastna med handen. Jobbar natten på ett äldreboende. Den här mannen har grindar för sängen, inte höga, han tycker om att hålla i dem. Mannen ifråga behöver hjälp ibland med olika saker på morgonen, tyvärr blir han väldigt rädd och klamrar sig fast i grindarna. Jag skulle försöka vända honom men samtidigt ryckte han till och min hand fastnade i grinden. Nu värker det från handen upp till axeln. Jag tror att jag försökte vända honom samtidigt när han gjorde rycket, kanske därför jag känner värk ända upp till axeln.

Det har varit mycket på jobbet den senaste tiden och därför ökar irritationen. Nu på morgonen lämnar vi rapport till morgonpersonalen och jag var väldigt irriterad, inte på dem, men på allt som är runt omkring. Nu ska jag inte gnälla mer, ändå är det en del av livet, lite ilska, lite irritation, lite gnäll, lite skratt och ännu mer skratt. Livet är en blandning på gott och ont.

Ska lägga mig alldeles strax. Min arm vill inte att jag skriver mer. Därför önskar jag dig en trevlig dag. Hoppas att allt har gått bra med kommunikationsmedlen.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller i nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - 16 oktober 2018 08:10

Jag hade inte tänkt på skräpposten på mejladress via min webbplats. Det var över 700 mejl. Mamma Mia! Jag började klicka på dessa för att ta bort, samtidigt slängde jag ett öga på varje så att jag inte hade missat något.

Nä, jag hade inte missat något viktigt. Rättare sagt, absolut inget! Det var hela tiden något om sex, videon, spel, väskor glasögon, penisar, viagra, om jag ville ha en kvinna, en man och så vidare. Allt var på engelska. Även mer hotbrev. Det måste vara en slags motor, eller vad det kallas för, som skickar iväg mängder med post. Jag skrev att jag hade fått hotmejl innan, nu upptäckte jag de mesta fanns i skräpposten, tack och lov för den.

Hoppas ingen du känner blir rädd och betalar, eller går in för att titta på en naken tjej och vips sitter den personen fast i fällan. En kompis son gjorde så. Det var många år sedan nu. Han var nyfiken. Plötsligt tickade det pengar utan någon visste om det. En dyrbar läxa kan vi säga att det blev. Du som har unga nyfikna barn, hoppas att du kollar vad de gör via nätet eller mejlen. De ,som jag, kanske får mängder av post och nyfiket går de in. Resten kan vi bara gissa.

Nu har jag varit upp i 24 timmar. Hann inte sova middag innan nattjobbet igår. Konstigt nog gick det bra att jobba, men nu börjar tröttheten komma.

Därför säger jag godnatt och jag hoppas att du får en trevlig dag idag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller övriga nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 15 oktober 2018 09:08

Igår, söndag, fixade jag hemma. Väntade på grannen som skulle komma vid tvåtiden. Vi, och hennes syster, åkte återigen till svampskogen. Jag plockar bara trattkantareller, vågar mig inte på annat. Dagen innan var vi också ute och plockade svamp. När vi kom hem gav de mig all svamp. Jag skämdes. Det blev väldigt mycket, men de menade på att de inte orkade för de jobbar extra. Igår fick vi ännu mer svamp. Jag skojade med grannfrun och sa att nu får ni inte ge mig mer. Då skrattade hon högt och sa nej. Tack och lov. Allt ligger på tidningspapper på altanen. Först måste jag bli färdig med lördagens svampplockning. Jag har ätit svamp två gånger i lördags. Så himla gott. Skörden från söndagen ligger också och väntar. För mig handlar det inte enbart om att plocka svampen, självklart är det fantastiskt att komma hem med kantareller, men det är också för stunden i skogen. Man småpratar, skojar lite, går för sig själv och bara är.

I lördags, fniss, ja då blev jag lite rädd. Jag satt på huk och plockade kantareller, när någon petade två gånger på min ändalykt. Kalla kårar drog nedför ryggen. Tänkte på vildsvin, men de brukar grymta. Vänder mig sakta, sakta om och där, och där ... var det en liten buske vars pinne petade mig på ändan. Puh! Ja, jag fnissade som tusan.

Idag vet man inte vad som kan hända. Vildsvinen breder ut sig. Kommer ungarna för nära ska de äldre skydda dem. Dessa djur har jag respekt för, men för övrigt tror jag att djuren blir rädda för oss. Älgar är inte heller en angenäm syn att möta.

Då måste jag berätta och en händelse för många år sedan. Min syster och jag var ute och joggade. Tyckte att vi var duktiga, vi sprang nedför en gångbana inne i skogens slinga. Den är jättefin, vissa backar är grymma uppför, men där finns både och, så att säga. Det första vi möter är en ung älg, bara den var stor. Vi vände på en klack och sprang tillbaka mot huset. Kikade ner igen, då var den borta. Sådan respekt har vi för älgar.

Ha det nu fantastiskt därute. Solen lyser här i Göteborg.

Jag tvättar och ska ut i trädgården en stund.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 13 oktober 2018 10:32

Ja, nu ska vi se om jag får svamp idag. Först och främst tvättar jag kläder. Ska dammsuga, på bottenvåningen ska jag dammsuga och tvätta golv. Där den nya värmepannan står ska vi måla färdigt på väggarna. Varför skriver jag vi? Det är min man som målar. Vi har hyllar som ska plockas ned. Allt tar sin lilla tid och detta ska, tack och lov, inte göras idag. Behöver gå ut i trädgården någon timma och rensa bort lite ogräs inför vintern. Det får jag tillgodo till våren.

Igår skrev jag lite på kommande bok, men hade inte ro för jag skulle gå till företagshälsan, det får nattjobbare göra gratis pga just nattarbete. Allt gick bra. Fattare inte att företag får betala skyhöga summor, inte så höga, men jämfört med ett par hundralappar, de tar bara några prover. Mitt kolestorol var lite högt, men sist jag tog var det perfekt. Jag vet, man ska äta rätt mat. Nu det sista har "mölat" i mig godis. Jag var inte ens sugen. Dålig karaktär, det har jag.

Gubbarna var hemma igår och gjorde resten med insättning av utedel utanför huset och även ett element i pannrummet. Jag hade inte ro till att göra något. Ville inte springa ivägen för dem. Till slut hämtade jag datorn och skrev i en kvart, men sedan fick jag stänga ner och rusa iväg till fabror doktorn, men det var en tant och hon var yngre än mig.

Det där med att plocka svamp. Jag är nästan helt nybörjare, men har faktiskt plockat fyra gånger sammanlagt. Vågar inte lita på min nya fina svampbok som jag köpte. Jag beskrev detta i ett tidigare inlägg. Tänk att svamparna kan vara så lika varandra. Hu, om jag plockar fel svamp.

Fick höra av en kompis att hennes pappa hade plockat svamp när han var ung, men han vågade inte äta av dem. Kan du tänka dig att han gav sin mamma svampen. Kvinnan ifråga gjorde i ordning och åt, och blev vrålsjuk. Han var nära att ta död på sin egen mamma. Nu efteråt kan man skratta åt en sådan hemsk händelse, men hur vågade hon äta av svampen.

Ha nu en fantastisk dag. Solen börjar ta sig fram och lyser underbart i höstens vackra färger.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 12 oktober 2018 08:38

Värmepannan är installerad, men luftpumpen som omförvandlar till värme står på utsidan. De säger att den apparaten betalar man 1 khw och får tillbaka 5. Begriper nog inte riktigt det där, men det låter bra. Killarna borrar för fullt på undervåningen. Jag kan inte med att gå ner och se efter om dörren är stängd. I så fall blir det till att städa väldigt, väldigt mycket. Städning och jag går inte längre ihop. Allt som är tråkigt vill jag ta bort och städning är ett sådant moment. Det värsta är att när jag väl städar är jag mycket nöjd. Tusan människa, i stället för att skaka av smuler under fötterna - dammsug! Som sagt, efteråt är jag nöjd. Då kan jag koppla av mycket mer. Åh nej, inte riktigt sant. Jag tycker om att ha ordning. Nu är det ingen ordning alls, så känns det. När jag har ordning kan jag koppla av och skriva. Det saknar jag.

Först bör jag fixa i trädgården och passa på när det är fint väder. Så mycket man bör göra. Det hade varit roligt att plocka svamp också, i det fina vädret. Då ser jag svampen bättre. Trädgården finns kvar.

Nu har jag snart pratat bort både städning och trädgårdsjobbet. Ska göra ett ärende, sedan hem för att städa efter gubbarna. Det blir skönt - faktiskt. Har haft upp och ned med allt. Konstigt så fort man vänjer sig. Samtidigt kan jag slänga en del saker som har blivit liggande och torka av hyllor som ska stå i pannrummet.

Plötsligt händer det ... kvällen kommer och det går fort. Min lediga dag. Jag är väldigt tacksam för lediga dagar med tanke på 10 timmars pass. Börjar faktiskt bli lite orolig med tanke på att det pratas om ändrade arbetstider. Suck och stön. Det bästa med att jobba natt är att man är fri under eget ansvar. Men annat som är viktigt det är fler lediga dagar och då hinner jag med trädgård under vår och sommar in på hösten. Därefter får jag tid att skriva. Blir det färre timmar under natten och dag/kvällspass orkar jag inte skriva. Jag behöver energi och koncentration till detta.

Nu har jag gnällt. Igår i Göteborg uppmättas högsta värmen i landet. Idag är himlen blå och träden lyser med fantastiska färger.

Ha en fantastisk dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller övriga nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 11 oktober 2018 16:08

Det står att Sveriges mest kända serievåldtäktsman, 31 år, blir frisläppt från fängelset. Han fick 12 år och har suttit i 8. Örebromannen kallades han för. I fängelset kom han i bråk och ändå blev han frisläppt. En sådan person blir inte "ren" från att våldta. Den här mannen undersöktes och läkare, som ansåg att han inte led av någon psykisk störning.

Hallå! Skojar ni? En man som begått grova våldtäkter slutar inte. Vet inte om han har fått hjälp från fängelset med samtal osv. Detta stod på nätet Msns sida. Jag har inte undersökt fakta heller. Hur kunde han bli frisläppt? Ja, jag vet, alla har rätt i en prövning och han blev frisläppt. Självklart kan han ha bättrat sig, men ...

Vill bara att du som är flicka/kvinna är rädd om dig.

Lill Lindbäck

Av Lill Lindbäck - 11 oktober 2018 07:55

Hörde i natt att det har varit ytterligare bilbränder. Dessa gäng och deras kriminalitet, de går på vanliga människor. Kostnaderna blir skyhöga. Försäkringsbolagen höjer sina försäkringar. Inte bara det, knivrån, våldtäkter, rån, hot, drogförsöljning och mycket mer därtill som att lura till sig bidrag av olika slag. Brotten finns inte bara bland gängen, de finns även högre upp i samhället. Folk som utnyttjar alla resurser. Våra domare hotas till livet. Har vi ingen som kan döma hamnar ingen i fängelse. Undra hur Sverige skulle ha sitt ut då? Usch, det vill jag inte tänka på.

Undantagstillstånd borde utlösas och polisen bör få hjälp från alla samhällets resurser, som militären exvis. De får naturligtvis inte skjuta, men kolla upp olika gäng och koncentrera sig på dessa, dessutom använda sig av sina tekniska utrustningar och för att inte tala om bevakning. Militären går sedan via specialpolis och rapporterar. Eller underrättelsetjänsten som kollar upp dessa personer som stjäl miljontals kronor. Polisen ska kunna gå in i varje situation och ha tid att gå igenom varje fall. Idag tycks en del fall hamna i papperskorgen, eller att de inte har tid att komma på ett vanligt inbrott.

Jag har ju sett CSI på teve, fingeravtryck eller andra spår går att fastställa, förhoppningsvis. Nu är ju CSI på låtsas, men utvecklingen går framåt.

Andra slags brott som bidragsfuskare, där borde alla instanser i vårt samhälle samarbeta med både polis och eventuellt tullen. Sverige har en ganska dålig verksamhet när det gäller Tullverket. Deras apparater är inte speciellt moderna, enligt statistik i världens tullar. Mer resurser, pengar, borde gå dit. Då kanske vapen och droger hittas. Varifrån kommer alla vapen?

Apropå Tullverket. En gång gjorde jag research till en bok och sökte då på bland annat Tullverkets webbplats. Mycket intressanta inlägg hittade jag. Undra om jag återigen ska läsa om dem.

Jag gjorde en snabbkoll. Sidan såg inte ut som jag mindes den. Det finns en sida för Privatpersoner, en för Företag och Om oss, alltså Tullverket. Där slängde jag en blick. Intressant läsning.

Jag kom också på att det finns många andra intressanta sidor man inte tänker på.

Ha nu en underbar dag.

I Göteborg lyser solen och tyvärr behöver jag gå och lägga mig. Har jobbat i natt. När jag vaknar är jag ledig till måndag natt. Underbart!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se och övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se