Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Fredag 15 mars 07:24

Första barnbidraget kom 1937 och skulle vara bland annat till hjälp för änkor med barn. Då var det få kvinnor som var ensamstående eller skilda.

Socialdemokraterna införde det första och det andra allmänna, för alla, 1948, kvartalsvis. Jag har fått höra att det var fantastiskt för barnfamiljer på den tiden. Alla var tacksamma. Summan de fick var inte stor, men det hjälpte. Bidraget skulle utjämna mellan fattiga och rika. Det var mycket större skillnader då. Nu gick jag in och läste på lite om historien om barnbidrag, den betalades ofta ut till mamman och det var ovanligt. På den tiden var kvinnorna oftast hemma med sina små och mannen arbetade. Jag har hört att mannen hade hand om ekonomin, men aldrig i min familj.

Detta är ett enda bidrag. Jag tänker på andra bidrag, som bostadsbidrag. För mig är det också toppen, då har barnfamiljer råd och bo kvar i sina hem. De flesta bostäder är subentionerade för att folk ska ha råd att bo kvar.

Dessa två bidrag tar jag bara upp här. En del skaffar många barn och har knappt råd att försörja dem, men med hjälp av bidragen så klarar de sig. Ju mer barn, desto mer bidrag. Ja, det är bra för jag vill inte att någon ska gå och vara hungrig. Var finns vårt egna ansvar? Om någon arbetar deltid och får bidrag, en annan jobbar heltid, men får inte bidrag. Vart finns rättvisan - egentligen? Hade jag barn och inte så mycket pengar, då hade jag inte skaffat många barn.

Då undrar jag igen, var finns det egna ansvaret? Förr, och det kan jag lova, då arbetade man inte deltid om man fick tag i heltidsjobb, du utnyttjade inte bidragen. Man skämdes. Barnbidrag fick alla oavsett. Men bostadsbidrag får man ansöka om. Ingen tittade snett om en person fick bostadsbidrag, då behövde den personen det. Som sagt, ingen lurades. Eller mycket få lurades.

Idag ser det annorlunda ut. Ett antal män kan stå skrivna på en etta och bo hemma med sina familjer, de får höga bidrag som ensamstående. Det som faktiskt Socialdemokraterna gjorde bra kanske en dag tas bort för många luras. Likadant om du jobbar deltid och svart någon annanstans. Men du kräver att få leva och bo, få sjukvård, tandvård, skolor till barnen och så vidare. Skatten är till att betala allt detta.

Tänk dig själv om du får barn, inget barnbidrag, ingen bostadsbidrag, förskolor kostar högar med pengar, du måste bo kvar med en kvinna/man som du inte längre har känslor för. Dina barn måste ha tak över huvudet, kläder på kroppen och givetvis mat, men också utbildning och kanske läkarvård. Hur ska du kunna lämna dina små barn hemma själva? Du hade fått sluta att jobba.

Det finns fortfarande länder som kvinnorna stannar hemma med sina barn. Bra för många. Själv skulle jag inte vilja leva under sådana premisser, tänk om mannen började misshandla mig, söp varenda helg och bar sig åt. Festade med grabbarna så att resten av familjen levde snålt. Eller att båda vill skilja sig. Nej, jag vill gärna ha mitt egna jobb och vara självförsörjande. Tänk om förskolor och skolor kostade sådana summor pengar att man inte hade råd med detta.

Jag tycker att man ska vara rädd om bidragen och inte utnyttja allt. Dessa bidrag är bara ett axplock vad som finns och vad som människor i vårt land utnyttjar. Om du använder pengarna till din familj och försöker sköta dig är detta väldigt bra.

Nu har jag ätit min frukost. I natt ska jag jobba. Så senare ska jag sova middag. Förresten, den är redan klar - från igår. Jag gjorde pannkaksrulle. Det innebär matrester med spagetti och köttfärssås, ugnspannkaka och maten läggs över hela pannkakan, mängder av riven ost och sedan rullades ugnpannkakan som en rulltårta. Till detta gjordes en sallad.

Ha nu en fantastisk helg. Jag var ute en kort stund och fåglarna sjöng så vackert. Jag stannade upp och bara lyssnade.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Torsdag 14 mars 08:13

För mycket negativ, men faktum även bra stress kan leda till sjukliga besvär.

Jag har och har haft väldigt mycket att göra i huset. Har man bott på ett ställe i 27 år sparas mycket av vad som man säger, det kan vara bra att ha. Har man då hus är det alltid bra att spara.

Uppe på vinden kan jag inte gå rakt, jag kan stå rakt i mitten av huset. Detta gör att man går lite böjd. Det började med att jag skulle tömma mycket som möjligt i vinden som vi inte behöver i vårt nästa liv. När jag bara tittade vad som skulle göras blev jag stressad, så mycket var det. När jag plockad ner en hel del, märktes det inte uppe på vinden,. Varje dag åkte jag iväg med ett billast. Så gjorde jag de kommande dagarna under min ledighet. Jag fick ta det lugnt och var inte däruppe så länge. Har nämligen ryggproblem. Ju mer dagarna gick, desto tröttare blev jag. Jag kallar det för hjärntrött. Häromkvällen kom jag på det. Men jag har svårt att lyssna på mig själv. Varje gång jag märker av hur jag andas fel, då stannar jag upp.

Jag går liksom igång med att försöka komma i ordning både däruppe och på våningarna, bor i sutteränghus. Vad jag menar går igång, det är att jag skyndar på och då andas jag fortare. Under helgen hade jag svårt att få luft och tänkte på ångest, du vet när allt blir för mycket. När jag andas fortare och på fel sätt påverkas hjärnan negativt genom att försöka få kroppen att slappna av. Och det stämde, jag orkade inte mer än ett lass till återvinningen. Hjärntrött. Orkeslös. Ja, det är ett par ord som jag använde om mig själv. Som sagt, jag kom på det. Så fort när jag kommer på att jag inte andas normalt börjar jag säga till mig själv andas in är 1, andas ut är 2 och så gör jag några gånger och då börjar kroppen slappna av.

Varför jag berättar det här är för att även du kan drabbas och inte förstå vad som händer. Så är det när man till exempel får ångest, man andas fel och hjärnan påverkas och allt känns värre. Andas in och andas lugnt ut. Ibland blåser jag ut luft med tryck. Lungorna ventileras inte ordentligt och hjärnan får fel luft, alltså koldioxid och då blir du som bedövad, som jag blev. När jag är ute och går eller joggar i skogen, då andas jag in djupt med näsan och andas lugnt ut med munnen, så gör jag då och då. Det känns bättre. Precis som om jag får bättre och friskare luft.

Det var dagens tanke och med det avslutar jag min frukost.

Nu sätter jag fart - igen.

Ha nu en trevlig dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Onsdag 13 mars 08:08

Jag åkte i en bil. Kände mig jagad av en annan bil, då svängde jag runt och kom upp vid sidan av vägen. Åter gasade jag för att komma undan. Till höger, jag var fortfarande inte på vägen, där stod burar med djur i. På en tavla stod det katter, kaniner och rävar till försäljning. Jag måste säga att det var mängder av djur, de klev på varandra. Min blick hann se söta kaniner och katter, men jag såg ingen räv. Allt var konstigt med tanke på katter och rävar i samma burar som kaniner, men hann inte tänka mer på det för jag körde fort.

När jag vaknade till memorerade jag drömmen med djuren. Jag har en bok, den är djurens språk.

Jag tror på att vissa saker i drömmar är för att bearbetas undermedvetet. Andra drömmar kanske sorteras för att du har sett något ute, varit själv med om något, diskuterat, eller sett på teve.

Här kommer förklaring på vad jag tror min dröm betydde och naturligtvis kan jag ha fel, men man ska tro på sig själv.

Katt:

Stärk relationen till dig själv. Älska dig själv.

Jag: Hur gammal man än är, älskar man inte alltid sig själv. Ibland ifrågasätter man sig själv för sina beslut. Sjukdomar med mer. Upprepar sig och tjatar. Tjat och gnat hjälper oftast inte.

Kanin:

Njut av din kropp och bli vän med den. Älska din egen kropp.

Jag: Min kropp är okej, har några extrakilon precis där som många andra har - runt magen. Jag har skavanker som retar mig. Precis som många andra.

Räv:

Ett kreativt sinne finner alltid en lösning. Lita på dig själv.

Jag: Kreativ och finna en lösning. Jag kan ibland fastna i något och det retar mig, men när jag har bearbetat saken så finner jag en lösning, bra eller dålig, det får man lära sig av. Jag har i många år sagt, lita på dig själv, men gör det inte alltid själv. Tro på dig själv, lita på dig själv. Tro på mig själv, ibland tror jag på mig själv, ibland gör jag det inte, många gånger har jag blivit arg, för det var rätt det jag kände. Tro på dig själv.

Drömmen för övrigt är att jag känner mig jagad, i ett stresstillstånd, och det stämmer. Djuren gav mig ett leende, precis där ville jag bromsa in och gå runt och titta på alla söta djur, farligt söta, fluffiga, men jag kunde inte för mannen jagade mig i bilen bakom, i drömmen. Nej, i verkligheten är jag inte jagad av en man, men att flytta ifrån ett hus där jag bott länge och sparat för mycket grejor gör mig stressad. Att få sålt huset innan sommaren vore perfekt, men så perfekt är inte alltid livet. Så därför tänker jag på räven, lita på dig själv. Jag ska hinna! Samtidigt var nog djuren en blandning av tankar, att stanna upp och hinna tänka. Detta sista kom till mig nu. Tro på dig själv. Lita på dig själv.

I Göteborg ligger snön på marken, eller om det är hagel. Himlen är grå. Men snart ljusnar det för kl 15:45 kommer skidskyttet igen.

Ha nu en trevlig dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Tisdag 12 mars 07:02

Mat och mediciner blir dyrare. Mat så att engelsmännen klarar sig finns till 60% i landet. Undra hur mycket vi i Sverige har? Mediciner beställs för miljarder. Då är det synd om de länder som Storbritannien beställer matvaror och mediciner från. Mest synd blir det för de fattiga. De som är väldigt rika kan köpa sig ur Brexit och köpa sig till ett slags dubbelt medborgarskap. Vad det innebär är bland annat fastigheter och annat. Jag läste inte så djupt.

Fattiga får det sämre. Ja, så har det alltid varit. Så fort det händer någon världskris får fattiga det ännu sämre. Givetvis gäller det dem rika också, för de kan förlora sin förmögenhet och det är tufft för någon som har slitit hårt hela livet. Om de nu har gjort det. Men så är det att vara svinrika ...

I Sverige får vi som är låg och medelinkomsttagare det allt sämre när nya bostäder byggs med skyhög hyra, när bensinen hela tiden höjs, tack för det Miljöpartiet. Inom parantes, idag byggs bilar med renare luft. I Göteborg kom biltullar, jag anser att det är för höga priser på dessa. Åker du i rusningstrafik är en enda tull 22:-, åker du genom flera blir det dyrare. Det är synd om barnfamiljer, eller ensamstående som vill ha bil för att ha möjlighet att köra sina ungar till olika idrotter, som ett exempel. Eller att semestra med bil i Sverige.

Min innebörd av Brexit är att ett flertal länder blir drabbade. Hur klarade vi oss tidigare innan EU? Jag gjorde det. För mig är det ingen skillnad. Jag är bara en vanlig enkel medborgare. Blir Storbritannien utan avtal, så stod det i tidningen, då blir det väldigt svårt. Känns som om de ska straffas och egentligen hålla sig kvar i EU.

Nu är jag inte politiker, men glöm inte att vi som väljer våra namnpolitiker ska också minnas att de oftast inte har någon större kunskap om jobbet. Skrämmande egentligen. Tänker på Liberalernas kvinna som håller sig kvar för allt hon kan och med det skulle hon få över 8 miljoner av våra skattemedel.

Nu är det dags att ändra på politikernas avgångsvederlag, tycker jag. De får många gånger höga löner. De får i så fall göra som många andra, ta en försäkring och betala för den. Nu kanske du undrar vad de senare ska jobba med. Många av dem för kontakter, många sitter i olika styrelser och tjänar en del på det.

Hade du jobbat på ett jobb som är som en politikers, då vet du att detta jobb inte är för evigt. Eller hur.

Ja, det var dagens tankar. Återigen lyser solen från en vacker blå himmel, men på eftermiddagen ska regnet dra sig in.

Ha nu en fantastisk dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Måndag 11 mars 08:48

Du kan vinna och du kan förlora. Nu tänker jag inte på spel. Jag har ett par kvinnor i min närmaste närhet som är otroligt duktiga och ambitiösa. Jag känner fler, men som sagt, dessa står mig närmast och de har utvecklat sina idéer.

Diana Wahlborg berättade att hon såg saker, annorlunda saker, när hon var barn. Efter ett antal år som undersköterska och uppbrott från sin dotters pappa började hon vände blickarna åt det mediala hållet. Hon träffade en ny kärlek, de är nu gifta sedan länge, har hon skapat ett företag inom det mediala, www.sjalensoas.se. Detta höll hon på med länge.Den första lokalen växte hon ur. Hon skaffade en ny och större. Kunderna växte eller försvann, men hon fick ett stort kontaktnät. Men i förändring och samtal med andra började dessa ha kurser i hennes lokaler, som Diana var med på och tränade sig i. Under tiden fortsatte hon med sitt mediala. Men för ett par år sedan var hon med i en kurs om att måla, och hon började. Det var som att hon hittade sitt rätta liv och fortsatte måla. Idag har hon dessutom en webbplats som heter www.dianawahlborg.se - där kan du gå in och titta. Bland annat har hon en sida där man kan se alla hennes tavlor. De är lite annorlunda, men jag gillar dem högt. Diana jobbar i ett hårt tempo och har bland annat utställningar, har dessutom varit med 3 gånger i en amerikansk konsttidning som heter Aperon. Blivit intervjuad i Madrid av en konstkännare, som satt i en intervju i kinesisk tv, där mannen bland annat berättade om Diana.

Nästa är min vän Helena, som alltid har jobbat, men också haft sina privata idéer och hobbyn. För inte så länge sedan började hon utveckla en idé och startade upp Konstväggen i Nyköping i februari 2018, www.konstvaggeninykoping.se. Det är ett företag som knyter konstnärer till sig. För dessa konstnärer gör Konstväggen i Nyköping en röst i sociala medier, med vernissage och mer därtill. Helena mejlade mig på grund av en fråga för runt sju år sedan, eller mer, tiden går fort. Jag har glömt frågan, sedan dess har vi hållit kontakt och träffats ett antal gånger. Genom nätet fick jag en ny väninna. Vi har peppat varandra, lyssnat och kommit med idéer. Det är otroligt skönt med bollplank. Exempelvis om man har en ny idé och inte vet om det verkar vara bra eller inte. Båda dessa kvinnor har peppat mig när jag har tappat bort mig på vägen. Jag har inte problem att skriva böckerna, utan mitt problem är orken som tar slut. Jag behöver göra mer reklam, åka runt och sälja för mitt namn. Detta kommer jag att satsa mer på i mitt nya liv.

Varför jag ville skriva lite om dessa två kvinnor är för att de är imponerande. De har vågat, de har testat nytt och båda har vunnit på sitt sätt. Hur livet kommer att te sig för oss tre, det vet ingen av oss. Men att se sin bok färdig, sin idé, sin tavla, sina konstnärer, det är en otrolig gåva.

Vi jobbar, har familjer, vi har fullt upp och ändå lever vi ut våra drömmar. Kanske blir det andra vägar och mål i livet, ingen vet. Kanske skriver jag, för under vägens lopp kan man gå på stigen bredvid för den börjar locka mer. Så är livet. Men glöm inte en viktig sak, man kan inte ligga i sängen och sparka sig trött, man kan heller inte placera sig framför teven, som jag har gjort en tid, och varje ledig minut. Självklart unnar sig de andra kvinnorna livets goda. Självklart umgås de också. Men det där talessättet, blod, svett och tårar, den stämmer ofta in på egenföretagare.

Jag klarar inte trädgården längre på grund av förslitningsskador och får ont nästa omgående. När huset är sålt och det nya livet börjar, då börjar också mitt skrivande. I början kanske jag inte får gjort så mycket som jag skulle önskat, livet och trötthet, kommer emellan.

Nu ska jag fixa lite i hemmet, åka till återvinningen med grejer, ringa några samtal, gå ut och gå. Greja lite i trädgården.

Vädret i Göteborg, så vackert, så lysande blå himmel, sådana sköna vårkänslor, men kallt var det i natt.

Nu måste jag sätta fart. Jag hoppas på en trevlig dag för dig.

Och du? Får du en idé på vad som helst, utveckla den, tappar du intresset, då är det inte det du ska göra, men märker du att detta intresserar dig, jobba på. Märker du att ditt intresse hela tiden växer för din idé, var beredd att jobba hårt. Allt är upp till dig! Men alla andra försök, som folk säger att du hoppar hit och dit, så mycket du lär dig på det. Detta hoppandet kan du en dag lära dig på. Nu menar jag inte en månad på ett nytt jobb och du slutar där. Jag menar att du provar på saker, som fotografering, bygga datorprogram, hålla på med växter, detta är bara ett axplock av vad som finns därute.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övriga nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Torsdag 7 mars 07:36

Andra gången jag skriver en sådan rubrik. Fattar du, eller? Jag kallar det för göteborgska. Jo, fattar du, eller, jag vaknade kl 03 och kunde inte somna om. Fattar nada. Jag fattar inget, om du undrar. Jo, jag fattar. En gång hade jag en arbetskamrat som hette just det, Nada. Jag berättade för henne vad det betydde på spanska. Tror inte att hon tyckte det var så kul.

Stress. Stress är ett litet ord med stor innebörd. Jädrans vad det kan ställa till med. Här nedan kommer exempel.

  • Ett par vill ha barn, kommer inget, stress. Efter flera år kommer ett barn till slut. Nästa kommer omedelbart efter - de hade inte tid att tänka efter första barnet.
  • Svårigheter med sömnen, sover dåligt eller bara få timmar.
  • Huvudvärk kommer som på posten.
  • Magkatarr kommer alltid efteråt.
  • Yrsel
  • Svårt med andningen, känslan av att inte få luft.
  • Ångest.
  • Högt blodtryck.

Listan är lång. När stressen pågår genom livet kommer än fler sjukdomar, svåra sjukdomar - som jag anser - Fibro myalgi, gå in i väggensyndromet - heter inte så, det heter utmattningssyndrom. Hjärtproblem.

Nu undrar du säkert om jag har ett svar. Inte alltid. Det sägs att Yoga är ett utmärkt sätt att låta kropp och knopp slappna av. Långpromenader är också bra, man tröttar ut sig själv.

Hur gör man då när tankarna maler på och man försöker få stopp på dem. Svårt. Prata med andra. Prata högt för dig själv. Skrik ut din smärta. Trötta ut dig med annat. Puh! Svårt som tusan.

Jag skriver om detta för att jag är stressad och kan inte få stopp på eländet.

Nu orkar jag inte skriva om sådant längre. Alldeles för en stund sedan hörde jag ett underbart fågelkvitter. Jag tog först inte till mig det, men när det gick in i huvudet försökte jag lyssna. Klart att fågelkvittret tystnade.

Idag sker en viktig händelse för mig. Skidskytte i VM börjar kl 15:45. Jag älskar den här sporten och den är spännande. Kan till och med titta även om inte svenskar deltar, förvisso, det är mycket mer spännande, men sporten i sig är fantastisk. Fyra åkare står uppställda och skjuter för guldet. Stressen tycks bli påtaglig och flertalet skjuter bort sig eller skjuter jättesakta och en femte skidåkare glider in, skjuter snabbt in sin serie och sticker. En ny vinnare är på uppsegling.

Ha nu en underbar dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Onsdag 6 mars 10:29

Vintern börjar släppa sitt grepp. Tröttheten följer dess steg. Ljuset började komma smygande och för varje dag som gick kändes våren allt närmre. Under denna tiden har jag börjat gå ut och gå allt oftare i över en timma. Trött, men mår bra av det. Orken ökar gradvis, samtidigt som kroppen slappnar av och hjärnan likaså. För mycket tänk gör att hjärnan inte hittar de viktiga trådarna, men går jag ut och går orkar inte hjärnan tänka så mycket. Ju tröttare, desto mindre tänk och det är bra, för då kopplar hjärnan av och då börjar det hända saker som att sova bättre. Jag är nattarbetare och det där med sömnen går upp och ned. Vissa nätter sover jag knappt, men oftast 5-6 timmar, ibland mindre och ibland mer. Men hjärnan blir trött. Nu är jag ledig och rensar ut bland sådant man inte behöver, sådant man inte använder. Bor man länge på ett ställe hittar man inte sina saker. Jo, det gör man, men man kanske inte ser dem. Jag ska flytta från ett hus till en mindre lägenhet, resten kan du tänka dig själv. Nej, jag har inte fått någon lägenhet ännu.

Givetvis går positiva saker, händelser, hand i hand med tyngre. Jag söker som sagt lägenhet, men det är svårt att få tag i. Du som är ung, du som är gift, du som har barn i tonåren eller äldre, sätt upp dig/dem på olika boplatser som olika företag har. Nya Boplats har en gräns på 17 år, då behöver man heller inte betala förrän 18 års ålder. Jag trodde aldrig att det skulle vara så svårt att hitta en vanlig bostad där man har råd att bo. Det finns lägenheter, vanliga 2:or som i nyproduktion kostar runt 8-10.000:-/månad Det kostar skjortan om man inte tjänar multum.

Apropå multum, läste nyheterna precis innan bloggen att bankdirektörer tjänar multum. Nordeas VD tjänar mest - ungefär 2 miljoner/år. Av våra pengar tar de bra betalt. Det är därför som bankerna drar ned på personal, banker och på bankomater. Vi kostar pengar när vi ska prata med en banktjänsteman på en bank. Nej, nej, kom inte till oss! Vi vill ha dina pengar, men vi vill inte att du kommer hit. Okej, det är inte personalen på golvet som tjänar högt, det är de som är högst upp i fållan, de som anser sig vara värda dessa pengar, de som snart får nya jobb när de blir sparkade från sin post. Ju mer pengar och makt, desto mer vill de ha. Människan är underlig.

Idag står tvätt och rensning på vinden på mitt schema under min ledighet. Snart ska jag börja rensa och snygga till utomhus. Mina planer för resten av veckan?!

He, he, ja, jag älskar skidskytte och nu börjar VM. Är ledig på schemat denna veckan och har tagit ett par nätter semester. Tjolahopp. Finns inget så avkopplande och spännande som skidskytte.

Må väl, om inte, gå ut och gå, om du kan. Fåglarna har börjat drilla därute. Bäckarna forsar fram. Nu börjar snart våren visa sin vackra skrud. Ojdå, nu blev det nästan för lyriskt.

Ha nu en trevlig dag. I Göteborg är det idag gråmulet.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Tisdag 26 feb 20:07

Jag trodde att längdskidåkningen gick tidigare och eftersom jag arbetar natten tänkte jag inte mer på det. Vaknade. Gick upp och ordnade frukost. Satt och läste nyheterna. Längdskidåkning 10 km damer kl 15. Klockan var då 15:10. Jag tror att jag hade lite svårt att fatta, men plötsligt kom jag på att jag kunde se på skidåkningen. Skyndade och satte på teven och tittade. Jag fattar inte att en 19-åring från Sverige körde så bra. Så kul! Jag önskar henne all framgång. Ebba Andersson, är en annan tjej som är duktig, men drabbades av liten förkylning, men var framför allt hes. Jag tror att hon kom längre ned, men körde inte alls dåligt med tanke på krassligheten. Kalla, henne ondgör sig folk över. Det är inte hon som säger att hon är så fantastiskt duktig. Det är alla andra och även journalister. Hon är den nästbästa svenskan. Det är inte heller dåligt. Kalla är 31 år, det sätter säkert sina spår med åldern och yngre och bättre åkare kommer hela tiden.

Ha nu en härlig kväll.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se