Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Fredag 16 feb 10:13

Jag älskar som sagt OS, men i morse glömde jag av teveprogrammen. Varför vet jag inte. Det blir så ibland. Kanske. Däremot fick jag gå ut och skotta snö. Tack och lov att snön var lätt. Under all snön i trapporna är det svinhalt. Jag höll på att flyga i väg. Våren är på väg, det hörs bland fåglarna för de börjar bli glada i sin sång. Då känns det lättare att skotta.

Skulle ha jobbat den här helgen men är ledig. Så skönt. Jag tittar både på OS och fixar i hemmet. Ska rensa ut en hel del saker.

Idag ska jag gå på ett, after work event, som det heter. Jag tycker nog att det liknar ett vernissage. Lite annorlunda tavlor visas av fyra kvinnor, däribland min systerdotter Diana Wahlborg.

Själv har jag varit på semester, har heller inte skrivit något i min nästkommande bok på ett tag. Har annat för mig i hjärnkontoret. Låter lite skrytigt, men det är det inte. Bara tråkiga saker som sorteras. Den värsta är min obotligt cancersjuka svåger. 2017 har inte varit mitt år, och det forsätter. Barn har fötts, 3 stycken, 1 till kommer nu i dagarna, vilket är mycket positivt.

Ha nu det så bra som bara du kan.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Måndag 12 feb 15:59

Jag älskar skidskytte, men kan inte stå på ett par skidor eller skjuta. Men att se dessa personer åka skidor, ta sig in på skjutbanan och ska träffa med sina 5 skott sedan skynda vidare. Missar du får du antingen en minut pålägg på tiden eller ta dig in i straffrundan.

Kan du se dig själv stå där, de andra runt dig skjuter på 25-30 sekunder, du står kvar och pressar ner dina skott. Nerver av stål vill jag säga. Sebastian Samuelsson gjorde detta idag, till slut var de bara tre kvar, de andra hade missat, han var på tredje plats och åkte senare förbi sin medtävlare och blev tvåa.

Fantastiskt!

Själv ska jag jobba två nätter och har tagit ledigt över helgen på grund av OS. Nej, jag följer inte allt, men skidåkning plus lite annat är kul att följa.

Heja Sverige! Och heja alla andra nationers idrottare som kämpar på.

Så är det i livet. Vi alla måste kämpa på vad det än månde vara.

Ha en trevlig dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller/thriller medialt.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Söndag 11 feb 14:59

Ja, så tog jag mig ledigt en vecka och åkte på semester med min väninna. Det bestämdes redan i höstas, men jag har varit upptagen och med en svåger som är svårt sjuk ville jag först inte åka. Året som gick har varit ett ganska eländigt år och det fortsätter, bortsett från detta har det tillkommit tre små barn. Man måste glädjas över livet och det gör jag. Resan beställdes för två veckor sedan.

Gran Canaria gick semestern till, kallt var det i vinden och i skuggan, men i solen var det varmt. Vi åt gott och gjorde egna utflykter med buss och många promenader. Jag kom hem igår kväll.

Idag är det mycket teve för jag älskar OS. Jag arbetar bara två nätter och så har jag tagit semester för denna saks skull, men ack så viktig - för mig.

Här i Göteborg blåser det - som vanligt och vinden kändes kall den lilla stund jag var ute. Nej, nu väntar fåtöljen och teven. Ha en fortsatt skön söndag.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.seAv Lill Lindbäck - Fredag 2 feb 13:55

Förtrollande blå, är en kortroman, thriller medial. Lästid runt 2-3 timmar. www.lill-lindback.se

Förtrollande blå handlar om ett par, Elsa och Roy, med två små döttrar. Tidigare flyttade familjen till landet, de har även lite djur på gården. Deras vänner flyttade till ett hus längre bort.

Under ett par dagar har Elsa känt sig väldigt olustigt, hon har en känsla av att något kommer att hända. Telefonen har ringt ett antal gånger under dessa dagar, ingen har varit där. Döttrarna hör sin döda morfar prata till dem. Roy åker iväg med vänner för att ha en trevlig dag och natt i stan. Rösterna och obehaget stiger inom henne när Roy har åkt. Rösterna säger; gå, gå nu. Även barnen säger detsamma. Men Elsa mumlar något om djuren. En dimma av fara virvlar ute.

Plötsligt utbrister en av döttrarna en ramsa och den kommer från deras närmaste vän Ove. En dottern förklarar; Zorro heter fisken som är en Ulk. En ful fan med många strängar på sin lyra. Fem vi var och en försvann, sedan var vi bara fyra kvar. Vit och skimrande stiga hon upp från sitt bo. Och då ska vi genast springa därifrån.

Häpet stirrar hon på sina döttrar och funderar på varför Ove har lärt dem ramsan. Tydligen är den viktig. Flera gånger repeterar hon ramsan, men förstår den inte. 

Elsa vet om sin mediala sida, den kommer från hennes pappa och farmor sida av släkten. Detta är något hon inte har brytt sig om. Tveksamt bestämmer hon sig för att lyssna på rösterna. Speciellt då hunden visar att något inte stämmer, han sniffar i luften. Hon kikar försiktigt ut, då visar sig skuggestalter ute på gården. I panik sjunker hon ned på golvet med barnen i sin famn och kommer på källaren, där finns en liten utgång. Läs boken och följ Elsas flykt från gården med barnen ...

Ha en bra dag!

Hälsningar Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

 

Av Lill Lindbäck - Söndag 28 jan 12:45

Ingen vet, handlar om 53-åriga Kristina. Hennes man Håkan har tillsammans med Kristina arbetat upp sig. En kväll kommer ett samtal, det är ett hot. Kristina vet med sig att Håkan under sin väg har trampat på många människor, en del med smärre blesyrer och en del mycket mer. Inte bara det, han har köpt upp företag och sålt dessa senare. Håkans bror har ett stort inflytande på honom. Det är en person som Kristina verkligen avskyr, han är inte välkommen till deras hem. I omgångar har hon försökt att skilja sig från sin man, men då har det alltid hänt något allvarligt. Vem som ligger bakom detta kan hon bara ana, men har inget konkret att gå på. Hennes man tror att hon fabulerar.

En kväll har Håkan en stor fest med bara män inbjudna. Själv är Kristina inbjuden på en pokerafton hos en grannfru i närheten. För engångsskull förlorar Kristina och behöver gå hem för att hämta pengar. Väl hemma hör hon ett samtal som gör att hon packar sin väska och åker. En känsla följer hennes väg, en känsla att någon följer efter henne.

En hel del saker händer, men detta blir också till ett avgörande steg i hennes liv.

Ingen vet, med andra ord är det få som vet om Kristinas liv, hon vågar inget berätta. Det kan hände denne person något.

Detta är en thriller.

Ha en bra dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

 


Av Lill Lindbäck - Fredag 26 jan 14:21

Jag har mängder av skrivmaterial i min dator. Men vad hjälper det när andra idéer tar form. Min första av fyra kortromaner. Lästid ca 2-3 timmar. Den här är en thriller/medialt.

De viskar till mig

Något allvarligt har hänt i Jennys barndom. Något hon inte minns. Det mediala har alltid talat till henne, men försvann efter en tid på grund av olika händelser. Främmande män besöker restaurangen där Jenny jobbar. Strax därpå försvinner hennes väninna. Olika händelser sker med större intensitet och hon förstår inte varför. Den mediala sidan talar till henne igen. Vad vill änglarna henne? Hennes pojkvän är inte den hon trodde. Nu börjar hon söka efter sanningen till änglarnas röster, men också varför barndomen gav henne starka rädslor. Oväntad hjälp kommer, men vem kan hon lite på?


De viskar till mig är en avkopplande och spännande bok med lite kittling om den mediala biten. Vem vet vem som vakar över oss. Du som är lyhörd och kan känna in, vad är sanningen bakom dina "röster" och vem talar till dig? Min systerdotter är medial och har ett företag, själv har jag upplevt lite grann, har även läst om personer som har upplevt saker de inte trodde var möjliga. Eller de där som krockade, bilen blev till skrot och alla de som säger, hon/han hade änglavakt. I boken De viskar till mig är det inte jag som har upplevt det här mediala, utan min fantasi som lekte med orden. Har jag någon som hjälper mig? Eller är det så att jag har en underbar fantasi? I fantasins värld kan jag gå lugnt, ibland blir jag väldigt skrämd av min egen fantasi, vissa gånger kan jag sitta på bussen och le, för jag ser saker i min värld, saker som ingen annan ser.

Jag skriver om spännande världar vilka jag själv aldrig vill uppleva. Människan kan vara väldigt stark eller också svag. Tänker på alla de där som blir misshandlade psykiskt och/eller fysiskt, tänker på mobbare och även dessa stalkers. Tänker också på de som skriver på sociala medier och blir hårt ansatta av människor, som anser att de får skriva vad som helst till en annan människa. Du som gör detta, eller du som får skiten, det är en fruktansvärd handling, en kränkning.

Nu till det sista. I morse efter jobbet handlade jag och då köpte jag rosa tulpaner. Tittar ut, ingen snö och jag får känning av att våren är på väg, men först måste vintern värka färdigt.

Ha det gott därute!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare genre thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

 

Här nedan ser du hur liten boken är och den är även lättläst.

 


Av Lill Lindbäck - Tisdag 23 jan 08:53

Kortromaner, medial thriller eller thriller med lästid på cirka 2-3 timmar.

Jag har skrivit 4 kortromaner. Mer finns att läsa på www.lill-lindback.se

Varför jag började skriva kortromaner var för några orsakers skull.

1. Det tar tid att skriva längre romaner, rättare sagt, att läsa igenom och rätta manuset, vilket man säkert gör 50 gånger.

2. Jag hade mycket idéer vad jag ville skriva om. När kreativiteten sätter fart genom att bara skriva på ett manus gjorde att jag började skriva upp sådana idéer i datorn och sparade till nästa tillfäller, men det blev för många och jag började till slut att skriva kortromaner.

3. En okänd författare kan inte pressa priserna på samma sätt som kända författare. Det var också en del av varför jag började skriva kortromaner. Bättre priser för läsaren.

4. Kortromanen väger nästan ingenting, man kan ha en kortroman i sin handväska. Går att läsa på tåget, tunnelbanan, spårvagn eller buss. Boken är en avkoppling och snart läst.


Alltså blev det för fyra orsaker skull, mycket idéer på datorn. När man pratar om böcker med vänner och människor man möter under sin väg säger många att de har inte tid att läsa tjocka böcker. Idag har vi fullt upp. Allt det där man ska hinna med. Jag läste själv väldigt mycket, men det var tiden innan sociala medier och dessa kan ta enormt med tid ifrån en. Läsa en bok är en avkoppling, lite fundersamhet, lite spänning och framför allt avkoppling från världen utanför. Man behöver inte finnas till för någon, och tanken med att läsa är ju att man går in i en annan värld.

Du som aldrig har skrivit något, vilket jag inte hade gjort när jag var yngre, prova, det ger så mycket och fantasin får flöda. Det är en härlig känsla att se hur bokstäverna dyker upp mot den vita bakgrunden och du kan välja hur du vill skriva. Förr, även idag - förstås, var man tvungen att gå igenom ett bokförlag för att få ge ut din bok och då blev de flesta retuscherade. Likaså idag, de flesta blir retuscherade, även jag. Idag finns nätbokförlag och du kan ge ut själv, visserligen kostar det lite, men ger kraft tillbaka. Du får din klara bok i handen.

Jag vill gärna påpeka att du bör låta andra läsa ditt alster, ja, det är svårt. Varför, kanske du undrar, jo för du vill ha feedback. Och, den blir inte alltid vad du hoppas på, men det är det som är det bästa. Kom ihåg en sak, du skriver på ditt sätt, men ... ta till dig bra förklaringar. Bli framförallt inte sur när du får konkreta förklaringar, ta till dig hur du ska skriva. Jag måste erkänna att det första jag blev blind på var mina ögon. Jag såg inte mina egna fel, eller att jag kanske upprepade saker och ting. Men, skillnaden kom när jag lät mitt manus vila ett tag, då när jag tyckte jag var helt klar. Ett par månader senare visade det sig, när jag återigen läste igenom manuset, att det absolut inte var klart.

Tänk på att du läser och läser och läser och ... man blir kräkfärdig till slut, vill inte se mer i detta manus, men sedan när den är klar - stolthet känner du.

Omslaget kan man betala för och får du beskriva hur man vill ha det. Själv tar jag foton, inte alltid till just boken/manuset jag skriver. Omslaget kan bli ett foto jag tycker om, ett som jag har sparat i datorn - ifall att.

Här var lite om böcker och kortromaner. Nästa gång presenterar jag min första kortroman.

Ha en underbar dag.

Själv har jag en ledig dag och ska städa. Kul. Nä, inte alls, men det måste göras.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare, genre thriller/thriller medialt

Här är omslag som har blivit gjorda. Detta nedan är från thailändska landsbygden, elden har bokförlaget Vulkan.se lagt till efter att jag bett om det. Ville bara visa hur det kan bli. Ytterligare en bild efter denna.

 


Omgjord bild till boken Brinnande Fält

 

Av Lill Lindbäck - Måndag 22 jan 15:20

I boken I avundsjukans spår får man följa några kusiner som alla är i 18 års ålder. Som vanligt på våren åker familjen till släktens gamla trähus på två våningar, en källare finns med. Huset kallas för sommarhuset. Kusinernas uppgift är att städa källaren, en av dem hittar ett gömme, de vet att det finns hemliga utrymmen i huset. Ett större skrin visas upp för de andra, en av dem öppnar den och däri ligger glittrande stenar. Chockade stirrar de ned i skrinet. Steg hörs i trappan. Snabbt göms skrinet bakom ryggen. Det är Alices mamma, hon tittar misstänktsamt på dem och slänger sedan ut order till var och en.

Alice och Anne-Lees mammor är tvillingar, Anne-Lees mamma har en vänligare själ, en stor skillnad känns mellan de vuxna kvinnorna.

På grund av att Alice fyller 18 år får de bjuda in sina vänner till sommarhuset och sova över. Det kommer ungdomar som de inte känner, med sig har de alkohol och narkotika. Det ena ger det andra. På grund av dåligt självförtroende är Alice svartsjuk på dem som pratar med hennes pojkvän. Nu hittar hon sin högt älskade kusin Anne-Lee i sängen med sin stora kärlek. Hatets kraft strålar ut från Alice som nu jagar ut sin kusin i trädgården och vidare ut i det höga gräset. De sammanstöter och bråkar med varandra. Anne-Lee skriker att hon var oskyldig, men Alices sliter sig loss och springer till skogen där stigen går till den stora vägen. I sitt berusade tillstånd går hon efter vägen, lyktor dyker upp, men Alices tänker inte på bilen för hon har svårt att hålla sig på vägen. När bilen kör över vägen och mot Alice ramlar hon fnissande ner i diket. Bussen kommer och den tar hon in till stan, Göteborg. I den stora parken Slottsskogen ropar någon på henne. Ett gäng sitter bakom buskarna, hon blir erbjuden något att dricka och en minttablett, därefter är allt svart tills hon vaknar på morgonen och ser fullt med blod runt sig.

Senare under samma dag får hon reda på att Anne-Lee är spårlöst borta från sommarhuset, blodspår har upptäckts i det höga gräset. Alice var den sista som såg henne. Med misstänksamma ögon stirrar folk på henne. Inga bevis fanns mer än några hade hört Alices svartsjuka och att hon skulle döda sin kusin.

En sak vet Alice, hon skulle aldrig kunna slå den personen som står henne närmast, Anne-Lee. Det var därför hon tog sig loss och försvann in i skogen. Nu tänker hon ta reda på vad som hände med Anne-Lee, spåren leder tillbaka till sommarhuset.

Alice gör en inre resa på gott och ont, hon har andra krafter, krafter som hon inte har utnyttjat. En kraft där hennes pappa enträget har bett henne om att inte visa eller berätta för någon annan. Nu får hon till sig syner. Tidigare har de bara kommit sporadiskt och hon har snabbt glömt dem, men nu blir synerna allt starkare. Dessa har hon svårt att hantera och vet inte om det är osanning eller ligger någon sanning i. Vem kan hon lita på?

I avundsjukans spår.

www.lill-lindback.se

Lill Lindbäck, undersköterska och författare i genren thriller och thriller medialt.

 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se