Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Tisdag 2 okt 11:18

Jag har börjat skriva på min thriller igen. Det finns dagar det inte finns tid, utan andra måsten som måste göras. I boken ska jag beskriva bland annat hur en narcissist är. I vårt samhälle är det inte så vanligt, men det tycks bli vanligare. Detta menas inte heller som om det har blivit vanligare, utan att en del personer påminner om att ha en sådan personlighet.

Häromdagen läste jag om hundar som kunde bli deprimerade, deras hussar eller matter (hur säger man egentligen) pratar kanske mycket i mobilen och har inte tid med dem. Undra då hur barn kommer att må i mobilens upptagna värld. Det är mina tankar. Dessa barn kanske får all uppmärksamhet som de behöver.

Idag tittade jag på statistiken på min hemsida, förlåt webbplats. Nåja, det gör jag faktiskt ofta. Är nyfiken om det blir fler besökare, eller inte. Men det har faktiskt blivit fler besökare. Att man kan köpa böckerna direkt via mig och till Vulkan för ett billigare pris än ute i handeln kanske betyder något. Hoppas det. Jag gör inte tillräckligt med marknadsföring.

Det är största felet jag gör. Mängder av författare finns därute på nätet och vill sälja. Hur ska jag då visa vem jag är. Mer marknadsföring på olika plan behövs. Jag tycker inte om att visa upp mina böcker för mycket. Kanske nya fina bilder som jag vill ha som nytt bokomslag. Sedan vill jag förstås visa upp mina böcker. Det kommer jag att göra idag också. Men jag avskyr när folk jämt och ständigt visar samma saker. Till slut bläddrar jag förbi deras bilder. Nu tyckler jag om att de visar vad de har gjort. Men inte varje stund, inte hela tiden. Hoppas att du inte tycker detsamma om mig.

Nu ska jag leta efter ordet, eller personen som har en narcissistisk läggning. Ska även tvätta, gå ut och gå. Igår gick jag av mitt arbetspass efter helgen, då var jag mentalt trött. Tröttare än vanligt. Men värmepannan är inte installerad ännu. Det börjar bli kallt i huset. Efter att den är installerad ska man städa och flytta tillbaka hyllor och annat. Jag avskyr att städa, men det är skönt när det är klart. Finns inget värre att få skräp under fötterna. Trädgården vill jag fixa till lite innan det blir minusgrader. Allt jag gör nu får jag till gott till våren.

Här nedan visar jag en bild på mina böcker. Mig blir du inte av med. Skojade bara.

Ha en trevlig dag. Här i Göteborg kommer det en och annan skur, samt att det blåser.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via min hemsida www.lill-lindback.se eller via övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Tårarnas doft, den vilar för en genomläsning något senare. Det är den här boken jag skriver nästa del på. Rosor= doft, tårar= duschade vattendroppar. Den här bilden blev till då vi, min man och jag, tränade på olika saker att fotografera. Jag sparade bilden och nu kommer den att bli ett bokomslag.

 

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Måndag 1 okt 07:48

Det här meddelandet fick jag på min e-post. Läs nedan. Citattecknen betyder att det är mejlet jag fick. Jag har läst och sett på tv om det här. Mina funderingar är om man ska kontakta polisen. Inte för jag bryr mig, det är bara till att ta bort, men tänk om folk blir utpressade och jag hade ett sådant här mejl. Jag ska ringa och fråga. Polisen kanske inte är intresserad. Inte jag heller, egentligen.


"Hallå!

Som du kanske kunde gissat, var ditt konto (lill-lindback.se) hackat, därför att Jag skickade dig ett mail därifrån.

Jag är medlem i en internationell hackergrupp.
Inom en period från 29 juli 2018 till 18 september 2018 smittades du av det virus vi skapat via en vuxenwebbplats som du har besökt.
Hittills har vi tillgång till dina meddelanden, sociala medier och budbärare.
Dessutom har vi sparat alla dessa data.

Vi är medvetna om dina små och stora hemligheter...ja, du har dem. Vi såg och spelade in dina aktiviteter på porrwebbplatser. Din smak är så konstig, du vet ..

Men det viktigaste är att vi ibland spelade in dig med din webbkamera, synkronisera inspelningarna med det du såg på!
Jag tror att du inte är intresserad visa den här videon till dina vänner, släktingar och din intima ...

Överför $700 till min Bitcoin Plånbok: 1BSAHXc58m2DQGuzVaKXD15xeDrE4xYZna
Jag garanterar att efter det kommer vi radera alla dina "data": D

En timer startar när du läser detta meddelande. Du har 48 timmar att betala ovan nämnda belopp.

Dina uppgifter kommer att raderas när pengarna överförs. Om de inte är det kommer alla dina meddelanden och videoklipp automatiskt att skickas till alla dina kontakter som finns på dina enheter vid infektionstillfället.

Du bör alltid tänka på din säkerhet. Vi hoppas att det här fallet kommer att lära dig att hålla hemligheter.
Ta hand om dig själv."


Ja, jag tar hand om mig själv från sådana personer som dig. Det skulle jag vilja skrika i ansiktet på dem. Tänk om någon tror på det här. Jag har aldrig besökt porrplatser, inte heller har jag en webbkamera inbyggd i min dator. Men, tänk om jag hade porrsurfat och hade webbkamera och blivit livrädd. Man har ju sett på filmer. Enligt polisen i programmet jag såg ska man inte gå på sådant.

För övrigt var jag på bokmässan i lördags eftermiddag, jobbade helgens nätter, men fick två timmar med min syster där. Det var kul. Min systerdotter Diana Wahlborg, hon målar tavlor med häftiga färger, hon ställde ut på bokmässan med två av sina böcker och tavlorna som bakgrund. Det jag saknar i energi har hon, det är full rulle. Diana är en kvinna som är målinriktad och är inte rädd för att arbeta hårt. Som jag brukar säga; se ditt mål framför dig, du ska dit. En sak måste du veta, det är faktiskt svett, tårar, och mycket hårt arbete som ligger bakom, dessutom en portion tur eller två. Gör inte som jag. Jag skriver för glatta livet och har inte tid eller ork att sälja mina böcker i marknadsföring eller övrigt. Mitt nattjobb och stora trädgård tar väldigt mycket energi.

På bokmässan här i Göteborg köpte jag en bok om Manhattan, en tidning, vilket jag inte brukar köpa, dessutom en bok som heter 1793, bara så enkelt. Den har fått väldigt fin kritik. Boken var egentligen till min man. Det är sällan jag hinner läsa på grund av att jag skriver själv. Av min systerdotter köpte jag en bok om det mediala.

Jag köpte en bok till för endast 25:-, den handlar om kriminalfall och hur rättstekniker jobbar. Kan vara bra att habok.

Senare idag, när jag vaknat, hade jag tänkt slänga skräp och göra i ordning för skräp som ska slängas på Återvinningsstationen. Skönt att bli av med sådant. Man samlar på sig alldeles för mycket.

För övrigt har jag några mejl att skriva.

Nu önskar jag dig en trevlig dag, trots att det är måndag.  

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via min webbplats eller i övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Fredag 28 sept 17:36

Om några timmar ska jag vara på jobbet. Jag jobbar hela helgen. Har knappt hunnit blogga med tanke på mycket som ska bli gjort i och runt huset. Idag tog min man bort bräder från garaget och vi satte upp nya. Vilken tid det tog! Blev klara för en stund sedan. Middagen blir idag hemkörd pizza. Sedan måste jag vila inför nattjobbet.

I morgon när jag går upp runt kl 14:30 ska jag äta, hämta min syster. Vi ska gå på bokmässan här i Göteborg, det blir inte så lång tid. Min systerdotter, Diana Wahlborg, ställer ut och vi tänkte hälsa på henne. Sedan kör jag min syster hem och själv åker jag till jobbet.

Jag bloggar i väntan på pizzan. Om du undrar, ja, jag är helt slut i min kropp. Ska lägga mig direkt efter att jag har ätit. Måste få sova minst en timma. Håll tummarna för mig att det blir en lugn natt.

Nu kommer pizzan!

Ha det gott.

Lill Lindbäck

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Onsdag 26 sept 16:24

Bokmässan öppnar dörrarna för allmänheten på fredag kl 14 och har öppet resten av helgen. Googla på öppettider om du är intresserad av att gå dit. Den bästa tid att gå är på söndag eftermiddag. Då är det mindre med folk och de olika stånden börjar rea ut, men det finns mer montrar som säljer annat, det är vykort, pennor och mycket, mycket mer.

Jag har varit med på bokmässan och stått med andra författare. Man måste våga, man måste sticka ut, listan är lång. En är att komma på bra idéer genom att "glömma" en bok här och där, mest för att visa upp sig. Varje författares dröm är att få sälja ut sina böcker, för den stora procenten får de flesta sålt mellan 0 till 10 böcker.

Under min väg har jag träffat många människor. I flera år har jag stått som värdinna för bokförlaget Vulkanmedia.se, ett nätbokförlag. Så mycket möten, så mycket kontakter. Det är kul och det är häftigt.

När jag går in på bokmässan möts jag av ett sorl av människor. Bara känslan att gå därinne är stor, men ... då måste man vara pigg. Ett år för länge sedan klarade jag inte av att gå runt på bokmässan. Det var trångt, det var människor överallt, tyvärr tog jag in röster och brus och blev yr i huvudet. Min syster och jag gick hem, hon kände likadant. Idag tycker jag det är enbart roligt. Ska försöka vara med nästa år, men vi får se.

En monterplats kostar ganska mycket. Jag tror, nu i år har jag inte kollat, att det minsta utrymmet är på 6 kvm och till en kostnad inklusive moms runt 8.000:- Sedan måste man äta, ha bilen parkerad och så vidare.

Har du aldrig varit på bokmässan gå dit, du stiger in i en annan värld.

Först och främst är det bra att gå in på mässan på nätet och se om du kan köpa en biljett och printa ut. Då slipper du stå i långa köer utanför.

Nu har jag gått av mitt arbetspass, är ledig i morgon. Skönt.

Ha det gått därute.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via min webbplats www.lill-lindback.se och övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se 

Av Lill Lindbäck - Tisdag 25 sept 15:57

När det gäller nätet får man verkligen passa sig. Så lätt att någon kapar ens identitet. Bästa vännen, syskon eller andra har tappat sin mobil, blivit bestulen och har inga pengar. Självklart skickar du och då får tjuven tag i din identitet. Tjuven skriver detta, det är till tjuven som du skickar pengarna. Man ska alltid se till att pengarna går rätt.

Även Skatteverket har digital brevlåda, detta måste jag kolla upp.

Jag ska senare läsa på om identitetsstölder. Mer vanligt än man tror. Det är hemskt och skrämmande. Vem som helst kan handla i ens namn om de har fått tag i mer uppgifter om en.

Nu har jag tidsbrist på grund av hemmet och jobbet. Hör min man fixa i ordning runt den nya värmepannans apparatdel 2, den ska stå utomhus och värme luften in i huset. Då behöver man göra i ordning runt om.

Ha nu en underbar dag! I morse när jag åkte hem från jobbet klockan 07 var det -0,5 grader. Det blir nog kallt i natt också. Hemma var det också kallt. Har en fläkt som har gått hela dagen. Nä, den har inte gått, den har varit påslagen. Nej, nu är jag lite trött.

I morse pratade vi om Goddag Yxskaft. Jag fick googla på det. Man säger så om någon som inte förstår ett skämt, eller inte har förstått. Å andra sidan kan det kännas lite nedvärderande. Det är roligt med ordspråk. Själv är jag urdålig.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via  min webbplats www.lill-lindback.se eller övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Älskar den här bilden

 

Av Lill Lindbäck - Måndag 24 sept 10:13

Lita på din känsla, brukar jag säga till folk. Jag vet inte hur många gånger jag har lyssnat på andra, men det har känts fel. Känner du igen dig? Sedan visar det sig att det jag tänkt eller sagt har varit rätt. Ibland har jag böjt mig i mina tankar för att andra kan bättre, utbildade personer exvis, eller jag har påpekat att jag inte tycker si eller så, då har jag blivit överbevisad. Jag är enveten och ger mig förstås ibland. När någon är påstridig bevisar det inte att den personen har rätt. Ja, även jag kan, och även jag har varit påstridig och har haft fel. Så förvånad jag har blivit. Alltså har jag trott starkt på det jag sagt. Nåja, det kanske är därför jag ibland ger mig på grund av den orsaken.

Nu sist var det i fredags. Vår gamla värmepanna skulle bort och avinstallerades. Jag lät dem sköta sig själva för de kan det där. De visade mig och förklarade att vatten från värmepannan skulle rinna ut och ner i brunnen. Fullt av handdukar hade jag gett dem . Min skurborste stod lutad mot väggen. Jag vet att jag tänkte att jag kunde ha en låg spann som fylldes med vatten och jag sedan tömde spannen, men de kan ju bättre och borde ha sett spannen. När de hade åkt var jag där och kramade ur handdukarna i denne spannen. När min man kom hem och jag visade honom hur det såg ut, då sa han det jag hade tänkt på, men inte gjort, ta den låga spannen och sätt under. Jädrans, så dum jag kände mig. Självklart. Det var det bästa, trodde jag. När jag hade tömt denna spann runt sju gånger under kvällen kom han ner från övervåningen. Hittade plåtluckan till värmepannan. Jag hämtade en tång, han böjde ut plåten. Nu blev den veckad och som en pip. Nu slapp jag och springa. Men det typiska var att inte långt tid därefter, kanske en enda tömning till av spannen, om jag hade haft den där, slutade vattnet rinna. Den sista biten hade jag inte tänkt på. Inte heller gubbarna. Nu är jag säker på att vattnet forsade ur pannan i början och spannen hade säkert blivit full på nolltid.

Det är mycket jobb med en värmepanna, men också kringjobb. Den nya är inte inkopplad ännu.

Man får tänka positivt. Det är inte minusgrader ute än. Det negativa är att jag har ont i mina händer, har svårt med ringfingret som inte vill lyda mig riktigt. Allt kramande av vatten från handdukarna känns nu. Snart går det över.

Ha en trevlig dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa genom min hemsida, du kommer till mitt bokförlag Vulkan. Eller handla via övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se


Av Lill Lindbäck - Lördag 22 sept 10:31

Vi köpte en ny värmepanna till huset, den gamla var förbrukad. Den nya kommer även att värma luft, då blir det vatten, el och luft. Elräkningen kommer att sjunka drastiskt. Vi får se om det blir drastiskt. En kall vinter fick jag en elräkning på 5.000:-, jag kommer inte ihåg om det var på två månader, men ... exakt hälften var olika skatter.

Precis som med bensinen, över hälften är olika skatter på en liter bensin. Jag kommer inte exakt ihåg, men en av skatterna var miljöskatt.

Den gamla värmepannan ska tömmas helt på vatten. I natt har det slutat att droppa. När man tar den ifrån pannrummet gäller det att proppa igen rören. Enligt "gubbarna" kommer det ut en sörja och den där sörjan vill jag inte ha på golvet. Usch! Sedan ska skiten uppför alla trappor utanför huset, därefter till tippen.

Vi får, min man får, fixa i ordning där den tidigare pannan stod. Ser för jäkligt ut därbakom. Flytspackel på golvet och väggen runtomkring måste målas. Då har vi bara börjat. Det ska borras hål ut mot gaveln på huset, där står utedelen. Innan allt är inkopplat får vi hoppas på att värmen håller i sig. Tur att pannan gick sönder under sommaren, och den har varit varm som du vet. Samtidigt som det är ett pannrum är det även ett litet förråd. Äntligen ska jag städa och slänga en del.

Så trött man blir. Min man får tyngsta biten, han har grävt i gaveln, fyller i med lecakulor och senare ska betong gjutas.

Ha nu en underbar dag! Hoppas att du har undkommit blåsten.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa på www.lill-lindback.se och övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se 

Av Lill Lindbäck - Fredag 21 sept 07:28

Jag tänker skriva lite om självmord, oftast är det tabubelagt, med andra ord, människor pratar inte så mycket om det. Jag vill nämna det för nu sitter det i huvudet. Det sägs att var tionde bilolycka finns självmord med i bilden.

När man är ung och har hela livet framför sig, när man inte vet vad som händer, som jag brukar säga, bakom nästa dörr. Nästa dörr kan solen lysa, nästa ger den enbart lycka, det finns dörrar med framgånger, likaså dörrar med det som går hand i hand med lycka - olycka. Så är livet, precis som alptoppar med sina dalgångar.

Jag har läst om yngre barn som har tagit livet av sig. Ofta undrar jag om det är misstag eller oförstånd. Har svårt att tro att ett barn kan förstå hur man tar livet av sig.

När jag var liten bodde vi i ett höghus där man hade mattpiskställning uppe på taket, vi fick gå igen vinden och en trappa upp. Där uppe fanns heller inget skydd. Fem år gammal visste jag hur man gick dit. Det hade jag lärt mig. Visserligen behövde man en nyckel för att komma in på vinden där fanns utrymmen för varje boende. Den gången stod dörren öppen. Jag var ett tystlåtet barn med ett rikt inre liv, jag var en drömmare, högsensitivt barn. Idag hade man nog sagt så. Jag fick väldigt höga poäng när jag gjorde ett test på nätet. Inte hur jag är idag, utan hur jag var som barn, men fortfarande fick jag som vuxen höga poäng. Jag gick ut på taket, fram till kanten och la mig ner. Med armarna precis på kanten tittade jag ut på allt vackert. Än idag minns jag vilken kick av lyckorus jag fick. Ensam. På taket. Jag ägde livet. Jag är tredje barnet av fyra syskon. Man var aldrig ensam, men nu var jag det. Vart vill jag komma? Jo, tänk om jag hade ramlat, snubblat och fallit över. På den tiden tror jag inte man pratade om barn och självmord, men vad vet jag. Det är sällan man pratar om självmord.

Sedan har vi självmordsförsök efter att det hänt något tråkigt i ens liv, man ser ingen utgång. Glöm det. Det finns alltid utgångar. Tyvärr kan det ta några år med att hitta denna utgång. När man går igenom helvetsår, som de flesta i livet gör, förstår man efteråt mycket mer. Ibland har jag själv svårt att förstå varför jag blir drabbad av något tråkigt. Precis som de flesta.

Mitten av livet och du orkar inte längre. Vad är det du inte orkar. Allt du ska hänga med på? Jobben? Vidareutbildning? Bättre jobb? Kläder? Framgångsrik? Träna? Barnen ska bli perfekta? Glöm det. Skala av dig allt, ta bort det. Vad är då viktigt med livet. Du själv först och främst. Barnen är en självklarhet, men inte en självklarhet att du älskar det. Finns mödrar som inta kan ta till sig sitt barn. Då måste man ha hjälp. Alla kan inte ligga på toppen. Hellre på botten och ha ett skönt liv än att stressa ihjäl mig, på vad? Jag vet, ibland är livet så, jobb, barn, hem och fritidssysselsättningar, det är en rundgång av stress. Måste man jobba så mycket? Kan man tillfälligt dra ner på alla måsten? Läs om hur man kan leva billigt. Vi måste inte ha allt, det gäller att prioritera. Lätt och säga för mig som inga barn har. Många barn älskar julen, det vill säga, om man har det bra. Julen är man tillsammans. Det är lugnt och man umgås. I alla fall efter julklappsinköp och matlagning med mera.

Nu tar jag den äldre generationen. Här jobbar man inte längre. Här har man inga barn som behöver en. Ens vänner börjar dö ut eller barnen. Ens egna barn, om man har barn, de har inte tid för de har fullt upp med sina liv. Tråkigt. Ensamt. Ännu mer ensamt och tråkigt. Varför ska jag leva? Jag kan dö nu. Ingen behöver mig.

Alla människor behöver någon och behöver känna sig behövd. När man är äldre tror man sig att man inte längre är behövde. Du har ofta värk någonstans i kroppen, eller hela kroppen.

Även här finns mycket att göra. Skolor och unga behöver dig. Du kan sitta barnvakt hos en ensamstående eller en familj. Man kan åka på reser med andra ensamma och finna lycka. Det behöver inte vara en ny kärlek utan vänner, även om dessa vänner inte är som de man hade som ung. Man är inte helt ensam!

Nu beskriver jag ovan och då tänkte jag inte på svåra sjukdomar.

Kan man anpassa sig för vad som händer i livet blir allt lättare. Vägrar man att anpassa sig då blir livet som en jordbävning och förstör allt i sin väg.

Ha nu en skön dag. I Göteborgsområdet kommer det att blåsa i vindbyarna, men inte så mycket som meteorlogerna fick fram från början.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa genom min webbplats, du kommer till bokförlaget Vulkanmedia, som är billigare och övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se