Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Lördag 2 juni 16:27

Jag älskar värmen, men inte när jag ska jobba i trädgården. Tvättmaskinen gick helt sönder och vi var tvungna att åka för att köpa en ny. Sedan fick jag printa ut en manual så att jag vet vad de nya symbolerna betyder. Blir irriterad när jag inte hittar knappen för att ändra centrifugeringen till en något lägre hastighet. Och sedan något att äta på det.

Nu när jag strax kan gå ut för att fixa i trädgården, då har jag tröttnat. Går ner för att sätta mig i undervåningen, där är det bara 22 grader. Här jag sitter är det 29 grader.

I stället kan jag passa på att rätta mitt manus. Jag funderar på att skicka in till bokförlag den här gången. Har bara gjort det en gång tidigare och det var för ett antal år sedan.

Ha en underbar skön lördag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt

Här visas återigen mitt eventuella boksomslag. Tårarnas doft

 

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Fredag 1 juni 14:25

Min systerdotter Diana Wahlborg, WahlborgArt, började måla för 1,5 år sedan. 2:a månaden på raken är hon med i Apero Art Catalogue, South California i USA.

Inget får man gratis. Ha kontakter. När jag inte har tid, eller när jag behöver dra ner på tempot då är jag inte inne i sociala medier. Diana är det, hon umgås med folk, pratar med dem, för intresset är genuint. Kontakter genererar kontakter. Vi har sociala medier för många orsakers skull. Så fantastiskt roligt!

Jag kommer alltid att glädjas när andra lyckas i sitt val i livet. Du som misslyckas, ja, det är synd, men har du rest dig igen? Att resa sig från ett misslyckande är en tuff väg att gå. En sak, ska du veta, du har lärt dig mängder.

Mina visdomsord; om du inte får misslyckas kan du heller inte veta vad som är rätt och du lär dig otroligt mycket.

Första gången på 2 veckor som jag känner mig ledig. Så upptäckte jag en sak, via Facebook, en väninna till mig fyller 50 år idag. Hm, varför skrev jag 49 år i almanackan? Nej, jag är inte inbjuden, men en del reser bort, eller vill bara ha närmaste familjen runt sig. Så är det med livet. Idag kan jag inte åka till henne, men ringa ska jag. Är hon hemma senare kommer jag att köpa med mig en blombukett och något annat.

Till dessa kvinnor skänker jag ett vackert foto från alperna. Tagen från min mobil i Österrike. Där blev det fel. Varifrån kom fotot tro. Det är inte mitt. Det stod Sony, men den vågar jag inte visa. Däremot kan jag beskriva känslan.

Drömmarnas paradis. Du ser långt. Du njuter av den bedårande utsikten. Längre bort växer bergen upp och den högsta alptoppen. Svårigheter att ta sig dit kan bli en kamp. När du väl står på din alptopp kan lyckan vara övermäktig. Eller så känner du ett driv och hinner inte njuta, du vill vidare.

I stället skänker jag ett foto. En humla hittar rätt.

 

  

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Onsdag 30 maj 09:07

Jag läste på twitter om en kvinna som hade varit på en badstrand, självklart för att bada och sola. Det är underbart och avkopplande. Men ett antal manliga personer ropade könsord med mera. Ursäkta att jag inte skriver exakt vad jag läste om på grund av att jag inte själv skriver könsord på sociala medier.

Kvinnan/kvinnorna blev självklart rasande. Det hade jag också blivit. Då minns jag för många år sedan när jag solbadade och tänkte bada i en sjö. Där fanns kvinnar som lät sina barn bada och hjälpte dem också. De gick i med sina "långa" kläder, dessa blev dyblöta. Männen stirrade på mig. Kändes som om deras tungor hängde utanför och jag såg ut som alltid när jag är vid en sjö eller vid havet, jag hade bikini på mig. Inte string, inte heller visades det för mycket, men jag var väldigt bar om man jämför. Efter den händelsen badade jag aldrig där mer. Dessa människor hade tagit över sjön, så att säga. Då fick jag lust att ta på mig kläder och dölja mig. Jag avskyr stirrande män med tungan hängande på hakan, som tror att jag skulle vilja gå i säng med vem som helst bara för att jag hade en bikini på mig.

Mina tankar efter allt som händer i Sverige; ska vi kvinnor verkligen behöva dölja våra kroppar för att män, vissa män, anser sig ha rätten att våldta en kvinna som är klädda som oss, och som får lov att ha friheten att komma och gå som vi vill. Jag har sett foton från bland annat Iran och Afghanistan, dessa var från 50-60-talet. Kvinnor och män badade tillsammans. Alla hade badkläder på sig, precis som i övriga Europa.

Jag fattar inte hur religiösa islamister kan vinna mark överallt. De tar sig in och börjar bestämma. Du har säkert hört talas om "poliser" som går runt i så att säga sina stadsdelar. De talar om för människor hur de ska uppföra sig och även hur kvinnor ska vara klädda.

Jag är inte politiskt insatt, men politik är viktigt. Det gör skillnad på hur vi röstar. Men nu måste vi i Sverige, då menar jag alla som vill leva i en demokrati rösta. Egentligen skulle Kristdemokraterna bort från politiken, för då får vi inte in muslimska sällskap heller. För ett tag sedan läste jag om en Imam som ville ha in Sharialagarna för alla muslimer i Sverige. Jag tänkte; åh hjälp mig, då dröjer det inte länge till förrän de tvingar oss andra också. Se bara hur islam sprider sig i världen.

Jag har faktiskt läst lite, ytterst, lite om Islam, det är en mycket vacker religion, när man tolkar den rätt. Men som vi människor är och när vi många gånger kommer till makten, då missköter man sin uppgift.

Hur människor är klädda det bryr jag mig inte om, vilken religion en människa har, det bryr jag mig heller inte om.

DET jag bryr mig om är när personer talar om för mig hur jag ska vara klädd, att en kvinna inte ska vara ute på kvällarna, och vad säger din man om det.

JAG lever i frihet, i en demokrati, tar på mig vad jag vill och gör exakt vad jag vill, då menar jag med en respekt för andra människor. Dessa personer som vill att man ska ha burka på sig, de kanske vill att jag ska ha den respekten och se likadan ut.

Det sista jag vill berätta om var när några personer och jag kom i diskussion. Du tar mig inte i handen för du kallar mig för otrogen, smutsig, men mina/våra skattepengar tar du gärna emot.

Svaret kom; det säger Allah, vi ska ta emot dessa pengar för det är han som skänker dem till oss.

En religiös människa eller en fanatiker går det knappt att omändra. Fortsättning kommer säkerligen, för mig är detta mycket viktigt.

Ha en underbar dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Tisdag 29 maj 07:20

Läste en artikel i tidningen GT/Expressen om Franzén, en svensk tidigare ishockeyspelare i NHL. Han har fått ett flertal hjärnskakningar. Den sista gjorde honom ännu mer sjuk än tidigare. En läkare menade på att NHL mörkade hennes forskning om hjärnskakningar bland ishockeyspelare. Amerikaner och canadensare älskar slagsmål på isen och hårda tacklingar. Det säljer tydligen biljetter och genererar pengar.

Men pengar är inte allt. I Sverige, vet inte om det stämmer, här blir ishockeyspelare avstängda ett tag tills hjärnskakningen har läkt, men läker gör det inte riktigt. Efter några hjärnskakningar lägger en del av. Vettigt beslut. Det finns inget värre än  att ständigt gå med exvis yrsel och huvudvärk. Har du fått ännu fler hjärnskakningar får du värre symtom än så.

Läste i artikeln att vissa går med posttraumatiskt stressyndrom, detta görs även med sådana som har varit ute i krig. Med andra ord, alla som får slag i huvudet och när hjärnan tar stryk får ofta symtom. Jag tänker på shaking babysyndromet. Det är föräldrar som inte orkar höra bebisen skrika, de skakar barnet. Eller om man sätter barnet på sina knän och studsar för mycket. En bebis ska ha skydd i nacken och huvudet.

Du har väl sett olika slags boxning. Det där är tuffa grabbar och tjejer. Nej, skulle inte tro det. Alla slag i huvudet framkallar skada - oftast. Vissa av dem pratar inte om sina skador, det mesta handlar om pengar.

Ett flertal kända ansikten i boxningsvärlden har fått olika slags hjärnsjukdomar, det tycker jag inte är konstigt alls.

Därför är det oerhört viktigt med cykelhjälm. Faller du och slår i hjälmen har du skyddat dig. Faller du igen och inte har köpt en ny cykelhjälm efter förra fallet, då skyddar kanske inte hjälmen. Jag har sett på teve om en kvinna som föll omkull med cykeln. Ambulansen hämtade upp henne. Av slaget hade hon fått en blödning i hjärnan. Det tar tid för hjärnan att rätta till skadan. Tänk på att alltid skydda huvudet vid träning av olika idrotter.

Ha en underbar dag! I Göteborg har det nästan regnat hela eftermiddagen igår och även under natten. Detta regn var välbehövligt.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Söndag 27 maj 15:16

Det är fantastiskt med sol och värme. Helst skulle jag vilja vara ledig, men jobba måste man ju. Jag arbetar på ett äldreboende. Stackars många av de äldre. Värmen tar kål på vem som helst. Vissa rum är verkligen varma, vissa andra svala. När jag har gått runt och delat mediciner och tittat till alla på våningarna, tittar inte in till boende som inte vill ha besök, jag är genomsvett. Så kvavt är det. Men, men, man ska inte gnälla. Jo, här kommer mer.

Har trädgård och överallt är det torrt. Har vattnat på lite extra. Nu förstår man ännu mer hur viktigt det är med vatten. Jorden spricker på vissa ställen. Tänker på dessa länder som torkan är svår. Stackars människor.

Nu har jag börjat gå till en sjukgymnast, nej det heter fysioterapeut. Har ryggproblem och sidan av nacken. Värker ofta.

Genast fick jag rörelser för rygg och nacke, men hållningen är väldigt viktig. Jag skämdes. Sitter ofta som en ihopsjunken klump, tycker att det är ganska skönt. Inte visste jag att det var så viktigt med hållningen. Fast egentligen förstod jag det. På måndag ska jag testa att gå på medicinsk yoga. Har aldrig varit på yoga, tänkt på det i många år, men jag har ett problem, jag vill inte numer bli uppbokad varje vecka för att gå på något överhuvudtaget.  

Jag arbetar helgen och natten, nu ska jag åka till mina föräldrars grav. Det är mors dag. Jag har aldrig glömt varken mors dag eller fars dag. När jag ändå är ute och åker kan jag passa på att handla. Ingen mat till middag är framtagen. Båda har glömt. I sådant här väder passar det bra med grillat.

Ha det nu så bra därute!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Lite kyla som svalkar, men jag drömmer mig inte dit - inte än.

Av Lill Lindbäck - Torsdag 24 maj 08:11

Hur mår du? Människokroppen kan må illa av många olika orsaker, givetvis graviditet, men också att du inte har skött magen. Men det finns mycket mer att gissa på.

Man kan vara sjuk. Stress. Mycket negativa händelser. Men också av mat.

Jag vet och har märkt när jag äter mat med mycket fett, då blir jag illamående, men också av fet fisk. Jag gillar nästan all slags fisk. Sedan finns det bacon, det tycker jag också om, speciellt sältan.

Bröd, vetebröd speciellt, det tycker inte min mage om. Då blir jag ofta illamående, men ändå äter jag brödet för att det är gott. Självklart får jag skylla mig själv.

Eller alla de där gångerna när jag var yngre och läste mycket, då var det gott med frukt på bordet som jag bara kunde möla i mig, eller den där goda godispåsen.

Hur ofta har jag inte ätit nötter, så himla gott med jordnötter och andra slags nötter. Ja, efteråt mår jag illa. För att inte tala om en god tårtbit, äter inte så mycket idag som förr, jag kan ta en liten bit. Men den var så god att jag tar lite mer. Sedan mår jag illa. Finns ingen stoppknapp.

Hur kan man/jag vara så dum att äta sådant min kropp inte mår bra av.

Nej, det är inte synd om mig. Ja, jag vet att jag får skylla mig själv.

Men erkänn! Du äter säkert sådant som du vet med dig om att du ibland kan må illa av.

Idag ska jag rensa i trädgården och vattna. Har en egen brunn att ta av - är tacksam för det.

Ha en fantastisk dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Tisdag 22 maj 15:18

Ja, jag blir lite orolig i värmen. Varmt varje dag i Göteborg enligt SMHI blir det 30 grader till söndagen och regn först på tisdag, om det nu stämmer. Nej, jag är inte orolig, jag älskar värmen, däremot behöver våra växter vatten. Det jag kanske blir lite orolig för är om detta är vår sommar och sedan när sommaren kommer blir det då regn varje dag.

Fånigt? Ja. Men så har det varit förut. Tänk om vi får väldigt fint väder i sommar i alla fall.

Tänker på vulkanen som spyr ut aska väldigt högt i atmosfären, det har alltid kommit regniga dagar efter sådant, men inte än och inte nu. Nu ska vi njuta av varje dag.

Du som inte tycker om värme, eller du som tycker att det är för varmt. Här får du en liten smakbit av kyla.

En fontän. Då var det kallt kan jag lova.

Ha en underbar dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

 

Av Lill Lindbäck - Måndag 21 maj 11:20

Vilka soliga dagar vi har! Fick besök från Stockholm till mitt Göteborg, en väninna kom och hälsade på från tidig lördag till söndag lunch. Hon tar in på hotell för semesterkänslan. Vi började med att äta lunch på Golden Days. Det blev en god lunch med mycket prat. Vi ville gärna ha en kopp kaffe, den intog vi vid kanalen jämte och på en bro vid Tyska kyrkan, där finns ett kafé med alla rättigheter, men som sagt vi ville ha kaffe. När vi satt och drack kaffet med mycket samtal, kom ett par och frågade om två platser var lediga bredvid, självklart var de lediga. Det blev många och glada skratt. När deras vänner kom förbi så gick vi, vi skulle ändå gå vidare. När vi gick förbi våra bordgrannars vänner sa vi att vi hade värmt upp deras vänner. Med ett gott skratt gick vi vidare.

Samtalen fortsatte. Vi gick till Domkyrkan och Kungsgatan, gågatan. När vi ändå passerade Domkyrkan tyckte vi att vi kunde gå in i kyrkan och titta. Stängt. Det är inte första gången vi kommer på att titta in, sist var det i feskekyrkan, och det är stängt.

Nåja, vi flanerade stilla iväg i värmen. Hoppsan, där på en parkbänk satt min bror och hans fru. De var där för att titta på Göteborgsvarvet, deras svärdotter sprang.

Efter samtalet gick vi vidare och kom till Haga, Göteborgs första arbetarstatsdel. Vi gick vidare och kom till Linnégatan, då passade vi på att ta en släcktörstare på Linnéterrassen. Gott det var. Vi satt länge och väl. Timmarna gick i trevligt sällskap. Vi fortsatte vår promenad runt och hamnade till slut på Andra Långgatan, tror jag det var, vi gick in på Restaurang Bangkok. Maten var god, men inte stark som jag hoppades på. Kanske de försöker få maten att passa gästerna. När vi åt kom ett par in. Min väninnas vuxna son och hans flickvän. Det blev mycket prat. I Göteborg bor det över en halv miljon människor, men man kunde tro att det var ett litet samhälle jag bor i.

Kvällen slutade med att jag följde väninnan till bussen och förklarade hur hon skulle åka till sitt hotell. Innan bussen kom gick tiden. Jag blev lite stressad och tänkte på min buss. När vi kramade om varandra och hon gick på sin buss, då började jag springa till min hållplats som ligger en bra bit ifrån. Jag såg inte min buss, men kände mig stressad. I väntan på hennes buss hade minuterna tickat på. Tror att det är på lördagskvällar 20 minuter mellan bussarna. När jag inte var så långt ifrån vänder jag mig om. Shit, shit, shit, där kommer bussen. Jag springer ännu fortare. Fattar du? Jag blev fruktansvärt trött och svettig. Avskyr att andas som ett blåsbälg i en buss och känna hur svetten droppar, men med kom jag och det var huvudsaken.

Härlig lördag!

Ha det gott!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se