Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Fredag 26 april 12:45

Ska senare åka till Barcelona en weekend och tar då med mig ett handbagage. Jag ska kolla vad mina handbagage har för storlek. Ett flyg tar 55x40x20 och då följer jag de måtten. Inga problem. Behöver jag köpa ett nytt handbagage gör jag det. Sedan kom problemet, fast jag har inte googlat på det. Hur mäter jag längden på väskan? Från kant till kant, eller så kanske man borde räkna in hjulen. Med tanke på att den ska få plats ovanför i luckan. Har sett dessa personer som har för stora handbagage och låter sin väska ligga på sidan varvid att det blir kanske en väska mindre som får plats. Gäller nog att vara tidig på flyget.

Egentligen löjliga problem med måtten på en väska med eller utan hjul. Jag har inte hittat affärernas beskrivning på internet, jo, men inte om hjulen är inräknade.

Idag funderar jag på, det vill säga om någon kan jobba min natt, jag vill vara ledig i natt. För jag har en troligtvis pollenkänning. Det var till och med jobbigt att köra bil. Var ute i ett ärende. Tyckte att vägen flyttade sig en aning och jag blev illamående. Trodde först att jag var förkyld, men som sagt det kan vara pollen. Köpte på apoteket pollentabletter, eller för allergi i ögon och näsa.

I morgon ska det regna i Göteborg och det ganska mycket, men så torrt det är ute.

Funderar på att sätta mig en stund framför teven och bara vara eftersom huvudet känns som bomull.

Ha nu en underbar fredag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller mediat.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Torsdag 25 april 09:28

Återigen skrev jag ett blogginlägg och återigen låste sig datorn. Ska flytta snart, inom några månader, tror jag det blir. Då köper jag en ny dator. Datorn låser sig och jag har tidigare provat med att gå ifrån och sedan försöka fortsätta att skriva, men inget händer. Då drar jag ut sladden och datorn startar om igen. Idag kan man inte leva utan en dator. Mycket sker via nätet, som att betala räkningar eller leta efter resor, eller bara att gå ut på nätet för att söka något.

Då kom en fråga till mig. Kan man leva utan ett dator. Ja, självklart. Nästa fråga blir, hur ska jag då betala räkningarna? Nästan otäckt att man behöver en mobil, I-pad eller en dator för att komma ut på nätet och sköta det mesta där. Till exempel att köpa sig en resa vart du än tänker resa.

Det var inte det här jag skrev om tidigare inlägg som inte kom med. Min systerdotter var med sin dotter, 6 år, på sjukhuset för ett lättare ingrepp, men barn blir ändå nedsövda på grund av en körtel bakom näsan, som hade blivit större och det innebär att hon har svårt att andas genom näsan när hon sover. Hon får andningsuppehåll och det är inte bra. Ingreppet tog bara 13 minuter, men uppvaknandet så mycket längre. Jag hämtade dem och gav henne en blomma plus en peng.

Denna åkomma kanske fler människor har och inget som jag exempelvis kände till. Det ska bli roligt att höra lite senare hur hon sover på nätterna.

Nu vågar jag inte skriva mer med tanke på att datorn kan fastna igen.

Ha en underbar dag! Himlen är blå och det är varmt ute.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Söndag 21 april 09:55

Påsken firas olika även i Sverige. Jag har sett på teve hur en del, speciellt katolska länder, firar Påsk och Jesus lidande på korset. Men som sagt även här i Sverige firar vi Påsk olika.

Jag kommer från en familj som aldrig har varit intresserad av religiösa högtidsdagar, men som många andra firas det med påskägg och god mat, speciellt ägg, sill och lax.

Igår på dagen var min väninna och jag i Alingsås. Där hade de ordnat med orkester och dans, många av barnen var utklädda till påskkärringar. Det visste vi inte innan. När vi stod i solen och lyssnade på musiken tyckte vi att det var inte så många människor i omlopp, då var klockan ungefär 10:30. Som vi sa till varandra, de som har stugor åker dit och fixar för att sedan fira Påsken där. Vi gick ifrån orkestern, men stannade till när de vandrade upp mot gågatan. Var kom alla människor ifrån? Kön ringlade sig lång bakom orkester och dansande flickor.

Vi gick till ett par affärer innan vi intog en tidig lunch, vår sedvanliga köttbullemacka med rödbetssallad. Givetvis en mugg kaffe med en god kaka/bakelse till. Man ska ju njuta av livet. Som vanligt var det nästan fullsatt. Alingsås är en av de kafétätaste orter i Sverige. Gamla hus med nya i centrala delarna. Jag älskar den staden.

Jag tänker tillbaka i tiden när vi bodde ett par mil från Alingsås i en ort som heter Vårgårda. När vi flyttade dit märkte vi att det ordnades mycket för barnen. Det var mängder av idrotter, söndagar var det något religiöst som man var med på för att det var roligt. Till jul dansade vi barn runt den stora granen och alla barn fick en gottepåse. Idag vet jag inte om det förekommer sådant. Idrotterna som jag var med på var handboll, basket, cyklade i skogen i alla gupp som var fixade var barn. Det fanns hur mycket som helst att göra. Sista vintern vi bodde där började jag träna bandy. Vi fick hoppa över låga bockar och lära oss att åka skridskor på olika sätt.

När vi flyttade till Göteborg flöt allt bort. I den stadsdelen jag bodde i fanns inget. Allt var nytt. Stadsdelen heter Bergsjön. Vi var mängder av ungdomar. Spårvagnen gick inte dit, då fick man byta i Kortedala till buss.

Men Påsken firades ändå.

Nu önskar jag dig en härlig fortsättning. Själv ska jag ut i trädgården, ta en promenad för att mina ben och rygg behöver rörelse.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Torsdag 18 april 08:40

Jag skrev ett blogginlägg, men kan inte se om det kom iväg. Min dator har börjat krångla. Jag har antivirusprogram, men vet inte om det är virus eller att datorn börjar bli gammal. Själva markören kan försvinna, eller så stannar datorn upp och det går inte att göra något, det ser ut som om programmet, vilket som, har fastnat. Då får jag dra ut sladden och starta upp datorn igen. Det har hänt allt för ofta den sista tiden.

Måste få i ordning på mina foton och annat viktigt som jag vill spara.

Därför kortar jag ner mitt blogginlägg, för nu ska jag städa och göra i ordning för fotografen som kommer idag. Hemmet ser inte längre ut som ett hem. Tråkigt att visa upp vardagsrummet, möblerna är väldigt gamla och vi skulle ha köpt nytt för ett antal år sedan, men valde en vintersemester i stället. Och så gjorde vi om det, en semester till, och lite till.

När fotografen har gått ska jag ta mig en stilla promenad. Jag har hållit på intensivt i några veckor. Tänk på vad du samlar på dig genom åren i en lägenhet. När jag var yngre flyttade jag ett antal gånger och gick igenom sådant man inte behöver. Här har jag bott i 27 år. Min man sparar gärna, jag också, men jag kan nog slänga saker som inte behövs, eller ge bort. Nu fanns det mycket som vi inte kan ta med oss, därför har städningen blivit tuffare än jag trodde. Har röjt en hel del på vinden och kört bort till Återvinning eller slängt.

Ha en fantastisk dag! Ute strålar solen ned på en väldigt blå himmel.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Onsdag 17 april 06:31

Lars Adaktusson har varit programledare för Agenda, och om jag inte läste fel i Aftonbladet, vice ordförande i Kristdemokraternas Ebba Busch Thor. De har bjudit in USA:s abortmotståndare. Adaktusson har varit huvudtalare till ett hatmöte i Colombia, abortmotståndare och emot homosexualitet. Den som stod för mötet var ultrakonservativa Political Network for Values. På mötet fanns också Organization for the Family, de pekade ut olika journalister och andra personer. Det konstiga var, menade journalisten på Aftonbladet, att ingen frågade ut Adaktusson om hans möte på andra sidan jorden.

Det här reagerar jag på. Så är det med journalister, med tanke på att Adaktusson även har varit programledare för Agenda, vilket är ett stort samhällsdebattprogram, då frågar kanske ingen ut honom och han kan göra vad han vill utan att någon ifrågasätter. Hm? Under sin tid som europaparlamentariker bjöd han in Alliance Defending Freedom, ADF, två gånger. Det är en högerkristen organisation. ADF kallar sig själva för en juridisk armé. Världen över finns det 2000 advokater som jobbar med olika mål inom ADF och de driver fall mot aborter och homosexaellas rättigheter. I Sverige låg de bakom de svenska barnmorskorna som inte ville genomföra aborter. Dessa lobbyister, ADF, försöker skambelägga aborter och då även minska tillgången för vård. I Italien har kvinnor fått det svårare när det gäller aborter, det är ADF som ligger bakom. Ebba Busch Thor tycker att ett liv släcks under en abort. Tydligen är inte Adaktusson ensam i partiet KD, det finns fler uppsatta personer som samarbetat med ADF. De vill kriminalisera homosexualitet. Inom den kristna världen, inte bara den religionen - anser jag, tycker att homosexuella förstör världen. Idioti på högsta nivå. De som förstör världen är de som inte älskar sin nästa. Okej, man behöver inte älska en galning.

Mina åsikter:

Vid en abort släcks ett liv. Det är hemskt att se det så. Och givetvis är det hemskt. En abort är en abort, det håller jag med om. Det jag inte håller med om är att det ska förbjudas att göra en abort. Kvinnor under årtusenden har försökt med aborter och då kan även hon dö för det. Förr kunde svenska kvinnor resa till Polen för att utföra en abort. Hur många kvinnor ägnar timtals med tankar både före och efter en abort? Skambelägg inte dessa som önskar sig abort. Det är fruktansvärt. Hur kan en man som inte behöver gå med en graviditet, som kanske inte ens tar hand om sin avkomma, vara med i sådana ultrakonservativa grupper. Precis som om en kvinna fortfarande ska lyda sin make. Så sa prästerna förr när han vigde ett par, du ska lyda din make. Ja, jag skrev han om prästen, det blev ramaskri innan de kvinnliga prästerna kom.

Jag har läst om abortmotståndare i USA, den största procenten som är emot är dessa som har bättre ekonomi och oftast är gifta. Nu menar jag inte att alla är gifta och har bra ekonomi, men det lyser igenom.

Det är kvinnan som ska få avgöra om hon vill ha en abort eller inte. Däremot har jag svårare att förstå kvinnor som gång på gång gör abort, och använder detta som ett preventivmedel.

Mina tankar om homosexualitet:

Låtemänniskor vara som de är, man föds till det man är. Det har forskats i detta ämnet. Homosexuella är människor och ska ha samma rättigheter som alla andra. Jag bryr mig inte ett dyft om vilken läggning en person har. Var den du är! Var lycklig! Jag fattar inte hur man lägga skam över en som är homosexuell.

Vad är det för fel på människor som är motståndare till homosexuella? Rädsla? Vad är det de inte förstår? Forskning fanns inte förr, de visste inte att en del föds in i en fel kropp eller älskar samma kön. I ett modernt samhälle vet människor att alla har samma rättigheter. I ett samhälle som  exempelvis Turkiet, tyvärr, finns ingen homosexualitet. Har sett en dokumentär om detta. Homosexualitet och födas in i fel kropp finns i alla jordens länder. I vissa länder vågar man inte gå ut med sin läggning på grund av hur samhället är uppbyggt. Det finns fortfarande dödsstraff i vissa länder.

Återigen till aborter, jag har svårt att tycka till om kvinnor som arbetar som barnmorskor, de måste vara beredda på aborter. Där kan jag inte uttala mig, men tänk om ingen barnmorska ville ha arbetet med att hjälpa kvinnor med en abort. Då går vi snart tillbaka i tiden där kvinnor dog när de försökte få en abort. En del har inte råd med ett barn till, andra kvinnor har andra orsaker.

Lite tung läsning kanske, men det var den känslan som grep tag i mig när jag läste artikeln i Aftonbladet. Allt stämmer inte som man läser där, men den här artikeln tror jag på.

Nu önskar jag dig en trevlig ljus dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se


Av Lill Lindbäck - Tisdag 16 april 06:53

Fel kärlek kan innefatta mycket, som otrohet och man blir förälskad. Skiljer sig. Barnen kommer i kläm. Vi vuxna tänker sällan på våra barn när vi gör fel. Nu beskriver jag bara fel kärlek. Man kanske blir förälskad och upptäcker att den man/kvinna är gift med är att man egentligen vill skilja sig. Förälskelsen kanske blir till sand och där sitter man ensam med sina barn och har en ovän, den man skilde sig ifrån. Genom livet har jag upptäckt att en del skiljer sig så fort det krånglar för mycket, men man ska inte heller vänta för länge. Märker man att man är olycklig i sitt förhållande då är det bäst att skilja sig, även för barnens skull. De känner av att föräldrarna är olyckliga.

Fel kärlek innefattar något helt annat för mig. Jag såg program på teve, kanal 11, tror jag det var, nu gäller det fel man. Två gånger såg jag en historia om en ung kvinna som blev kär i en kille, han uppvaktade henne med allt. Hon är den enda i världen och detta köper många gånger en kvinna som behöver uppmärksamhet. Det är fantastiskt att få vara den ende. Missförstå mig inte, men det ska vara med rätt person. Nu undrar du säkert vad jag menar.

I mina ögon och det jag såg på dokumentären är fel man, om en person försöker dra bort mig ifrån alla mina vänner, för de är fel, de är inte snälla, han behöver mig och så vidare. Första steget brukar vara att du inte får göra vad du vill. Du borde ha pratat med honom först. Nästa är att om en man/kille pratar med dig, som jag anser är naturligt, men han tycker inte om det och du tar hänsyn till honom. Tredje steget är väninnorna, de försvinner en efter en. Särskilt om någon av dem har påtalat för dig att han är för mycket kontrollerande, men du lyssnar på honom. Han kommer på en massa fel på alla andra. Sist är nog familjen, de är heller inte bra för dig. När han har dig i sitt garn/nät i din ensamhet, då kommer du sällan därifrån hel och med det menar jag verbal misshandel, men också så småningom fysisk misshandel. Du har svårt att ta dig ur förhållandet, för han är som sagt kontrollerande. Du blir rädd för honom och det håller dig i schack, det är hans sätt att få dig att göra som han vill, av rädsla. Det är ingen kärlek.

Den här killen har oftast stora problem. En sådan person kan vara osäker - givetvis, men är oftast sjukligt kontrollerande. För mig är det då narcisstisk läggning eller kanske en psykopat. Jag skriver kanske, men deras beteenden är inte "normala".

Personligen undrar jag över om det kommer från trasig barndom eller via generna. Såg för längesedan en dokumentär om en psykiatriker som forskade inom psykopati. Det forskades genom frågor, och genom blodprover. En sak som framkom var att även denne psykiatriker hade psykopatdrag. Då började han forska genom släktforskning. Vad tror du han hittade? Jo, mördare bland sina avlägsna släktingar. Nu kommer jag inte ihåg om det var från hans pappas eller mammas sida.

Han var gift och hade stora barn. Själv menade han på att hans mamma var en fantastisk kvinna och att det var där han fick en kärleksfull uppfostran. Hans vuxna barn blev intervjuade och de svarade direkt att nu förstod de varför deras pappa var som han var. Med andra ord, pappans behov gick först, han var bäst, han gav inte mycket kärlek. Med andra ord, han förstod sig inte på känslor. Om han sårade sina barn med sina kommentarer förstod han heller inte det. Undra om det var därför han blev psykiatriker. I diskussioner var det likadant, han kunde det där, han var bäst. Nu finns det människor som är sådana och behöver inte vara psykopater. Man kan ha psykopatdrag, men det säger inte att man är det.

I dessa två dokumentärer som jag såg berättade kvinnorna om sina män, den ena blev massmördare och hon anade inget. Hon trodde att han jobbade, eller var otrogen. Kan förstå detta, för vem kan tro att man är gift med en galning, även om man förstår att något är galet. Den andra mannen hade mördat en, men våldtagit desto fler. Båda kvinnorna berättade exakt likadana historier när första slaget kom och nästa och dödshoten kom direkt. De blev rädda för sitt liv och även för sina barns. Kvinnorna vet att mannen kommer att hitta dem, de vet att de inte är skyddade ifrån dem.

Vad jag önskar att du tänker på vid en underbar kärlekshistoria, det är att om han börjar dra åt svångremmen och du märker en dag att alla dina vänner är borta, du vill gå kurser eller åka semester med en väninna och inte får det. Okej, man ska alltid ta hänsyn. Killen/tjejen kan vara svartsjuk och det innebär inte att de är en psykopat, bara osäker på dig.

Alla förhållanden där verbal eller fysisk misshandel pågår och rädslan är hög därifrån ska man gå. Spela in på band. Ha en flyktväg. Du måste därifrån!

Till alla som har ett underbart kärleksförhållande, njut av tiden.

Nu ska jag fortsätta att fixa i mitt hem och även i trädgården.

Ha en fantastisk dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback

Av Lill Lindbäck - Måndag 15 april 14:22

Nu är det härliga dagar med sol och blå himmel nästan varje dag. Påsken läste jag om att även den ska bli fin och varm. Tur jag har, är ledig då. Har nu gått av mitt arbetspass. Har märkt att det blir alltmer jobbigare att jobba natt. Tror att det beror på att jag har haft vissa lediga dagar för att fixa i huset inför försäljning.

Igår klipptes äppleträdet och jag tog hand om alla grenar. Dessa la jag på en hög och ska snart köras med kompostkvarnen. En bra sak med hus, det är att man kommer ut i naturen. Man står där och kör med kvarnen, den brötar och kvistarna mals ner till mindre bitar. Det är lite som meditation, när korgen är full går jag iväg och slänger dessa i och runt ett parti med växter, ser snyggare ut då. Man koncentrar sig på sin uppgift, fyller näsan med dofter, promenerar fram och tillbaka, tittar på växtligheten. Då mår man bra.

Nu ska jag bara komma igång. Igår böjde jag mig ett antal gånger och använda för det mesta benen. Du förstår, eller hur? Träningsvärk! Jag har tydligen dåliga muskler lite varstans.

I morse körde jag hem tidigare från jobbet, jag hade möjlighet till det, men det är inte ofta det händer. På körbanan nerför Linnégatan cyklade en cyklist. Jag blev faktiskt irriterad samtidigt som cyklisten har rätt att cykla, men det finns en bred promenadstråk rätt nerför gatan, vilken är uppdelat i cykel och gångbana. Tänk om jag hade kört upp på cykelbanan.

Inte bara det, jag körde ut på riksväg 45, lite över hastighet, men jag försöker inte trampa på gasen mer än nödvändigt. Fattar inte hur bråttom folk har, det är rena autobahn. Har faktiskt tänkt i omgångar och även skrivit om det tidigare. Om bilister höll hastigheten bättre, om de inte ligger för nära till framförvarande bil, om de blinkar när de ska byta fil, då hinner andra bilister uppfatta detta och seriekrockar skulle kunna undvikas. När en framförvarande bilist bromsar hårt för att någon plötsligt bestämmer sig för att byta fil, då hinner knappt den som ligger bakom att bromsa och dominoeffekten inträder. Pang, pang och pang, så var den dagen kanske över för någon. Fruktansvärt med dessa hastigheter som folk kör med i dagens läge. Fler poliser som kör runt gator och torg, tack.

Nu är kaffet strax uppdrucket och jag ska gå ut i trädgården. När man går av ett arbetspass är man inte så pigg precis, för det första har man gjort 30 timmars arbetspass på 3 dagar, men att vända dygnet fram och tillbaka är svårt. Sömnbristen gör det jobbigt och man känner sig ständigt trött. Att jobba 10 timmars pass gör att jag får lediga dagar och den friheten är skön. Nu jobbar jag inte heltid på natten, fattas 2 nätter, men detta gör att jag nu har framför mig en ledig vecka på mitt schema. Många företag går över från 10 timmars arbetsnatt till 8 timmar. Hu, det är ännu värre, för då är man på jobbet ständigt och får inte tillbaka dygnrytm. Kroppen far illa. Visste du att under sömnen reparerar och stärker kroppen hela systemet. Vi som jobbar natt märker av det runt tretiden, då är det värst.

Jag älskar att jobba natt, för mig innebär det att jag har ett annat slags ansvar. Vi har ett hus med 51 boende och är 2 nattjobbare. Det fungerar så länge som vi inte får svårt sjuka boende, fysiskt eller psykiskt.

Jobbet som sådant kan ibland vara betungande, men det räcker att man får ett tack, då blir man glad. En orolig själ som blir lugn och kan somna gott, då har jag gjort ett bra jobb. Vi går ut med att alla ska kunna få sova, utan smärta och oro i kroppen. Har man levt ett långt liv, eller kortare, men man har med sig livet i sitt bagage, mycket kan ha hänt och detta innefattar smärtproblematik eller som jag brukar säga, själens smärta. När dessa personer somnar tryggt, då har man gjort ett bra jobb.

Ha nu en fantastisk dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Lördag 13 april 14:43

Jag hade missat detta om hemvändande IS-soldater. Hörde detta på jobbet igår. Nu läste jag även en artikel i Svenska Dagbladet. Den handlande just om att hemvändande IS-soldater kan få gratis körkort, skuldsanering, bostad av våra skattepengar. De ska anpassas till samhället och in i jobb.

I sociala medier diskuteras det om de verkligen ska få en gräddfil in i samhället, vilket vanliga medborgare inte får. Så har det varit i Sverige i väldigt många år. Exvis var det ett tag att de som misskötte sig fick väldigt mycket, som båtresa över havet till andra sidan jorden. Vad jag minns hjälpte det inte speciellt. Våra skattepengar öses ur fel fickor, för mig är det viktigt att dessa pengar i första hand går till sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg och skolor.

Tyvärr har jag inte tid att läsa på om varför en del blir terrorister och går i kölvattnet för att utföra fruktansvärda handlingar, det kallas för hjärntvättning och oftast ska/borde/bör de bli avprogrammerade.

Givetvis ska samtal och hjälp ges till dessa ungdomar som har hamnat snett, dessa som har sett upp och dyrkat en granne, en bror, eller sina vänner, de följer dem. Föräldrar spelar ingen roll i det här läget. Tyvärr är det också så att en del tvingas in i kriminalitet eller religion, men många av dem som är sökare hittar personer som vill ha dem för ett enda ändamål. De bryr sig inte om den där personen utan bara vad personen ifråga kan göra för dem.

IS. Islamistiska Staten. Som kvinna skulle jag aldrig vilja gå samma väg som dem. De anser att de gör rätt som dödar, de har rätt att våldta och mörda, bara Islamistiska Staten vinner och de får ett eget kalifat, en ledare som gör anspråk på att vara en religiös ledare. Som kvinna och när jag läser om dessa män som vill ha med sig sina fruar barn till ett annat land för att döda alla oliksinnade och sedan skapa en annan stat, jag förstår mig inte på dem. Ta med sig barn till ett krigförande land? Kvinnor som säger till journalister att de inget visste. Va? Inget visste? Inget? Barnen har fotograferats i familjer där jag har sett k-pistar i lägenhet/hus, där barn inget betyder, bara mannen. Jag har även sett foton där barn håller i k-pistar.

Vi måste ta hem barnen. De har inget gjort och är oftast oskyldiga. Oftast skriver jag, för jag vet inte vad de har tvingats utstå. Vissa anser att döttrarna kan man ge bort till en vän. Dubbelmoralen är hög inom högt religiösa eller i religionens namn, den är hög överallt, i en kamp mot ett "bättre" liv borde det inte finnas dubbelmoral, men jag anser att där är den störst.

Återigen, barnen ska återanpassas i svenska samhället. Föräldrarna som har svenska pass ska också hem. Inte för att jag vill, men det är rättigheter de har, däremot kan inte UD hjälpa dem pga att de har självmant rest dit och bott där. Konstigt vad många är oskyldiga när de blir hungriga och utsatta av andra.

Vad gör man då för att återanpassas? Båda föräldrarna måste gå på samtal, mycket samtal, avprogrammeras. Samtidigt ska de ha fängelse, eller ett samtal om att bo i ett annat land är bättre än i Sverige pga att dessa personer inte vill anpassa sig till demokrati, kvinnor ska tryckas ned, kvinnor får inte komma och gå som de vill. Tänk om alla dessa återvändare går på bönestund och diskuterar med andra om livet som en IS-soldat. Tänk om de får med sig fler i sekten, och de börjar nu hemifrån Sverige i stället för att åka ned och kriga. Överdriver jag? Ja, kanske. Ser jag något som aldrig kommer att hända? Ja, kanske. Vi vet inte vad som är bäst, för Sverige har inte haft dessa problem med terrorister.

Se på andra länder där det har varit en annan tro, de har blivit omvända och lever rättroget, inte alla, många lever som förut, men klär sig annorlunda bara.

Nu vill jag bara nämna att i alla religioner finns något bra, och dåligt. Religionen i Sverige som styrt i över tusen år är inte och gäller inte för våra lagar. Tänk nu på att alla religioner är tusentalsår gamla. Idag lever vi i ett annat samhälle. Våra lagar i Sverige står över allt annat. Kommer fler in riksdagen med en annan religion kanske de en dag ändrar på vissa lagar. Grundlagen är en viktig lag. Läs på om den.

Skulle du vilja ha Sharialagar? Skulle du vilja att en man styr över ditt liv? Du som man, skulle du vilja styra över din fru? I ett förhållande är det givet att ge och ta, samtala om jobb, drömmar och om livet på samma villkor. I Sverige finns det kvinnor och män, mest de senare, som slår till lydnad och dessa är svenskar i generationer.

Uppfostran är viktig. Under en graviditet borde alla gå på en obligatorisk skola, att uppfostra och ta hand om sitt barn, eller sina barn. Det där är en annan historia. Och vad vet jag? Egentligen inget. Vem är jag som tar på mig rätten att skriva på det här sättet. Jo, det är grundlagen. Jag tycker om människor från alla länder och hörn, alla människor är olika var vi än kommer ifrån. Den största procenten vill uppfostra sina barn till bra människor, de flesta vill leva i fred, inte krig och elände.

Ha nu en skön lördag. Själv jobbar jag denna helg.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se