Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - 20 december 2018 13:36

Inte så märkvärdigt, men jag är i gång och byter gardiner, stryker nya och sätter upp dessa. Tänk förr i tiden, då skulle man putsa fönster, städa i alla skåpen, tvätta porslin, särskilt finglasen i bokhyllan, för att inte glömma att givetvis skulle man putsa bokhyllan också. Alla mattor skulle piskas och överallt skulle det dammas, städas och tvättas. Vilka dumheter egentligen, men allt blev rent. Ännu värre var det på mammas tid. Jag har bokhyllor med böcker, självklart skulle man damma där också. Det gjorde jag inte så ofta, numer är det sällan. Konstigt nog blir städning allt tråkigare och oviktigare, men visst är det skönt när det är dammat, dammsugningen är klar och golven är tvättade.

Nu har jag lite kvar att göra. Köksgardinerna ska upp, blommor ska vattnas. Jag håller på att tvätta gardinerna. Sedan har jag ringt samtal. En till vårdcentralen, men det finns givetvis inga tider. Oops, så förvånad jag blev när de ringde upp. Jag fick en akuttid på morgonen. Mama Mia. Jag skrev i och för sig att jag hade fått ett nytt födelsemärke som kliade i början, den är på ryggen in mot ryggraden. Den är minst två centimeter stor. Nä, kanske bara en halvcentimeter. Får dra i skinnet för att se den. Sedan råkade jag komma åt där när jag torkade mig med handduk på ryggen, tror jag. Jag hade iallafall blött på en t-shirt. Nu undrar jag om jag ska ta bussen till stan med tanke på all trafik, eller kanske är det bäst med bilen. Hm.

Tandläkaren ringde jag också, Folktandvården, finns inga tider förrän i slutet av januari. Suck. Stön. Har en lagning på framtiden som har suttit där ett antal år, men nu är den på gång att lossa, inte tanden utan lagningen.

Nu har jag bråttom som de flesta andra. Jag önskar dig en trevlig dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - 19 december 2018 07:32

Nu i morse åkte jag en kvart tidigare från jobbet och slapp köerna. En enda kvart skiljer det åt att bli kö. Skönt att kunna flexa hem tidigare, men det gäller att morgonpersonalen är i tid.

I morgon är jag ledig och ska stryka gardiner, inte hela dagen förstås. Jobbar helgen och fram till Julaftons morgon. Man väljer sitt jobb och jag får skylla mig själv.

Läste i Aftonbladet precis, om en kvinna som hade beställt något via Adlibris, nätbokhandeln, de har annat smått och gott också. Hon fick ett meddelande ifrån dem att hennes order var struken. Vilken otur! Det kanske är julklappar. I bokhandeln ute så kanske hon inte får tag på julklappen hon hade tänkt sig.

För övrigt tänker jag på tjejen som har försvunnit, Nathalie, tror jag hennes namn var. Så hemskt. Så sorgligt. Hoppas att hon lever. Stackars henne, men så hemskt för de anhöriga. Vi läser dessa skriverier i tidningen och lyssnar på teven och tänker, så hemskt, och så är det inte så mycket mer. Tur är väl det, annars hade vi nog inte orkat med livet. En nära anhörig som har försvunnit är nog det mest fruktansvärda som kan hända. Ingen vet något. Man går och väntar på besked. Oron som medföljer. Rädslan över vad som kan ha hänt henne. Mördad? Vågar en förälder eller ett syskon tänka så långt? Jo, det gör man nog, men man tänker nog bort tanken fort som attan.

Man önskar alla gott under juletiden, men allt är inte gott och lugnt. Jag tänker på stressade familjer, där föräldrar ska köpa julklappar, dessa ska packas in. Kanske familjen ska åka till sina familjer på julen. Eller det här kanske är ännu vanligare, dina barn, mina barn och våra barn. Barn som ska till respektiva föräldrar och dessa i sin tur ska vidare. Jag blir svettig när jag tänker på det. Själv firade jag jul hemma hos mina föräldrar, senare blev jag jultomte, fortsatte hos min pojkvän och var tomte även där. Det vanligaste blev två julbord plus tomte på två ställen, ibland tre.

Jag är inte trött på julen. Jag tycker faktiskt det är vackert med ljusstakar och stjärnor, till och med granen lyser upp tillvaron. Julmaten är bara så god. I år ska jag vara hemma för tredje året på raken. Jag älskar lugnet. Tycker faktiskt att det ska bli fantastiskt skönt. Ingen stress. Ingen större planering mer än julmaten.

Nu strax ska jag lägga mig.

Ha en trevlig dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - 17 december 2018 18:00

Jag handlade en del saker tidigt. Skumtomtarna och chokladkartongerna la jag i pannrummet. Varför frågade jag om min man ville ha en chockladbit i fredagskväll? Så dum jag var. Lär man sig aldrig????

Jag jobbade 2 extranätter förra veckan och gick av i fredags. Efter maten blev jag sötsugen. Sött äter jag numer sällan, men kan få mig ett utbrott av ett evigt tuggande. Det fick jag som sagt i fredags. Jag öppnade chockladkartongen och vi började äta. Har du hört den med hackspetten på teven under Julaftonsprogrammen. Tänk på hans sång. Så lät jag. Jag tuggade febrilt och njöt av alla olika chockladbitar och sedan lite till. Näven sträckte sig till kartongen och så fortsatte det tills den tog slut. Samma kväll. Ja, och nästa kväll fortsatte det och då tog jag fram skumtomtarna. Jag älskar dessa. När jag la mig tyckte jag det skummade från min mun. Igår, söndag, då när det nästan var försent kom jag på det. Aha, borsta tänderna och gör det väl. Då äter jag aldrig. Idag rapar jag sött. Och idag handlade jag - lite plus 2 likadana chokladkartonger. Hur ska min jul sluta?

Sill, ägg, skinka, dopp, allt som tillhör ett julbord. sedan blir det choklad. Suck. Det är väldigt gott. Jag kommer att jäsa under min jul.  

Ja, men just nu har det blivit lite för mycket. Sedan tar det nog till påsk innan det inköps nytt. Kanske. Vi får se.

Ha en skön kväll.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 13 december 2018 08:15

Jag hoppade till i bilen. Körde nu på morgonen från jobbet genom stan. Tyckte jag såg något precis till vänster om bilen, på den sidan jag sitter. Fick titta till ett par gånger. En man, mörkklädd, syntes inte. Tänk om han hade gått över gatan. Okej, jag vet, jag hade sett honom med tanke på lyktorna från bilen. Efter det här ögonblicket tittade jag på gående människor när jag hade en möjlighet. Med reflex syntes de ganska tydligt. Självklart beror det på var reflexen sitter. Några gick och pratade med varandra, en hade reflexer, den personen syntes. När jag nästan hade kört förbi såg jag de andra två. Skrämmande. Är man inte mer rädd om sig själv. Jag har reflexer, en på mig och en på väskan, men ... Nu har jag bilen då har jag bara en reflex på väskan. Det är fel, för när jag går ut ur bilen syns knappt jag heller.

Förr hade de ganska mycket reklam på teve om hur dåligt man syns när det är mörkt. Idag har jag knappt sett en sådan reklamsnutt.

På vägen hem åkte jag in i ett område som heter Slakthuset, jag åkte ändå förbi där. Letade efter ett ställe som hade korv och de har öppet mestadels från kl 06:30-14. Där är det lite halvmörkt. Till slut hittade jag stället. Tack och lov för Google och Google Maps. Jag drog och sedan tryckte jag på dörren, den var låst. Eller så var det kanske så att dörren var väldigt trög. Vem vet, de kanske hade lussefirande nu på morgonen. Fast någon borde ha funnits där med tanke på tiden. Eller kanske så hade de stängt och skyltarna satt kvar.

Nu ska jag lägga mig. Jag önskar dig en härlig dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 12 december 2018 11:41

Alla har vi olika traditioner under december månad.

En har min väninna och jag, vi brukar åka till Alingsås, en mindre stad som ligger utanför Göteborg. Alingsås är en oerhört mysig stad med bevarande av gamla hus och nytt som tillkommit. Nu har torghandeln som var stor sjunkit till ytterst få stånd. Det är synd. Den här gången var vi inte i stan på en lördag. Vi fick plats på ett mysigt kafé, finns mysiga kafé överallt, tycker jag. Givetvis åt vi båda en köttbullesmörgås med rödbetssallad, mums, till det måste vi ha efterrätt. Ett par gånger har vi råkat på när Röda Korset, förlåt jag tror det, spelar och sjunger med tomten, alla går igenom en gata i centrum. Och så har vi den kokande kitteln. Bra. Jag har alltid skänkt pengar och lagt dessa i grytan.

Vi gick som vanligt in och ut ur affärer. Ingen av oss orkade prova kläder, men det var ändå roligt att kolla vad som fanns. En del snyggt hittade jag, men nu har jag stramat åt. Jag har mängder av kläder i lådorna, och dessa ska användas lite till. Nej, tyvärr, jag använder mig inte av andrahands kläder. Varför vet jag inte. Jag kan bara inte göra det. Tänk på miljön, tänker du säkert. Ja, jag kör bil också. Och äter bland annat kött. Självklart åker jag buss också. Då återgår jag till Alingsås. Vid halvtvåtiden var det dags för lunch. Faktum var att vi båda blev sugna på rödspättafilé, inbakad, vilket sprakade när man skar med kniven. Jag har ätit fish and chips i England. Det är bättre med en tjockare fisk. Maten var absolut inte dålig, men heller inte toppengod. Vi avslutade vårt besök i Alingsås, den ena gick och handlade julklapp, den andra, jag, handlade lax och hittade en brödbutik. Hade nästan inget bröd hemma.

Idag vaknade jag, häpp, kl 10:30. Känner mig seg och orkeslös. Ska träna senare - igen. Tränade faktiskt igår också. Träningen är från en sjukgymnast, att jag fortfarande inte kommer ihåg den nya titeln, och så tog jag min mans träning också. Jättebra för muskulatur. Jag känner i axlar och rygg, även underarmarna, för att inte tala om benen och sidan på höfterna. Det gör nytta med enkla övningar. När jag har gjort detta i ytterligare en vecka och nästan varje dag, ibland tar jag en vilodag. Då går jag över till vatten i flaskor och ett gummirep som jag fick av sjukgymnasten, men ska göra det med en övning i taget med detta. Vid överansträning får jag problem med nacken och rygg, det kan sitta i under en vecka och gör väldigt ont. Då har jag svårt att till och med jobba.

Nu önskar jag dig en trevlig dag. Ute är det grått, men grått är bättre än regn. Fast det kanske regnar ute. Ser inte det för mina fönster är smutsiga.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 11 december 2018 08:38

Jag funderar ofta på hur samhället har utvecklats. Hur kan det poppa upp så mycket ungdomsgäng? Varifrån får de sina vapen? Det är våldtäkter eller kvinnor blir tafsade på, precis som om en kvinna tillåter vilken främmande man att göra anspråk på sin egen kropp. Politiker, banker och företagsledare, alla som har en maktposition, även vissa idrottspersoner, dessa tror att de står över andra, att man kan göra lite som man vill.

Med tanke på gäng och övriga kriminella. Tidigare beskrev jag om Tullverket. Jag önskar att vi hade bättre apparater. Alla bilister och gångtrafikanter borde gå igenom röntgenapparater, men också med hjälp av hundar. Så som jag beskrev om att hundar kan lukta sig till vapen och narkotika. De stora röntgenapparaterna kan ta lastbilar och personbilar. Varför tycker jag så här? Jo, det florerar vapen som ingen kan ha undgått att läsa om. När jag var barn och ungdom fick jag lära mig att andras tillhörigheter var deras. Jag skulle få jobba för det som blev mitt. Visst stal människor. Jag blev bestulen på mina skidor. Men att ha ett vapen och säga till en annan människa att din mobil ska jag ha.

Vad ska vi då göra? Politiker borde satsa ner i skolorna och redan vid första klass. Dessa personer bör följa eleverna upp i åldrarna. Samtal och åter samtal, med barn och även deras föräldrar. Men barn vill göra det förbjudna. Jag gjorde det. Spänning.

Jag hade en gång en väninna som menade på att hennes son inte hade knivar som han blev beskylld för. Hon hade frågat sonen och även letat efter en kniv. En förklaring som jag gav henne var att givetvis går det att gömma en kniv utomhus. Nu var det också så att jag fick höra skvaller vägen att detta var sant. Vad säger man till en förälder som tror att sitt barn är oskyldig. Tyvärr är det så att man kan fråga sig vems barn är det som utför brott? Ditt, mitt, allas - och det är vårt allas problem.

Förr i tiden sa grannar till grannbarnen att dessa skulle gå hem. Att de inte skulle vara på främmande ställen och så vidare. Då kunde man säga till barnen utan att få deras föräldrar på sig. Idag får man passa sig för barnen eller deras föräldrar.

I vissa familjer får sönerna göra som de vill, de är ju pojkar. Har du tänkt på att i dessa familjer syns sällan flickorna ute. De är hårt hållna. Varför är då inte sönerna uppfostrade på samma sätt.

Som ung var jag jämt ute med mina kompisar. Vi var ett gäng, men vi var snälla och respekterade varandra och andra människor

Jag undrar hur samhället ser ut om femton år. När dessa barn till föräldrar som ständigt är uppkopplade på sociala medier och hellre pratar med dem än med barnet/barnen. Det är lätt för mig att anse vissa saker. Man ska hinna med så mycket.

Mina föräldrar lärde mig att veta hut, som de sa. Förr i tiden hade man betyg i uppförande och ordning. Kom jag hem med stora A i detta, då var min pappa stolt. Då hade han uppfostrat rätt. Betygen var han inte lika noga med, för som han sa, som äldre jobbar man med det man söker sig till och gör sitt bästa. Att bli en bra människa är viktigt, att respektera andra oavsett religion, hudfärg och tillhörighet är en av de viktigaste uppförandekodexen man kan ha. Däremot ska ingen trampa på mig eller dig. Visst kan jag tillåta detta beroende på mitt humör, för ibland bryr jag mig inte. Den dagen då jag återigen blir trampad på av samma person då sätter jag ned mina fötter och talar om vad jag anser om den personen.

Visar man respekt till en annan människa får man respekt tillbaka. Jag hör dessa ungdomar i gängen. Du ska visa mig respekt. Nej, jag visar inte dig respekt, för respekt förtjänar man, det gör inte en person som går via hot och våld om någon inte visar den respekt.

Usch, nu blev jag lite övertydlig. Jag väntar fortfarande på min nästkommande bok. "Tårarnas doft".

Ha en underbar dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel. Jämför alltid priserna.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 10 december 2018 07:49

Och vart tog tiden vägen. Dagarna går fort. Det känns som om julen är långt därframme. Tiden går alldeles för fort. Igår kväll när jag åkte till jobbet hade det fryst på. På backen här hemma slirade bilen till. Inget märkvärdigt, precis som det brukar när det är vintertid. Jag körde lite längre och förbi en rondell, då tyckte jag att däcken inte fäste ordentligt. Det var halt ute. I morse var det lite bättre, men ju närmare hemmet, desto kallare blev det. Nu låg termometern på nollstrecket. Igår  kväll var det kallare.

Jag har börjat träna så smått. Har uppgifter från en sjukgymnast vilket jag har slarvat med. Nu har jag mer tid över och har startat, dessutom tog jag även min mans träningspass och det innehåller knä som höfter. Ja, jag kan säga att det känns runt höftena. Skönt att komma igång. Jag ska egentligen köra med lätta hantlar samt band, men jag har problem med nacke, axlar och rygg. Inget ovanligt och precis som så många andra i vårt samhälle. Sjukgymnasten, heter inte så längre men jag är för trött för att minnas det nya namnet, sa att mycket beror på hur jag står och sitter. Tyvärr, tusan så svårt det är, men jag hänger med ryggen och huvudet åker fram, likadant när jag står upp. Skjuter jag fram nyckelbenet, bröstkorgen åker ryggen med och blir rakare. Det känns gott i kroppen. När jag glömmer mig så sjunker jag ihop igen. Hur svårt kan det vara? För mig är det väääldigt svårt att komma ihåg att stå rakt och ut med nyckelbenet-bröstet.

Jag väntar på att min nya bok ska bli klar. Det tar sin tid. Min önskan var att boken skulle bli klar i november, men är man inte nöjd, då vill man heller inte ge ut en bok. Ska bli roligt att se den. Det känns nämligen mäktigt att få hålla i boken som man har jobbat på.

Nu ska jag hoppa till kojs. Helgjobbet är gjort och i morgon är jag ledig.

Ha en fantastisk dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel. OBS! Jämför priserna. Kan skilja en hel del.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 7 december 2018 10:27

Vinterbelysning är vackert. Det lyser upp i mörkret. Förra året hade jag belysning vid garaget och nedför trapporna runt en stor buske fortsatte nedför trapporna och runt hörnet där även belysningen hängde i buskar. Det var inte nattsvart, det var vackert. Det lyste upp länge. När jag tog ned belysningen fungerade allt. I år tog jag upp det igen och tog för givet att det skulle fungera. Nä. Glöm det. Det var metervis med belysning. som finns i delar, kanske runt 2 meter. Dessa skruvas ihop med nästa enhet. Jag testade del för del. Inget fungerade. Jag testade med att byta kabel i garaget. Inte där heller.

När min man kom hem testade han också. Bytte kabel längst fram så att säga, fungerade inte. Nu har vi en endaste litet ljus som lyser upp. Inte alls lika fint. Men bättre än inget. Jag har ingen lust att köpa nytt. Huset ska säljas. Inte ännu, men förhoppningsvis nästa år.

Nu ska jag åka till återvinningen med påsen av vinterbelysningen, därefter göra ett par ärenden och handla dessutom. Sedan gäller det att jobba hela helgen. Så är livet.

Ha det gott därute. Njut av upplysta ställen. Det blir väldigt vackert i mörkret.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se