Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - Torsdag 22 feb 11:23

En del tycker om att glänsa över sitt utseende eller sin intelligens. En del trycker ner andra för att just den personen vill vara bäst, störst och vackrast. Känner du igen dig? Det gör du säkert. Jag gör det.

Då vill jag tala om för dig att du är vacker och du är bra. Kanske inte den bästa eller den näst bästa, eller så är du väldigt bra och bäst. Det spelar egentligen ingen roll. För mig är det viktigast att du är en bra människa, att du inte är elak, dryg eller kränker någon annan. Visst gör vi ibland fel och uttrycker oss fel. Jag har gjort det, andra har gjort det.

Varför jag skriver på det här sättet är för jag har råkat ut, inte alltid personligen, av människor som anser att de är högre stående varelse. Jag vill inte mäta intelligens för vi är så olika och har olika begåvningar, men kanske också ett handikapp. Jag har städat och rensat ut en del hemma och hittade de här papperen från en väldigt intressant kurs i pedagogik. Kursen handlade om de 7 intelligenserna.

  • Matematisk, logisk - Räkna abstrakt tänkande, siffror
  • Verbal, lingvistisk - Läsa, skriva, debattera
  • Social - Social kompetens, gruppmänniskor
  • Kroppslig - Idrott, dans, teater, motion
  • Visuell, spatial - Skapa, färgsinne, spatial förmåga= kunna föreställa sig ytor mm
  • Musikalisk, rytmisk - Musiköra, sjunga, spela
  • Intra-personell - Tänkaren, filosofen, självkännedom

Vi fick göra en test, jag hade min stora fot i Social kompetens, men också ett par till med mindre fötter. Det var en intressant diskussion vi fick på kursen. Jag hade från skoltiden inte så höga omdömen om mig själv. Som vuxen läste jag upp betygen, mycket. På den här kursen fick jag mer förståelse för vad jag kunde, men också mer av vad jag kan lära mig. Med andra ord, vi kan lära oss så mycket mer. Utmana oss själva på vad vi inte tror att vi kan, men det kräver övning och övning som senare ger färdighet. När färdigheten kommer då lägger sig allt som ett pussel och blir så mycket roligare.

Ha en bra dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se


ANNONS
Av Lill Lindbäck - Onsdag 21 feb 10:56

Nu undrar du säkert vad jag menar med det. Jo, men ... det ska jag berätta. Hörde om en person som var gift med en svenska och kom från ett annat land själv, det var ett program på teve. De ställde en fråga till denne personen vad han tyckte var svårt i svenska språket. Han förstod inte när folk hälsade på varandra så sa dem ofta; nä, men hej. Vad då nä men hej, är de inte glada över att träffas.

Jag fnissade åt detta och tänkte till lite, fast det har säkert gått ett år sedan programmet var. Nu hör jag det varje dag under OS. Journalisterna intervjuar varje idrottare och alla säger dessa ord, jo, men ... nä, men ... Och jag började fnissa igen. För de säger emot sig själva.

Kul med språk! Själv är jag inte den bästa fast jag skriver thriller och thrillers medialt.

Vad ville jag med det här? Lyssna får ni ett gott skratt ifrån dig själv och andra. Jag menar förstås inte att man ska skratta åt andra, utan hur vi pratar med varandra.

Åter till OS-fåtöljen och njuta av livet, för det gör jag verkligen.

Ha det gott därute!

Lill Lindbäck, undersköterska, författare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - Tisdag 20 feb 11:03

Skidskytte, då sitter jag och tittar - givetvis.

Igår snöade det ordentligt här i Göteborg. Tre gånger var jag ute och skottade på grund av att det blev varmare. Snön blir tyngre och det var den. Tror att det snöade hela dagen, men det tinade lite under kvällen. Idag, ja idag är det halt och typiskt göteborgsväder,. Det som kom som snö, tinade upp lite och frös på under natten. Då blir även bilspåren isiga, särskilt hemma hos mig. Vi bor vid en backe. Det har hänt att bilen bara har glidit ner.

Nu ska jag sätta mig med mitt manus och rätta vid teven. Är ju rädd att missa mitt viktiga program. Har inte blivit så mycket rättande. Det här bokmanuset skulle ha varit klart redan förra året, men livet kommer emellan och då får jag inte mycket gjort. Inte på vår eller sommar heller, trädgården tar mycket tid ifrån skrivandet.

Men, snart är det vår, även om det fortfarande är vinter. För två veckor sedan hörde jag fåglarna för första gången på länge sjunga lyriskt, för mig är det lika med vår. Fåglarna får känningar av detta innan oss människor. Fast det beror förstås på ljuset.

Jag har gått igenom pärmar och slängt mycket gammalt, även sådant som ligger på hyllor. Det känns väldigt skönt. att rensa ut, men det finns mycket mer att göra, men jag tar det lugnt och lite i taget.

Grannen ringde och jag var över hos henne en stund. Innan dess har jag sökt på nätet om tvättmaskiner mm. Inget blev gjort, men ändå en del.

Ha en bra dag!

Lill Lindäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Måndag 19 feb 08:24

Unga flickor provar sig fram med smink, snygga frisyrer, gym och att äta absolut rätt. Och vissa äter absolut fel. Jag var inte en sådan person i min ungdom. Inte i nutid heller, fast idag har jag svårt med smink. Mina ögon och min hud vill inte alltid det jag skulle önska mig. Ju äldre, desto tröttare ser jag ut. När jag var yngre kunde jag äta vad jag ville för jag var alltid igång, hellre gick jag dit jag skulle än att väntade på en spårvagn. Dessutom hade jag en bra förbränning i kroppen.

För att återgå till unga flickor. Ni är vackra som ni är. Jag har sett yngre kvinnor använda sig av botox på både läppar och i ansiktet för sina rynkor. Små nålfina rynkor?! Tyvärr har en del för mycket i sina läppar och det blir bara groteskt, inte alls snyggt med andra ord. Brösten ska fixas och se snygga ut, självklart ska dessa visas upp .Rynkor för mig är livets karta.

Visst, människor får göra vad de vill med sina kroppar. Vi har bara ett liv. Vad innebär då detta för mig. Jo, du som vet med dig att det äts alldeles för mycket chips och läskedrycker som coca-cola. Du som ser och känner hur fläsket börjar välla över byxorna, du som får köpa större kläder hela tiden. Nu beskriver jag inte en person som har fått en sjukdom, utan alla dessa personer som äter och rör sig alldeles för lite. Jag beskriver heller inte att du ska banta ner dig. Nej! Bara äta rätt mat och helst fyra gånger per dag. Kroppen behöver sin viktiga föda. Läste om en 15-åring i Irland för ett antal år sedan, hon dog - av svält. Ingen kunde förstå detta för hon åt hamburgare och drack coca-cola varje dag. Du läser rätt. Detta är ingen bra dryck eller mat för kroppen.

Drick inte läskedrycker i tid och otid, sitt inte och stoppa i dig skräpmat. Rör på dig i snabbt tempo, rör dig hela tiden, men du behöver inte träna som en stolle. Visst är det bra att ha lite fläsk på kroppen än att vara för mager. Överflödigt fett lägger sig i kroppen. Du misshandlar alltså din egen kropp. Dra ner på sockret. Ät rätt, unna dig det goda, som du anser, en gång per vecka. Efterrätt kan ibland vara gott, men inte varje dag.

Du är du. Du är fantastisk som du är. Det är ditt liv och njut av det som det är. Du är vacker som du är. Du måste inte följa andras vägar, följ din egen, eller hitta din egen väg. Det finns ett liv utanför sminket och botoxets värld. Älska dig själv. Hitta dig själv. Glöm inte, du är du!

Glöm inte, du ska må bra.

Ha en bra dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Söndag 18 feb 10:25

Nästa som väntar är skidskytte kl 12. Därefter ishockey. Idag var det längdåkning, man märkte att de två första svenskarna som åkte inte hade bra skidor för andra åkte förbi dem i nerförsbackarna. Tung dag, men vi blev ändå 5:a. Självklart är svenskarna väldigt besvikna. Jag tyckte att det var tråkigt, men så är det för alla. Man kan ha en dålig och tråkig dag hemma, i skolan, på jobbet eller vad man nu gör. Du vet den där dagen inget fungerar. Det måste väl även de som jobbar runt skidåkarna och dessa skidåkare ha.

Idag ska jag plocka lite, men ... Ja, nu ska jag börja träna. Konditionen försvinner fortare än den kommer när man sitter framför teven. Det är ju inte bara OS, utan att det finns andra program också. Självklart sitter jag kvar en stund till, och en liten stund till.

Jag har inte så mycket att skriva om idag, förutom vädret, men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder - sägs det. För två veckor sedan, då när jag tog en långpromenad hörde jag från en stor grässlänt fåglarnas förtrollande kvitter.

Nu snart är våren här!!! Fåglarna vet. Gå ut och ta en promenad, inte i stan, utan där det finns buskar och träd. Du kommer att få höra fåglarnas sång och detta tar man till sig. Stegen blir spänstigare och du lite gladare. Jag blir det i alla fall.

Ha det nu så bra!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Fredag 16 feb 10:13

Jag älskar som sagt OS, men i morse glömde jag av teveprogrammen. Varför vet jag inte. Det blir så ibland. Kanske. Däremot fick jag gå ut och skotta snö. Tack och lov att snön var lätt. Under all snön i trapporna är det svinhalt. Jag höll på att flyga i väg. Våren är på väg, det hörs bland fåglarna för de börjar bli glada i sin sång. Då känns det lättare att skotta.

Skulle ha jobbat den här helgen men är ledig. Så skönt. Jag tittar både på OS och fixar i hemmet. Ska rensa ut en hel del saker.

Idag ska jag gå på ett, after work event, som det heter. Jag tycker nog att det liknar ett vernissage. Lite annorlunda tavlor visas av fyra kvinnor, däribland min systerdotter Diana Wahlborg.

Själv har jag varit på semester, har heller inte skrivit något i min nästkommande bok på ett tag. Har annat för mig i hjärnkontoret. Låter lite skrytigt, men det är det inte. Bara tråkiga saker som sorteras. Den värsta är min obotligt cancersjuka svåger. 2017 har inte varit mitt år, och det forsätter. Barn har fötts, 3 stycken, 1 till kommer nu i dagarna, vilket är mycket positivt.

Ha nu det så bra som bara du kan.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Måndag 12 feb 15:59

Jag älskar skidskytte, men kan inte stå på ett par skidor eller skjuta. Men att se dessa personer åka skidor, ta sig in på skjutbanan och ska träffa med sina 5 skott sedan skynda vidare. Missar du får du antingen en minut pålägg på tiden eller ta dig in i straffrundan.

Kan du se dig själv stå där, de andra runt dig skjuter på 25-30 sekunder, du står kvar och pressar ner dina skott. Nerver av stål vill jag säga. Sebastian Samuelsson gjorde detta idag, till slut var de bara tre kvar, de andra hade missat, han var på tredje plats och åkte senare förbi sin medtävlare och blev tvåa.

Fantastiskt!

Själv ska jag jobba två nätter och har tagit ledigt över helgen på grund av OS. Nej, jag följer inte allt, men skidåkning plus lite annat är kul att följa.

Heja Sverige! Och heja alla andra nationers idrottare som kämpar på.

Så är det i livet. Vi alla måste kämpa på vad det än månde vara.

Ha en trevlig dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller/thriller medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - Söndag 11 feb 14:59

Ja, så tog jag mig ledigt en vecka och åkte på semester med min väninna. Det bestämdes redan i höstas, men jag har varit upptagen och med en svåger som är svårt sjuk ville jag först inte åka. Året som gick har varit ett ganska eländigt år och det fortsätter, bortsett från detta har det tillkommit tre små barn. Man måste glädjas över livet och det gör jag. Resan beställdes för två veckor sedan.

Gran Canaria gick semestern till, kallt var det i vinden och i skuggan, men i solen var det varmt. Vi åt gott och gjorde egna utflykter med buss och många promenader. Jag kom hem igår kväll.

Idag är det mycket teve för jag älskar OS. Jag arbetar bara två nätter och så har jag tagit semester för denna saks skull, men ack så viktig - för mig.

Här i Göteborg blåser det - som vanligt och vinden kändes kall den lilla stund jag var ute. Nej, nu väntar fåtöljen och teven. Ha en fortsatt skön söndag.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.sePresentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se