Senaste inläggen

Av Lill Lindbäck - 22 oktober 2018 10:19

Strax ska jag gå ut, så säger jag hela tiden. Helst vill jag krypa ned i min fåtölj och bara finnas till. Vet inte varför jag känner så, men jag beskrev i tidigare blogginlägg att när höstens mörker kommer då blir man trött. Givetvis kan det vara för att det har varit, är mycket, på mitt jobb nu. Jobbar två nätter, går av på onsdag och åker till jobbet till fredag igen. Tre nätters jobb och sedan är jag - ledig - en hel vecka på schemat.

Läste precis om ett par i Sverige som var i pensionsåldern och som flyttade till Portugal för sju år sedan. De öppnade ett pensionat. Jag tänker inte flytta utomlands, tror jag inte, men med mer sol och värme då är det skönt.

Ibland kan jag kika in på hemnet.se bara för att kolla hus och lägenheter, i drömmarnas värld. Jag tänker inte öppna ett pensionat. Jag vill vara fri att göra vad jag vill. Däremot tror jag att det kan vara skönt att ha ett jobb då och då, eller en hobby som ger tillbaka. Men flytta till ett annat land, det vet jag inte. Jag tycker om att åka till andra länder. Det berikar oerhört. Vissa länder har fortfarande kvar att umgås mer med familjen, eller att de kan sätta sig ute och prata med grannar. Det där långsammare livet, det där att ta vara på livet. Här skyndar vi hela tiden till nästa steg och nästa igen. Bråttom är det. För att inte tala om barnfamiljer som sätter ribban högt. Jag förstår att man vill att barnen ska ha aktiviteter, men ibland är det skönt även för dem att bara vara.

Idag har jag lust att bara vara, men vill samtidigt göra det sista i trädgården. Det kommer fler dagar, men om frosten kommer går det inte att rensa upp det sista. Visserligen måste jag inte göra det, men ogräset finns där till nästa år. Egentligen spelar det ingen roll heller. Men dammsuga måste jag, kanske inte måste, men jag ser ...

Och så sitter jag kvar här. Nu kom jag på att via hemnet.se kunde jag inte se andra länder. Kanske jag gjorde fel, eller kanske inte.

Ha nu en trevlig dag därute. I Göteborg skiner solen och himlen är blå.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback eller se ävrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

ANNONS
Av Lill Lindbäck - 21 oktober 2018 10:04

Läste i Aftonbladet, Polisen vill även att cyklister ska få vägbulor. Rätt, tycker jag. Det där skriver jag bara för att jag inte är en cyklist, nej jag skojade. Allvarligt talat, en del cyklar som de var på autobahn. med fri hastighet, en del kör utan hänsyn till andra och dundrar på. Är du en av dem som kör utan hjälm, eller har du sett cyklister utan? Jag har gjort det. Väldigt många får fallolyckor med cykel. Såg en program på teve om två cyklister i en tunnel, båda hade ramlat, den ena fick hjärnskador, och det tog lång tid för henne att komma tillbaka. Tänk om hon inte hade blivit den hon var förut. Bara för att man inte vill använda en cykelhjälm. Jag håller med Polisen. på vissa ställen bör det finnas vägbulor. Jag har sett dessa cyklister trampa på bland gångtrafikanter, det värsta är när det finns barnvagnar och små barn som också vill cykla, ingen hänsyn.

Ja, jag vet att bilister är likadana, men vi stannar oftast när någon ska över ett övergångsställe. Vad jag vill säga är att alla trafikanter borde ta hänsyn till varandra och det glömmer vi. En cykel är livsfarlig, den kan döda också, om oturen är framme.

Igår hade jag en seg dag. Bara jag lyfte min arm kändes den för tung. Känner du igen dig? Min syster som ringde berättade att hon var genomtrött. Vi trodde att det kunde bero på att vi var ute kvällen innan, men vi var hemma innan tolv. Kanske tröttheten berodde på att man sov för lite och jobbade på det. Men, kanske det beror på höstens ingång. Mörkret börjar falla och kanske är det en del av tröttheten man känner av.

Nu ska jag ut en stund i trädgården och fixa. Det får jag tillgodo till våren. Idag ska jag inte planera alls vad jag ska göra förutom en stund i trädgården, men jag har faktiskt tänkt ta en kort promenad och börja träna lite igen. I somras var det för varmt med allt, utomhus och inomhus.

Senare idag ska jag äta färskt bröd, nej, det är inte jag som bakar, det är min man. Känner att jag är inne i en liten negativ spiral, det är inte bra, men bra är det faktiskt för själen  för den behöver vila från allt. När den har vilat stiger känslorna upp som en liten ros som spricker upp.

Ha det gott därute!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se, eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se


ANNONS
Av Lill Lindbäck - 20 oktober 2018 14:16

Igår var jag på Kulturnatta med min syster och systerdottern kom något senare. Vi började på Hotell Eggers där vi tittade på en dans i tiom inuter och hann även med en öl innan vi gick därifrån. Stegen tog oss till Nordstan, det var min tur att lämna in hästarna. Vi är tre på jobbet som spelar på hästarna. Givetvis fastnade vi på Din Sko, min syster ville visa mig ett par röda skor. Hon behövde mer än visa och jag provade dessa. Som du förstår gick vi båda runt på en påse med röda skor. Väldigt snygga!!!

Sedan gick vi på vårt ställe, så att säga, det är Golden Days. Jag gillar atmosfären, lite engelsk stuk över restaurangen. Vi tog en barmeny, finns tre att välja på, vi båda valde Fish and Chips plus en god öl. Därefter gick vi till Stadsmuseet och gick runt för att titta på Göteborgs födelse. Min systerdotter kom dit. Vi fikade där och sedan gjorde vi om rundvandringen, då såg vi givetvis mer. Det är mycket att titta på. Klockan började gå och vi skyndade vidare till Kronhuset, det äldsta huset i stan. Varför det heter Kronhuset det är för att Kronan ägde det, allt handlade om det militära runt 1650-talet. Utanför huset var det uppträdande och även inne i huset. Väldigt kul och intressant.

Klockan började sig tio på kvällen och vi gick tillbaka till Golden Days, min systerdotter var sugen på något att äta, det blev en korvbricka med olika tilltugg. Vi smakade, och det var gott.

Igår kom jag hem strax innan klockan tolv. Efter över en vecka och att jag har varit väldigt upptagen vaknade jag 9:30 i morse. Inte kul, för då går tiden för fort. Nu är jag trött. Ska snart sjunka ner i min favoritfåtölj och bara vara.

Ha en skön lördag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via min webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 18 oktober 2018 08:25

Godmorgon, nu är den tredje natten gjord och jag är ledig till måndag. Nä, så roligt ska jag inte ha det. Jag ska på möte ikväll. Det är det värsta jag vet. När jag går av ett arbetspass, som nu med tre nätter, då vill jag gärna bara finnas till. Men, i morgon är jag ledig. Ska träffa min syster på stan. Det är Kulturnatta i Göteborg, men det börjar tidigare på dagen. Jag har inte lust att gå någonstans sent. Förr spelade det mig ingen roll, men jag tycker att jag slösar bort tid med att sova länge nästa dag. Inget jag skulle döma någon annan för. Sova ut eller bara ligga och dra sig är skönt.

Ska upp i tid för att redan vid 17-tiden åka in till stan där mitt jobb ligger.

Godnatt!

Ha en fantastisk torsdag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via min webbplats www.lill-lindback.se eller se övriga nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 17 oktober 2018 08:09

Låter inte så farligt egentligen att fastna med handen. Jobbar natten på ett äldreboende. Den här mannen har grindar för sängen, inte höga, han tycker om att hålla i dem. Mannen ifråga behöver hjälp ibland med olika saker på morgonen, tyvärr blir han väldigt rädd och klamrar sig fast i grindarna. Jag skulle försöka vända honom men samtidigt ryckte han till och min hand fastnade i grinden. Nu värker det från handen upp till axeln. Jag tror att jag försökte vända honom samtidigt när han gjorde rycket, kanske därför jag känner värk ända upp till axeln.

Det har varit mycket på jobbet den senaste tiden och därför ökar irritationen. Nu på morgonen lämnar vi rapport till morgonpersonalen och jag var väldigt irriterad, inte på dem, men på allt som är runt omkring. Nu ska jag inte gnälla mer, ändå är det en del av livet, lite ilska, lite irritation, lite gnäll, lite skratt och ännu mer skratt. Livet är en blandning på gott och ont.

Ska lägga mig alldeles strax. Min arm vill inte att jag skriver mer. Därför önskar jag dig en trevlig dag. Hoppas att allt har gått bra med kommunikationsmedlen.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller i nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 16 oktober 2018 08:10

Jag hade inte tänkt på skräpposten på mejladress via min webbplats. Det var över 700 mejl. Mamma Mia! Jag började klicka på dessa för att ta bort, samtidigt slängde jag ett öga på varje så att jag inte hade missat något.

Nä, jag hade inte missat något viktigt. Rättare sagt, absolut inget! Det var hela tiden något om sex, videon, spel, väskor glasögon, penisar, viagra, om jag ville ha en kvinna, en man och så vidare. Allt var på engelska. Även mer hotbrev. Det måste vara en slags motor, eller vad det kallas för, som skickar iväg mängder med post. Jag skrev att jag hade fått hotmejl innan, nu upptäckte jag de mesta fanns i skräpposten, tack och lov för den.

Hoppas ingen du känner blir rädd och betalar, eller går in för att titta på en naken tjej och vips sitter den personen fast i fällan. En kompis son gjorde så. Det var många år sedan nu. Han var nyfiken. Plötsligt tickade det pengar utan någon visste om det. En dyrbar läxa kan vi säga att det blev. Du som har unga nyfikna barn, hoppas att du kollar vad de gör via nätet eller mejlen. De ,som jag, kanske får mängder av post och nyfiket går de in. Resten kan vi bara gissa.

Nu har jag varit upp i 24 timmar. Hann inte sova middag innan nattjobbet igår. Konstigt nog gick det bra att jobba, men nu börjar tröttheten komma.

Därför säger jag godnatt och jag hoppas att du får en trevlig dag idag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller övriga nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 15 oktober 2018 09:08

Igår, söndag, fixade jag hemma. Väntade på grannen som skulle komma vid tvåtiden. Vi, och hennes syster, åkte återigen till svampskogen. Jag plockar bara trattkantareller, vågar mig inte på annat. Dagen innan var vi också ute och plockade svamp. När vi kom hem gav de mig all svamp. Jag skämdes. Det blev väldigt mycket, men de menade på att de inte orkade för de jobbar extra. Igår fick vi ännu mer svamp. Jag skojade med grannfrun och sa att nu får ni inte ge mig mer. Då skrattade hon högt och sa nej. Tack och lov. Allt ligger på tidningspapper på altanen. Först måste jag bli färdig med lördagens svampplockning. Jag har ätit svamp två gånger i lördags. Så himla gott. Skörden från söndagen ligger också och väntar. För mig handlar det inte enbart om att plocka svampen, självklart är det fantastiskt att komma hem med kantareller, men det är också för stunden i skogen. Man småpratar, skojar lite, går för sig själv och bara är.

I lördags, fniss, ja då blev jag lite rädd. Jag satt på huk och plockade kantareller, när någon petade två gånger på min ändalykt. Kalla kårar drog nedför ryggen. Tänkte på vildsvin, men de brukar grymta. Vänder mig sakta, sakta om och där, och där ... var det en liten buske vars pinne petade mig på ändan. Puh! Ja, jag fnissade som tusan.

Idag vet man inte vad som kan hända. Vildsvinen breder ut sig. Kommer ungarna för nära ska de äldre skydda dem. Dessa djur har jag respekt för, men för övrigt tror jag att djuren blir rädda för oss. Älgar är inte heller en angenäm syn att möta.

Då måste jag berätta och en händelse för många år sedan. Min syster och jag var ute och joggade. Tyckte att vi var duktiga, vi sprang nedför en gångbana inne i skogens slinga. Den är jättefin, vissa backar är grymma uppför, men där finns både och, så att säga. Det första vi möter är en ung älg, bara den var stor. Vi vände på en klack och sprang tillbaka mot huset. Kikade ner igen, då var den borta. Sådan respekt har vi för älgar.

Ha det nu fantastiskt därute. Solen lyser här i Göteborg.

Jag tvättar och ska ut i trädgården en stund.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 13 oktober 2018 10:32

Ja, nu ska vi se om jag får svamp idag. Först och främst tvättar jag kläder. Ska dammsuga, på bottenvåningen ska jag dammsuga och tvätta golv. Där den nya värmepannan står ska vi måla färdigt på väggarna. Varför skriver jag vi? Det är min man som målar. Vi har hyllar som ska plockas ned. Allt tar sin lilla tid och detta ska, tack och lov, inte göras idag. Behöver gå ut i trädgården någon timma och rensa bort lite ogräs inför vintern. Det får jag tillgodo till våren.

Igår skrev jag lite på kommande bok, men hade inte ro för jag skulle gå till företagshälsan, det får nattjobbare göra gratis pga just nattarbete. Allt gick bra. Fattare inte att företag får betala skyhöga summor, inte så höga, men jämfört med ett par hundralappar, de tar bara några prover. Mitt kolestorol var lite högt, men sist jag tog var det perfekt. Jag vet, man ska äta rätt mat. Nu det sista har "mölat" i mig godis. Jag var inte ens sugen. Dålig karaktär, det har jag.

Gubbarna var hemma igår och gjorde resten med insättning av utedel utanför huset och även ett element i pannrummet. Jag hade inte ro till att göra något. Ville inte springa ivägen för dem. Till slut hämtade jag datorn och skrev i en kvart, men sedan fick jag stänga ner och rusa iväg till fabror doktorn, men det var en tant och hon var yngre än mig.

Det där med att plocka svamp. Jag är nästan helt nybörjare, men har faktiskt plockat fyra gånger sammanlagt. Vågar inte lita på min nya fina svampbok som jag köpte. Jag beskrev detta i ett tidigare inlägg. Tänk att svamparna kan vara så lika varandra. Hu, om jag plockar fel svamp.

Fick höra av en kompis att hennes pappa hade plockat svamp när han var ung, men han vågade inte äta av dem. Kan du tänka dig att han gav sin mamma svampen. Kvinnan ifråga gjorde i ordning och åt, och blev vrålsjuk. Han var nära att ta död på sin egen mamma. Nu efteråt kan man skratta åt en sådan hemsk händelse, men hur vågade hon äta av svampen.

Ha nu en fantastisk dag. Solen börjar ta sig fram och lyser underbart i höstens vackra färger.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplatsen www.lill-lindback.se eller övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se