Direktlänk till inlägg 9 juli 2019

Sömntid 4:a timmar efter nattjobbet plus tankar om barn

Av Lill Lindbäck - 9 juli 2019 07:43

Det går faktiskt att sova 4:a timmar, men efter 3 nätter och byte av natt till dag är jag mör i både huvud och kropp. Den värsta mörheten av trötthet och stress är pågående flytt. Nu känns det som om huvudet är kvar i sängen och kroppen vill också lägga sig, bara få sova zzzz.

Har läst nu i 2 dagar om barn som terroriserar omgivningen. Som sagt, huvudet är trött, kommer inte ihåg var någonstans, folk håller inne sina egna barn och stannar själva inomhus.

Hu då, undra hur dessa barn känner sig som får den makten att sätta rädsla i andra, särskilt när de ser vuxna som blir rädda. Farligt. Undra hur de blir som tonåringar eller vuxna, narcisster eller psykopater. Oftast förstår inte barn vad de utsätter andra för. Frontalloben i hjärnan växer olika snabbt, det är den delen av hjärnan som då inte förstår vad den gör för fel. Det är därför unga män kör för fort och ibland kan tappa herraväldet över bilen. Får du exempelvis en demenssjukdom i frontalloben, kan det visa sig om en kvinna eller man som alltid har uppfört sig och alltid har varit fint klädda kan då klä av sig inför andra, inte för att chocka utan att de inte förstår. Nu tänker jag inte på en skämtare. En man berättade om sin fru, när han förstod att hon var sjuk, hon som alltid skötte sig, plötsligt kunde  öppna dörren till toaletten när hon satt där och ropade på sina gäster, eller då när hon tog av sig på överkroppen och gick bland sina gäster. Hon förstod inte.

Så är det med barn, det är därför vi, under vår uppväxt, gör fel. Om ingen lär oss hur ska vi då lära oss? Om ingen vuxen visar eller talar om för sina barn eller andras vad som är rätt och fel hur ska de förstå. Vuxna ska inte tro allt som deras barn säger till dem. För nu talar jag om växandet. Om ens barn aldrig har ljugit tidigare, eller kanske bara har gjort det en gång, men det är vanligt, barnen lär sig hur långt de kan gå. De kan till och med blåljuga dig rätt upp i ansiktet. Tänk dig din gudomligt söta dotter, hon som aldrig gjorde något plötsligt blåljuger hon för dig. Svårt att tro, men det är naturligt - tycker jag.

Jag är fullkomligt säker på att det finns föräldrar som jobbar en hel del, som intar alkohol och droger, har fri uppfostran, eller som inte orkar med sina barn, dessa barn kanske springer vind för våg och gör som de vill. När jag var liten kunde jag hitta på mycket, även dumheter, men hemma höll föräldrarna koll. Tyvärr, inte ute, men jag hade inte vågat och jag har definitivt inte gått på någon annan människa. Barn och ungdom vill göra som de vill, då ljuger man förstås och "dumma - godtrogna" föräldrar litar på sina barn. Givetvis. Självklart ska man lita på sina barn. Jag hade säkert också litat på mina barn och varit en godtrogen förälder. Men en sak har jag lärt mig, jag hade gått ut och gott och kollat vad mina barn eller ungdomar gör. Jag hade försökt att lära dem att inte följa andra, jag hade lärt dem att alltid komma hem till mig oavsett vad det än är, det är jag som vuxen föräldrar som ska hjälpa och leda. Så kommer tankarna in på föräldrar som inte har fått en uppfostran, hur ska de veta hur man uppfostrar barn.

Den stora massan av människor uppfostrar sina barn kärleksfullt. Sedan får man inte glömma psykiska besvär eller sjukdomar, som påverkar både barn och tonåringar. I ovanstående fall där barnen har tagit över borde socialförvaltning och polis redan innan kollat upp dessa barn och deras föräldrar, innan det gick för långt.

När jag var barn och tonåring vågade jag inte berätta för mina föräldrar, de var stränga, men kärleksfulla, vi hade regler. Jag hade aldrig vågat hitta på "för mycket" dumheter. Det svåraste jobbet i världen är att vara förälder.

Förr, hm, jag tror att jag börjar bli gammal, återkommer ofta om hur det var förr. Vissa saker var bättre, andra sämre. Var jag på en annan gård som barn, då sa andra vuxna till en att gå hem, även grannarna höll koll på en. Då vågade man inte hitta på idiotsaker. Idag, och om du lägger dig i med omtanke, får du barnets föräldrar på dig och du kan bli utskälld. Då var det slut på både kaffe och gnäll. Nu är det dags för att börja städa, flyttstäda.

När jag tittar ut på sommarhimlen får jag ett leende på läpparna. Värmen kommer, kanske inte så varmt som man önskar, men den är skön.

Ha nu en underbar dag!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - 2 mars 2022 13:38

Vad är jag mest rädd för, jo det är maktgalna människor. Dessa som har vassa armbågar, som psykopater och narcissister. Folk som inte skyr några medel alls, tar ingen hänsyn förutom pengarna och dessa styr egentligen mest. Så mina punkter är: psy...

Av Lill Lindbäck - 20 februari 2022 09:43

Tycker inte du att det stormar ute oftare och ibland med hårdare byar. Jag måste erkänna att jag tycker att det är spännande, men när jag läser om hur vissa stormar gör översvämningar och träd blåses ned både över bilar och hus, då är det ledsamt.  ...

Av Lill Lindbäck - 17 februari 2022 12:15


Nu var det längesedan jag bloggade och jag förstår varför. Jag heter Lill Lindbäck, under detta året kommer jag att byta namn till det jag föddes till och då blir namnet LILL KARLSSON. Det känns bra. Jag har skiljt mig, inget jag önskade. Till sommar...

Av Lill Lindbäck - 29 december 2020 10:16

Självklart känns julen extra när det är snö ute och även när det snöar. För min del är jag inte förtjust i snö, speciellt inte när jag ska köra bil. Numer tar jag hellre buss eller spårvagn. Jag är absolut ingen expert när det snöar, men jag blir n...

Av Lill Lindbäck - 13 december 2020 11:24

Nu gör Bris mycket reklam överallt. Så sorgligt. Det ska inte behöva var på det viset. Alla högtider, tydligen mest under juletider är det som värst. Stackars barn. Stackars alla som bor hemma i en miljö som inte är trygg, eller ens bra. Vad tänker...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skapa flashcards