Direktlänk till inlägg 3 juli 2019

Det är inte lätt att vara offentlig person

Av Lill Lindbäck - 3 juli 2019 07:23

Vad menas egentligen med en offentlig person? För mig är det kändisar, kungahus, idrottsmän, författare, filmskapare, med andra ord, alla som syns i sociala medier.

Häromdagen läste jag om Norges prinsessa, som har träffat en färgad man, även så idag. När hon visar upp sig med honom ser hon verkligen förälskad ut. Tydligen har hon använt sin titel, prinsessa, vilken titel egentligen, prinsessa. Jaha, och nu tyckte jag till. Detta rasar nu många norrmänn mot, eller om det är att hon är förälskad i en mörkare man.

Jag tänker även på Camilla Läckberg, som också får ta emot mycket. Nu har jag inte följt henne varken på twitter eller i annat flöde. Alla människor som säger något, alla som berättar något kan få sig en känga. De blir härmade, efterapade och vad de än gör granskar vissa personer dessa människor, de granskas hårt och granskarna skriver elaka kommentarer. Om detta är avundsjuka eller om människor måste ha något att tycka illa om någon och till och med mår bra av det. Jag vet inte. Tro nu inte att jag är fantastisk och aldrig skriver elaka kommentarer.

Jo, det kan jag, men inte personligt riktade. Visserligen kan jag kommentera dessa med mina vänner, men skulle aldrig skriva elaka kommentarer i sociala medier om exvis Camilla Läckberg.

Skillnad är personer som sticker ut, personer i sociala medier som är regelvidriga, de som klankar på andra och verkligen ser till att det går in hos den andre. Det tycker jag är avskyvärt. Vad vinner den personen på detta. Vem är den personen som anser sig ha rätt att skriva vad som helst om andra.

Varför nämner jag Camilla Läckberg? Jag tycker att hon är duktig, otroligt duktig. Många säger att hon inte skriver bra, men hon tjänar mängder av pengar. Då kan hon väl inte vara så dålig.

Folk får gifta sig med vem de vill, tjäna hur mycket pengar som de vill utan att folk ska kommentera. Jag vet, jag är inte rätt person att tycka till. Visst undrar jag när åldersskillnaden är för stor. Om jag var runt 30 skulle jag personligen inte vilja ha en 50-åring. Men det är jag. Andra får göra som de vill. Men eftersom jag tycker att åldersskillnaden blir så stor har jag alltid undrat varför jag är emot det. Huvudsaken att folk blir lyckliga utan att andra ska lägga sig i och försöka krossa deras lycka.

Jag minns att jag var barn, jag tyckte inte om när folk kom för nära mig. Som barn var jag söt och hade långt naturligt lockligt, ibland väldigt lockigt hår. Farbröder tyckte jag var söt. Jag avskydde dem, men de gjorde inget som jag kände mig kränkt över. När mina ingifta morbröder ville att jag skulle sitta i deras knä, för att jag var söt, ville jag inte, men pappa sa att jag skulle göra det. Usch, vad jag avskydde det. De drog i mitt hår pga lockarna.

Många gånger har jag undrat om mina känslor angående för stor åldersskillnad mellan ett par kommer därifrån. Varför är jag emot för stor åldersskillnad? Är det psykologi? Jag vet inte. Kärlek mellan ett par är viktigast, inte åren, inte sexualiteten, huvudsaken man mår bra i sitt förhållande.

Med ett ögonkast ut i verkligheten och från frukosten ser jag en blå himmel med små molntussar. Du som jobbar, du får ha det bra. Du som har semester, försök och njut av den.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - 2 mars 2022 13:38

Vad är jag mest rädd för, jo det är maktgalna människor. Dessa som har vassa armbågar, som psykopater och narcissister. Folk som inte skyr några medel alls, tar ingen hänsyn förutom pengarna och dessa styr egentligen mest. Så mina punkter är: psy...

Av Lill Lindbäck - 20 februari 2022 09:43

Tycker inte du att det stormar ute oftare och ibland med hårdare byar. Jag måste erkänna att jag tycker att det är spännande, men när jag läser om hur vissa stormar gör översvämningar och träd blåses ned både över bilar och hus, då är det ledsamt.  ...

Av Lill Lindbäck - 17 februari 2022 12:15


Nu var det längesedan jag bloggade och jag förstår varför. Jag heter Lill Lindbäck, under detta året kommer jag att byta namn till det jag föddes till och då blir namnet LILL KARLSSON. Det känns bra. Jag har skiljt mig, inget jag önskade. Till sommar...

Av Lill Lindbäck - 29 december 2020 10:16

Självklart känns julen extra när det är snö ute och även när det snöar. För min del är jag inte förtjust i snö, speciellt inte när jag ska köra bil. Numer tar jag hellre buss eller spårvagn. Jag är absolut ingen expert när det snöar, men jag blir n...

Av Lill Lindbäck - 13 december 2020 11:24

Nu gör Bris mycket reklam överallt. Så sorgligt. Det ska inte behöva var på det viset. Alla högtider, tydligen mest under juletider är det som värst. Stackars barn. Stackars alla som bor hemma i en miljö som inte är trygg, eller ens bra. Vad tänker...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards