Direktlänk till inlägg 14 maj 2019

Ryktesvägar. Vad är sant - egentligen

Av Lill Lindbäck - Tisdag 14 maj 15:28

Nu hörde jag ett videoinlägg om Skråmos 7 barn. Barnens mormor hade åkt med dem dit ner tidigare och bodde i en stad i 2 år och åkte sedan hem till Sverige igen. Enligt Canada så är hon en av dem som rekryterade folk till IS.

I så fall kan jag förstå historien bättre. Om dottern som gått över till IS flyttar med sina 4:a barn till Syrien och sin man, som även han har gått över, krigar i IS namn och där föder flickan, den unga kvinnan, ytterligare 3 barn.

Morfar är nu i Irak med alla 7 barnbarnen och försöker få dem hem. Alla jublar. Naturligtvis. Allt för barnens skull. Inga barn kan hjälpa vad deras föräldrar gör. Men är morfar också med i IS? Är han oskyldig, men har en hustru som är inblandad? Eller är hon det? Varför har hon skyddad identitet i Sverige? Är det sant som Canade menar på?

Ska morföräldrarna ta hem sina stackars barnbarn, som har förlorat båda sina föräldrar, och fortsätta påverka dem att kriga, döda i ett namn och sedan gå tillbaka till järnåldern, bortsett från bomber, mobiler och bilar. Kvinnorna har inga rättigheter alls. Jo, de har tre, älskarinna åt sin man, hushållerska åt densamma, föda barn under IS namn och där ska barnen, flickor anpassas till att leva under deras lagar, pojkar ska bli bombmaskiner.

För vems skull? Vilken, vilka är det egentligen som står bakom IS. Jag har läst om Imamer som går ut och predikar om den sanna läran Sharialagarna.

Varför bryr jag mig om det här? Jo, för jag avskyr när demokratin och lika rättigheter står på spel. Jag avskyr att homosexuella ska dödas för dessa räknas inte. Jo, om de gifter sig och föder nya barn. Jag avskyr känslan av att ha på mig kläder som ska täcka hela min kropp. Vintern är förstås kall då måste jag ha på mig kläder och mössa.

Allt handlar om min frihet, om jag vill ha på mig vissa kläder eller inte, om jag kanske är homosexuell, bisexuell eller heterosexuell, det har ingen med att göra. Det är min eller din ensak.

Respekten håller på att försvinna från vårt samhälle och det inbegriper respekt för en människa som förtjänar det, oavsett hudfärg och läggning, eller vilket land någon kommer ifrån. Folk får, enligt mig, ha på sig vad de vill, även så i religionens namn. Se bara på nunnorna som viger sitt liv åt Gud. Men jag har aldrig hört att de dödar en människa för att den inte tror på den rätta Guden.

Men låt mig ha mitt liv ifred och det är, ingen religion. Jag följer lagarna i landet jag bor i. Jag försöker respektera andra människor som förtjänar respekten. Inte att någon kommenderar mig till det.

Men tyvärr avskyr jag när jag ser kvinnor klä sig i kläder som täcker hela kroppen och man knappt ser ögonen. Vem är du bakom skynket? Du kan bära packvis med droger runt dig, du kan bära vapen på dig. Du kan vara någon annan än det som legitimationen säger. Du kan till och med vara en man.

Nej, jag har svårt med det. Nu bor vi i ett demokratiskt samhälle och vi ska respektera varandra.

Så vad är sant - egentligen?

Ha nu en skön dag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

På grund av husförsäljning och senare flytt har inte hemsidan uppdaterats på ett tag.

www.lill-lindback.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - Lördag 15 juni 08:59

Tre gånger i en rondell, eller som det heter cirkulationsplats och under två körningar, ett till jobbet och ett hem, fick jag bromsa inne i en rondell. När jag åkte till jobbet var det två rondeller på raken, folk som bara ska in före och bryr sig in...

Av Lill Lindbäck - Fredag 14 juni 14:27

Jag tänkte inte skriva något om elände, men så blev jag återigen förbannad, riktigt förbannad. Gäng löpte amok på ett torg, Hässle, i Borås. Tydligen skulle handgranat ha använts. Varifrån får ungdomarna alla vapen? Varifrån kommer vapnen? Vapen är...

Av Lill Lindbäck - Torsdag 13 juni 16:02

När jag läser tidningen, ser på teve, dessa vinjetter om alla dokusåpor, då kommer ofta mina tankar till mig. Flera är frågor, men personen jag skulle vilja säga det till hör inte, hur långt är du beredd att gå? Tänker du på att du ska leva med det d...

Av Lill Lindbäck - Tisdag 11 juni 11:02

Idag har jag alltså att göra, men vaknade 10:30. Typiskt mig, för mig är det svårt att vända tillbaka dygnet efter nattjobbet. Jag kan inte somna på natten och ligger då vaken ett antal timmar. Kanske slumrar jag emellanåt. Idag är det min lediga dag...

Av Lill Lindbäck - Söndag 9 juni 14:24

Så tänker jag ibland, hur gjorde man förr, innan man visste om forskning, innan man visste hur man gjorde. Jag förstår att vissa detaljer, som matlagning, var en färskvara. Det kunde inte ha varit lätt förr, för väldigt länge sedan, då klimatet var a...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se