Direktlänk till inlägg 6 april 2019

Är det synd om flyktingar?

Av Lill Lindbäck - Lördag 6 april 10:09

Ja, givetvis är det fruktansvärt hemskt. Speciellt när man ser program och får följa människor, eller när barn, livrädda, springer efter sina föräldrar. Unga människor som vill få ett bättre liv, de vandrar och fastnar någonstans i världen. Vad händer med dessa?

Jag tänker ofta utifrån mig och min familj, givetvis mitt land också. Hur skulle vi göra om det ständigt var krig? Vi skulle inte orka utan att fly härifrån. Om då länder sätter stopp och du hamnar i ingenstans. Svårt läge. Många som flyr har pengar, en del får hjälp av Röda Korset.

Tänk om världens länder kunde sätta sig ned och prata. FN finns. Varför kan inte de göra något? Jag har skrivit tidigare om vapen och tänk om det inte fanns vapen eller bomber. Jag förstår inte hur man med berått mod kan döda och lemlästa en annan människa.

Nåja, varför jag beskrev detta ovan är för att Moderaterna har gått ut med att Sverige inte ska anpassa sig åt alla, utan att alla ska anpassa sig åt Sverige.

Jaha, det där har många sagt här i Sverige. Jag också. Jag tänker inte anpassa mig åt andra religioner eller ett hundra nationaliteter. Däremot kan jag lära känna och förstå. Först och främst ska en person från andra länder förstå det svenska samhället och även kunna språket.

Det är inte meningen att en svensk fattigpensionär inte får hjälp med tandvård, om en äldre flykting kommer får den hjälp med tandvård. Detta var bara ett exempel.

Bostäder måste ordnas, jag får ingen bostad. Jag kan lova att det inte dröjer länge förrän vi har många invandrande personer i vår regering. Så ser vårt samhälle ut. Inget fel. Men felet blir om vissa tycker att Sharialagarna ska gälla. Inga Sharialagar ska gälla, för det som gäller är våra grundlagar.

Konstigt att religiösa människor inte ser hur verkligheten ser ut idag. Jo, Amishfolket gör det, de lever efter gamla principer, skulle inte passa mig, men de är uppfostrade i den urgamla traditionen att leva.

Religiösa ser bara det som händer i sin grupp. Sharialagarna är ickedemokrati - i mina ögon. Faktum är att många saker är bra, men det är människan som ändrar och gör det värre. Men, om de vill leva på ett speciellt sätt, tvinga då inte andra till detsamma. Många religiösa har mobiltelefoner, bil, datorer och lever i ett modernt samhälle. Underligt att dessa vill styra över hur andra ska leva.

Synd att vi människor inte kan leva vid var sin sida. Låt mig vara som den jag är. En kvinna som lever i en demokrati. En kvinna som ska kunna gå på gator och torg utan att behöva bli överfallen för att jag är ensam där.

Jag bestämmer. Givetvis om man har en familj så är familjen inblandad och då tar man hänsyn. Du ska inte tvingas underordna dig.

Terror gör människor för att de vill tvinga fram beslut, eller tvinga sig till det de vill ha. Usch! Fast hade det varit på Hitlers tid, ja då hade det inte varit konstigt om jag hade blivit terrorist. Alla oliktänkande, funktionshindrade, olika religioner hamnade i koncentrationsläger, oftast dog de i gaskammare eller av undernäring. Grymt. Från det ena till det andra, nu går jag över till vädret.

Idag är det lite kyligare, men våren är på väg. Vi kände en föraning dessa dagar som gick. Våren är den bästa tiden. Då släpper mörkret, fåglarna kvittrar och överallt stiger knopparna upp. Härligt.

Ha nu en fantastisk dag.

Själv ska jag fixa lite i hemmet och sedan i trädgården.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

Den senaste boken "Tårarnas doft" finns ute i nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - Tisdag 21 maj 07:43

Det här inlägget gäller inte mig. Jag har inga barn. Men jag läste en artikel i Göteborgs-Posten att många barn försvinner utomlands. Nu kommer jag inte ihåg statistiken, runt 58-90 barn/fall försvinner utomlands varje år. Det är mycket. Varje antal ...

Av Lill Lindbäck - Lördag 18 maj 10:25

Jag försöker vara försiktig, men man vet aldrig. En sak jag aldrig gör är att lämna ut mina uppgifter per telefon, dvs om någon ringer upp mig. Jag kollar även bankomaterna, men de kriminella är duktiga på detta. På bensinstationerna har vi ett kon...

Av Lill Lindbäck - Tisdag 14 maj 15:28

Nu hörde jag ett videoinlägg om Skråmos 7 barn. Barnens mormor hade åkt med dem dit ner tidigare och bodde i en stad i 2 år och åkte sedan hem till Sverige igen. Enligt Canada så är hon en av dem som rekryterade folk till IS. I så fall kan jag förs...

Av Lill Lindbäck - Fredag 10 maj 08:59

Bensinpriserna i sig är inte höga, men det är dessa olika skatter som tas ut. Jag har googlat på det och hittade ett ställe (kollade inte vem som hade skrivit om det) där visades en cirkel på de olika skatterna. 64,1 % är olika skatter. Förr togs det...

Av Lill Lindbäck - Onsdag 8 maj 17:22

Jag tror att jag blundar för dessa viktiga samtal inom politik och miljö. Varför? Jo, i alla år skanderas det exakt samma saker och det händer inget. Jo, det gör det. Men ta exempelvis i äldreomsorgen. Dåligt betalt, dåliga arbetstider, dålig persona...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se