Direktlänk till inlägg 11 mars 2019

Testa nya saker och vinn

Av Lill Lindbäck - Måndag 11 mars 08:48

Du kan vinna och du kan förlora. Nu tänker jag inte på spel. Jag har ett par kvinnor i min närmaste närhet som är otroligt duktiga och ambitiösa. Jag känner fler, men som sagt, dessa står mig närmast och de har utvecklat sina idéer.

Diana Wahlborg berättade att hon såg saker, annorlunda saker, när hon var barn. Efter ett antal år som undersköterska och uppbrott från sin dotters pappa började hon vände blickarna åt det mediala hållet. Hon träffade en ny kärlek, de är nu gifta sedan länge, har hon skapat ett företag inom det mediala, www.sjalensoas.se. Detta höll hon på med länge.Den första lokalen växte hon ur. Hon skaffade en ny och större. Kunderna växte eller försvann, men hon fick ett stort kontaktnät. Men i förändring och samtal med andra började dessa ha kurser i hennes lokaler, som Diana var med på och tränade sig i. Under tiden fortsatte hon med sitt mediala. Men för ett par år sedan var hon med i en kurs om att måla, och hon började. Det var som att hon hittade sitt rätta liv och fortsatte måla. Idag har hon dessutom en webbplats som heter www.dianawahlborg.se - där kan du gå in och titta. Bland annat har hon en sida där man kan se alla hennes tavlor. De är lite annorlunda, men jag gillar dem högt. Diana jobbar i ett hårt tempo och har bland annat utställningar, har dessutom varit med 3 gånger i en amerikansk konsttidning som heter Aperon. Blivit intervjuad i Madrid av en konstkännare, som satt i en intervju i kinesisk tv, där mannen bland annat berättade om Diana.

Nästa är min vän Helena, som alltid har jobbat, men också haft sina privata idéer och hobbyn. För inte så länge sedan började hon utveckla en idé och startade upp Konstväggen i Nyköping i februari 2018, www.konstvaggeninykoping.se. Det är ett företag som knyter konstnärer till sig. För dessa konstnärer gör Konstväggen i Nyköping en röst i sociala medier, med vernissage och mer därtill. Helena mejlade mig på grund av en fråga för runt sju år sedan, eller mer, tiden går fort. Jag har glömt frågan, sedan dess har vi hållit kontakt och träffats ett antal gånger. Genom nätet fick jag en ny väninna. Vi har peppat varandra, lyssnat och kommit med idéer. Det är otroligt skönt med bollplank. Exempelvis om man har en ny idé och inte vet om det verkar vara bra eller inte. Båda dessa kvinnor har peppat mig när jag har tappat bort mig på vägen. Jag har inte problem att skriva böckerna, utan mitt problem är orken som tar slut. Jag behöver göra mer reklam, åka runt och sälja för mitt namn. Detta kommer jag att satsa mer på i mitt nya liv.

Varför jag ville skriva lite om dessa två kvinnor är för att de är imponerande. De har vågat, de har testat nytt och båda har vunnit på sitt sätt. Hur livet kommer att te sig för oss tre, det vet ingen av oss. Men att se sin bok färdig, sin idé, sin tavla, sina konstnärer, det är en otrolig gåva.

Vi jobbar, har familjer, vi har fullt upp och ändå lever vi ut våra drömmar. Kanske blir det andra vägar och mål i livet, ingen vet. Kanske skriver jag, för under vägens lopp kan man gå på stigen bredvid för den börjar locka mer. Så är livet. Men glöm inte en viktig sak, man kan inte ligga i sängen och sparka sig trött, man kan heller inte placera sig framför teven, som jag har gjort en tid, och varje ledig minut. Självklart unnar sig de andra kvinnorna livets goda. Självklart umgås de också. Men det där talessättet, blod, svett och tårar, den stämmer ofta in på egenföretagare.

Jag klarar inte trädgården längre på grund av förslitningsskador och får ont nästa omgående. När huset är sålt och det nya livet börjar, då börjar också mitt skrivande. I början kanske jag inte får gjort så mycket som jag skulle önskat, livet och trötthet, kommer emellan.

Nu ska jag fixa lite i hemmet, åka till återvinningen med grejer, ringa några samtal, gå ut och gå. Greja lite i trädgården.

Vädret i Göteborg, så vackert, så lysande blå himmel, sådana sköna vårkänslor, men kallt var det i natt.

Nu måste jag sätta fart. Jag hoppas på en trevlig dag för dig.

Och du? Får du en idé på vad som helst, utveckla den, tappar du intresset, då är det inte det du ska göra, men märker du att detta intresserar dig, jobba på. Märker du att ditt intresse hela tiden växer för din idé, var beredd att jobba hårt. Allt är upp till dig! Men alla andra försök, som folk säger att du hoppar hit och dit, så mycket du lär dig på det. Detta hoppandet kan du en dag lära dig på. Nu menar jag inte en månad på ett nytt jobb och du slutar där. Jag menar att du provar på saker, som fotografering, bygga datorprogram, hålla på med växter, detta är bara ett axplock av vad som finns därute.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övriga nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - Torsdag 18 april 08:40

Jag skrev ett blogginlägg, men kan inte se om det kom iväg. Min dator har börjat krångla. Jag har antivirusprogram, men vet inte om det är virus eller att datorn börjar bli gammal. Själva markören kan försvinna, eller så stannar datorn upp och det gå...

Av Lill Lindbäck - Onsdag 17 april 06:31

Lars Adaktusson har varit programledare för Agenda, och om jag inte läste fel i Aftonbladet, vice ordförande i Kristdemokraternas Ebba Busch Thor. De har bjudit in USA:s abortmotståndare. Adaktusson har varit huvudtalare till ett hatmöte i Colombia, ...

Av Lill Lindbäck - Tisdag 16 april 06:53

Fel kärlek kan innefatta mycket, som otrohet och man blir förälskad. Skiljer sig. Barnen kommer i kläm. Vi vuxna tänker sällan på våra barn när vi gör fel. Nu beskriver jag bara fel kärlek. Man kanske blir förälskad och upptäcker att den man/kvinna ä...

Av Lill Lindbäck - Måndag 15 april 14:22

Nu är det härliga dagar med sol och blå himmel nästan varje dag. Påsken läste jag om att även den ska bli fin och varm. Tur jag har, är ledig då. Har nu gått av mitt arbetspass. Har märkt att det blir alltmer jobbigare att jobba natt. Tror att det be...

Av Lill Lindbäck - Lördag 13 april 14:43

Jag hade missat detta om hemvändande IS-soldater. Hörde detta på jobbet igår. Nu läste jag även en artikel i Svenska Dagbladet. Den handlande just om att hemvändande IS-soldater kan få gratis körkort, skuldsanering, bostad av våra skattepengar. De sk...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se