Alla inlägg under februari 2019

Av Lill Lindbäck - 12 februari 2019 15:07

Någon enstaka gång tittar jag på trissvinnare via nätet. Jag gläds verkligen åt dem som får lite extra. Det minsta har jag för mig är 50.000:- Denna gång blev det 500.000:- till dagens trissvinnare, en ung man, 28 år, med sin lilla familj. Planerna de hade innan dragningen var att köpa en villa. Nu blev drömmen en större verklighet. Härlig känsla att skrapa fram alla dessa nollor.

Detta hände mig för länge sedan. Jag vann en gång på en trisslott, 10.000:- Den skrapades direkt utanför kiosken. Varför vet jag inte. Det var bara bråttom. Sedan började jag läsa nollorna och förstod inte först att jag hade tre av samma belopp. Innan det sjönk ner var jag tvungen att läsa beloppet också. När jag förstod hur mycket pengar det var tänkte jag att det lyste i mitt ansikte, så trisslotten försvann snabbt ner i fickan. Jag gick in i kiosken och gav dem en hundralapp.

Nu undrar du kanske vad jag gjorde för pengarna. Vi köpte en högtryckstvätt, ganska dyr, efter alla dessa år fungerar den bra. Vi gav mammorna en peng var. Bilen skulle lagas. Kvar blev en femhundring och för dessa pengar inhandlades mat. Tacksam var jag eftersom jag inte behövde spara pengar för att fixa dessa saker.

Sedan dess har jag tidigare köpt en trisslott då och då. Min äldsta väninna, vi har känt varandra sedan tonårstiden, vi köpte lotter och sparade vinsterna, oftast små sådana. En dag började vi köpa varje månadslön fyra trisslotter var. Fortfarande vinner vi, men mest småvinster och ibland ingenting. Självklart tävlar vi om vem som är bäst. Då och då triller det in småvinster, dessa samlas på ett konto och när det finns ett antal tusenlappar åker vi utomlands. Det gör vi ändå, men det har blivit en kul grej. Spelar man inte kan man inget vinna. Fortfarande köper vi dessa fyra trisslotter. En dag stod det, extravinster. Har jag aldrig märkt. Tycker att det har blivit sämre med vinsterna. Kanske är det bara oturen, fast vi har lite tur ändå. Som sagt, inget märkvärdigt. Ibland blir det sammanlagt 120:-, men oftast 30:-.

Självklart drömmer man om den stora vinsten. Då skulle jag dela ut lite bland syskon, syskonbarn och så vidare. Mest för nöjet att se glädjen i deras ansikte. Drömmar kostar inget, de är gratis och de är underbara.

Hoppas att du får en trevlig kväll. Timmarna går fort framför datorn och nu är det dags för att laga middag.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se nätbokhandeln.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 5 februari 2019 09:42

Ursäkta ordvalet. Igår kom snöblandat regn i göteborgsområdet. Närmare havet mer regn. Jag gick ut och skottade. Var trött efter helgens jobb och gick av på måndag morgon. Jag tog knappt halva snöspaden och den inte stor. Bara det var tungt. Häromsistens var det pudersnö. Lätt och skön, då tog jag spaden full och slängde iväg. Tjosan bort, gick ett antal steg och när spaden blev full, tjosan. Vilka graciösa kast, elegant kallar jag det. Igår, stön och stånk och jag fick ta ett halvt steg för varje kast.

Nä, det här vädret avskyr jag. Ett par plusgrader och snön smälter. Under eftermiddagen blir det 0 och övergår till minus. Fattar du?! Då blir det väldigt halt i det här blöta. Vägarna är på vissa håll bra, men inte hemma hos mig. Den tar snösvängen när tid finns över. Min kurviga väg med branta backar blir det jobbigt att köra, men också att gå. För många husägare och även de som tar hand om kommunala trottoarer tar detta sist. Vi är noga med att skotta. Det måste en villaägare göra. En och en halvmeter ut från tomten ska vara fri från snö. Här har jag blivit lat, för när snösvängen kommer kör de upp allt snö från vägen. Hur många gånger har jag inte skrikit åt dem. Nu blir snön tung och packad.

Jag har sett att många villaägare kastar ut snön från sina trottoarer till gatan, och var tar den snön vägen? Kanske till grannens trottoar.

Nu måste jag sluta. Har annat för mig.

Ha en underbar dag. Ta det lugnt därute.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 1 februari 2019 10:32

Då kom jag på en annan ICA affär, en mindre, en som ligger bland husen, men på ett litet torg i Göteborg.

Affärsinnehavaren var på väg att gå i konkurs. Kriminella stal så mycket varor att affärsinnehavaren hade svårt att få ekonomin gå ihop.

För mig är det skrämmande. Att läsa om sådant som händer stort exvis i Centramerika, i Sydamerika, dessa kriminella som tar över och skjuter alla som vill bestämma över dem. Poliser som vill stävja brotten blir mordhotade eller mördade. Högre instanser som domare och borgmästare över en stad blir detsamma. Ingen ska bestämma över kriminella. Ingen. Ingen ska tala om för dessa personer att andra ska bestämma över dem. De vill inte anpassa sig i samhället. Jobba? Vad är det? Jobb för dem är att gå fram till andra och hota med döden, de vill ha dina pengar.

Skrämmande att se utvecklingen i Sverige. Dessa personer vill inte ha demokrati, de lyder under helt andra lagar, sina egna, som är skapade av den som bestämmer. De kallar dessa person för sin familj. Inte heller förstår de att sin nya familj är hårdare än sin första.

Nu skulle jag berätta om den där ICA affären. Jag vet inte om affärsinnehavaren fick reda på hur han kunde göra för att få stopp på de stora snatterierna från affären som gått i generationer. Vissa aningar hade denne personen, men för att polisen ska kunna ta de kriminella så måste de tas på bar gärning eller ha bevis. Det är ju så, jag kunde ha tagit på den varan i affären. Tjuven är jag, men jag kunde sagt att jag tog på varan, men ångrade mig. Nu skulle jag inte få för mig att stjäla. Varorna märktes upp. Speciellt de eftertraktade och varorna som oftast brukade försvinna. Spåren ledde till en affär par butiker jämte. Polisen sökte upp denna butik och i deras lager låg mängder av varor. Givetvis hade de beställt dessa varor, men hade inga kvitton. Men bevisen fanns där. När dessa personer blev fällda stals det sällan från affären. Det snattas ifrån affärer och har alltid gjort det. I vårt samhälle finns ordentliga människor som gör rätt för sig. Men dessa som begår brott och förstör för andra. Denna ICA affär hade kanske blivit tvingad till att lägga ned. Jag vet inte om några personer ville ha hans affär och tillsammans med vänner stal de i stället för att tvinga honom tbort därifrån. Nu gissade jag bara. Men vem vet?

Med tanke på vad som händer i en annan ICA affär. Läste bara rubrikerna i Aftonbladet. Tänk att man kan bli så trött på dessa kriminella. Jag undrar alltid; vilka är de? Varför börjar de med sin kriminella bana? Vad driver dem? Hur lätt får de tag på vapen? Knark?

Så sorgligt. Var finns föräldrarna till dessa ungdomar? Är de också kriminella? Eller får de inte sin son, sällan döttrar som är kriminella, att förstå hur fel deras handlingar är? Vännerna betyder allt i en viss ålder. Jag vet, jag har också varit ung.

Ja, detta var mina ord idag. Snart ska jag dammsuga. Jobbet hägrar över hela helgen.

Ha en trevlig helg!

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna går att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards