Direktlänk till inlägg 4 januari 2019

Snapchat och Instagram

Av Lill Lindbäck - Fredag 4 jan 09:12

Läste att mobbningen har flyttat ut till sociala medier. Hemskt. När man är ung är det svårare att stå emot., men det är även jobbigt som vuxen. Vem som helst kan vara mobbaren och man ser inte den personen. Så illa de måste må, så dålig självkänsla. Det finns något hos dig som triggar igång dem och andra som är svaga följer med dem. Säger du ifrån? Är du kanske en trygg person? Osäker? Intelligent? Du kan ha en styrka som mobbaren inte gillar. Du kanske inte ens känner personen ifråga? Eller du kanske till och med är en mobbare och andra ger igen det du har givit dem. Med åren som gått har jag sett människor blivit mobbade, på avstånd. En förklaring. Jag kan ha suttit exvis på ett kafé och sett eller hört kommentarer när någon gått förbi, många gånger har det hänt att en osäker person fått en skopa och blivit kallad dum, eller något liknande. Du är inte dum. Du är bara osäker på dig själv.

Jag var det, men jag fick lära mig att stå upp för mig själv. Jag fick lära mig att sätta ner foten. Markera att detta inte är okej. Men jag förstår om du inte vågar. Förr fanns det mobbare. Idag tycks den gruppen vara ännu större och de har blivit värre, mycket värre - som samhället har blivit.

Här kommer mina åsikter.

Finns det personer därute, du eller någon annan som mobbar lyssna nu, och tänk efter.

Vad är det för problem du har? Varför är du en mobbare? Mår du bra för att få andra att må sämre? Lägg av och väx till dig i psyket. Gå till en kurator eller psykolog och berätta varför du mobbar. Du kan få hjälp. Du behöver verkligen ha hjälp. Det är då du kan växa som människa.

Du tycks älska att få många att tycka som du. Är det okej? Ja, men inte om man går på någon annan människa och kränker den. Det bevisar bara vem du är. En förtryckare. En dag står du ensam kvar och ingen vill vara vän med dig. Låt den andra vara. En dag vaknar du upp och inser vad du har ställt till med. Då ska du kunna leva med dig själv. Hur vill du själv bli behandlad? Hatar du dig själv? Det måste du göra. Är du avundsjuk eller svartsjuk? En person som mår bra mobbar aldrig någon annan.

Du som rycks med. Tänk själv. Tycker du verkligen det är okej? Jag kan lova att du kommer att få dåligt samvete kanske till och med må dåligt resten av ditt liv. Stå upp för dig själv. Troligtvis är du rädd att mobbaren ska mobba dig i stället. Stå rak. Det är svårt. Men svårare är att leva med att ha varit vän med en mobbare. Är du en riktig vän med mobbaren, säg då till att denna behöver professionell hjälp. Det vill säga om du vågar. Mobbarens hat kan vända sig mot dig. Jag vill verkligen inte umgås med en sådan människa.

Här kommer mina tankar om dig som har mobbare på nätet. Stäng ner dem. Jag välkomnar inte exempelvis sjömän från USA eller en man från arabvärlden. Är säkert någon robot. Hade jag haft sådana personer som bara snackar skit och är ohyfsade, elaka och kränkande, dessa tas bort omedelbart. Låt inte mobbare och elaka personer ta över ditt liv. Gå andra vägar. Vart undrar du kanske? Jag gjorde det när jag var ung. Hade så mycket frågor inom mig, frågor som bara jag visste svaret på, inte alltid förstås.

När jag skriver mår jag bra. När jag fotograferar mår jag bra. När jag går ute och går mår jag bra. Det finns så mycket mer att göra. Få mår bra av ensamhet, men man kan vara ensam bland människor också. Jag skulle aldrig välja mobbare eller elakingar som personliga vänner.

Än en gång; ta bort mobbarna från dina konton. Om din kompis har tre hundra vänner och skryter om dessa, du kanske bara har 3 eller trettio, det är mycket bättre med fina vänner som får dig att må bra.

Det var mina ord för dagen här på bloggplatsen. Ha en fantastisk dag. Solen dyker fram här i Göteborg och jag kommer att träna med att gå ut och gå, sedan träna hemma. Städa ska jag göra och annat smått och gått. Granen ska upp på vinden. Däremot får ljusstakar och adventsstjärnor vara kvar. De lyser upp så vackert när det är mörkt ute.

Må väl.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - Fredag 18 jan 10:33

Glenn Hysén uppskattar verkligen teveprogrammet om Hyséns, för han får gjort sådant han tidigare har pratat om, men som aldrig blivit av. Känner du igen dig? Jag gör det delvis. Finns mycket man vill göra, men man hinner inte av olika orsaker. Seda...

Av Lill Lindbäck - Torsdag 17 jan 09:26

Om du har försäkring och har ramlat under din fritid. Det gör ont, men går över - så småningom. Så tänker du, så tänkte jag. Du går inte till läkaren, som sagt det går över. För mig hände ett fall runt fyra år sedan. Trapporna till våningen under var...

Av Lill Lindbäck - Onsdag 16 jan 08:10

Jag tror att du som läser det här inlägget och söker lägenhet vet hur svårt det kan vara. På 2 år har jag sökt ca 100 lägenheter. Till och från har jag tittat på bostadsrätter. Jag tänker på dig som vill flytta hemifrån, eller du som ska skilja dig f...

Av Lill Lindbäck - Måndag 14 jan 11:06

Jag följer inte längre politiska debatter. Röstar man på ett parti och de vinner, då har man plötsligt fler partier som ska vara med och bestämma. Sådant som jag tyckte var viktigt kommer aldrig upp igen. Det är tyvärr mycket som är dåligt i Sverig...

Av Lill Lindbäck - Söndag 13 jan 13:16

SMHI har gått ut med att det kommer att bli svår halka i bland annat Västra Götaland, Bohus län och så vidare. Jag kollade inte vidare på grund av att mitt intresse ligger i Göteborg. Det är hemskt när det blir svår halka, den gäller för bilister, cy...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se