Direktlänk till inlägg 4 januari 2019

Snapchat och Instagram

Av Lill Lindbäck - Fredag 4 jan 09:12

Läste att mobbningen har flyttat ut till sociala medier. Hemskt. När man är ung är det svårare att stå emot., men det är även jobbigt som vuxen. Vem som helst kan vara mobbaren och man ser inte den personen. Så illa de måste må, så dålig självkänsla. Det finns något hos dig som triggar igång dem och andra som är svaga följer med dem. Säger du ifrån? Är du kanske en trygg person? Osäker? Intelligent? Du kan ha en styrka som mobbaren inte gillar. Du kanske inte ens känner personen ifråga? Eller du kanske till och med är en mobbare och andra ger igen det du har givit dem. Med åren som gått har jag sett människor blivit mobbade, på avstånd. En förklaring. Jag kan ha suttit exvis på ett kafé och sett eller hört kommentarer när någon gått förbi, många gånger har det hänt att en osäker person fått en skopa och blivit kallad dum, eller något liknande. Du är inte dum. Du är bara osäker på dig själv.

Jag var det, men jag fick lära mig att stå upp för mig själv. Jag fick lära mig att sätta ner foten. Markera att detta inte är okej. Men jag förstår om du inte vågar. Förr fanns det mobbare. Idag tycks den gruppen vara ännu större och de har blivit värre, mycket värre - som samhället har blivit.

Här kommer mina åsikter.

Finns det personer därute, du eller någon annan som mobbar lyssna nu, och tänk efter.

Vad är det för problem du har? Varför är du en mobbare? Mår du bra för att få andra att må sämre? Lägg av och väx till dig i psyket. Gå till en kurator eller psykolog och berätta varför du mobbar. Du kan få hjälp. Du behöver verkligen ha hjälp. Det är då du kan växa som människa.

Du tycks älska att få många att tycka som du. Är det okej? Ja, men inte om man går på någon annan människa och kränker den. Det bevisar bara vem du är. En förtryckare. En dag står du ensam kvar och ingen vill vara vän med dig. Låt den andra vara. En dag vaknar du upp och inser vad du har ställt till med. Då ska du kunna leva med dig själv. Hur vill du själv bli behandlad? Hatar du dig själv? Det måste du göra. Är du avundsjuk eller svartsjuk? En person som mår bra mobbar aldrig någon annan.

Du som rycks med. Tänk själv. Tycker du verkligen det är okej? Jag kan lova att du kommer att få dåligt samvete kanske till och med må dåligt resten av ditt liv. Stå upp för dig själv. Troligtvis är du rädd att mobbaren ska mobba dig i stället. Stå rak. Det är svårt. Men svårare är att leva med att ha varit vän med en mobbare. Är du en riktig vän med mobbaren, säg då till att denna behöver professionell hjälp. Det vill säga om du vågar. Mobbarens hat kan vända sig mot dig. Jag vill verkligen inte umgås med en sådan människa.

Här kommer mina tankar om dig som har mobbare på nätet. Stäng ner dem. Jag välkomnar inte exempelvis sjömän från USA eller en man från arabvärlden. Är säkert någon robot. Hade jag haft sådana personer som bara snackar skit och är ohyfsade, elaka och kränkande, dessa tas bort omedelbart. Låt inte mobbare och elaka personer ta över ditt liv. Gå andra vägar. Vart undrar du kanske? Jag gjorde det när jag var ung. Hade så mycket frågor inom mig, frågor som bara jag visste svaret på, inte alltid förstås.

När jag skriver mår jag bra. När jag fotograferar mår jag bra. När jag går ute och går mår jag bra. Det finns så mycket mer att göra. Få mår bra av ensamhet, men man kan vara ensam bland människor också. Jag skulle aldrig välja mobbare eller elakingar som personliga vänner.

Än en gång; ta bort mobbarna från dina konton. Om din kompis har tre hundra vänner och skryter om dessa, du kanske bara har 3 eller trettio, det är mycket bättre med fina vänner som får dig att må bra.

Det var mina ord för dagen här på bloggplatsen. Ha en fantastisk dag. Solen dyker fram här i Göteborg och jag kommer att träna med att gå ut och gå, sedan träna hemma. Städa ska jag göra och annat smått och gått. Granen ska upp på vinden. Däremot får ljusstakar och adventsstjärnor vara kvar. De lyser upp så vackert när det är mörkt ute.

Må väl.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

Böckerna finns att köpa via webbplats www.lill-lindback.se eller se övrig nätbokhandel.

www.lill-lindback.se

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - Lördag 23 mars 07:35

Tidigare har jag tänkt slänga sådant man inte använder. Det räckte att jag tittade på vinden så tröttnade jag. För ett par år sedan började jag köra till tippen och återvinningen. Fyllde bilen och körde iväg, tills jag tröttnade. Så mycket saker man ...

Av Lill Lindbäck - Fredag 15 mars 07:24

Första barnbidraget kom 1937 och skulle vara bland annat till hjälp för änkor med barn. Då var det få kvinnor som var ensamstående eller skilda. Socialdemokraterna införde det första och det andra allmänna, för alla, 1948, kvartalsvis. Jag har fått...

Av Lill Lindbäck - Torsdag 14 mars 08:13

För mycket negativ, men faktum även bra stress kan leda till sjukliga besvär. Jag har och har haft väldigt mycket att göra i huset. Har man bott på ett ställe i 27 år sparas mycket av vad som man säger, det kan vara bra att ha. Har man då hus är de...

Av Lill Lindbäck - Onsdag 13 mars 08:08

Jag åkte i en bil. Kände mig jagad av en annan bil, då svängde jag runt och kom upp vid sidan av vägen. Åter gasade jag för att komma undan. Till höger, jag var fortfarande inte på vägen, där stod burar med djur i. På en tavla stod det katter, kanine...

Av Lill Lindbäck - Tisdag 12 mars 07:02

Mat och mediciner blir dyrare. Mat så att engelsmännen klarar sig finns till 60% i landet. Undra hur mycket vi i Sverige har? Mediciner beställs för miljarder. Då är det synd om de länder som Storbritannien beställer matvaror och mediciner från. Mest...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lill-lindback med Blogkeen
Följ lill-lindback med Bloglovin'

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se