Direktlänk till inlägg 15 augusti 2018

Skrämmer mig

Av Lill Lindbäck - 15 augusti 2018 07:52

Ja, det skrämmer mig faktiskt. För första gången under mitt liv har jag fått röstlappar för "Alternativ för Sverige" och "Nordiska motståndsrörelsen" i min brevlåda.

I båda står det att vi ska stoppa massinvandringen och påbörja hemskickning. I Nordisk motståndsrörelsen ska vi lämna EU och skapa en nordisk självförsörjande stat.

Det låter som gamla Sovjetunionens styre eller de länder som hade kommunistiskt styre.

Vad vill jag? Vad vill du ha för land?

Att skapa en självförsörjande stat är nog en utopi. Hur skall vi då kunna åka utomlands och jobba? Kanske vi kan, inte vet jag. Viktigast för mig är att ha en riktigt fungerande sjukvård, i detta ingår allt, som bland annat psykiatri och äldreboenden. Mer personal, högre löner och bättre arbetstider. Det gäller inom alla yrkeskategorier inom det som räknas som vård.

Skolor, dessa är oerhört viktiga. Där är samma för mig. Mindre klasser, då hinner lärarna lära ut bättre och fånga upp barn som inte hänger med. Det finns barn som är för smarta, det finns barn som är drömmare - som jag, det finns barn som har dyslexi eller adhd. Detta är exempel som jag tar upp.

Polisen behövs i trafiken. Så fort en polisbil visar sig saktar alla farten och håller avstånd. Där skulle det vara bra, folk krockar mindre i lägre fart hinner de reagera snabbare. Avstånd, då hinner de bromsa.

Självklart behövs polisen på utsatta områden och på gator och torg. Bättre lagar. En dömd våldtäktsman ska vara dömd mycket längre. Kvinnan som blir våldtagen har fått sitt straff under sitt liv.

Är det en invandrare/flykting, ej svensk medborgare, som har gjort personskada ieller skadar samhället ska utvisas direkt. Har man svenskt medborgarskap ska de få en chans till innan detta upphävs och då blir de utvisade.

Jag önskar att ungdomar ska ha ungdomsgårdar i stället för springa på gator och torg. Givetvis kan de bli internerade, övertalade, att vara med i en kriminell organisation. På ungdomsgårdarna ska poliserna prata med ungdomarna och kanske visa film att det finns inga tuffa människor därute. De säger att de känner sig som en i familjen, en bättre familj. Jag anser att det är fel. För du kan bli offrad av dina så kallade vänner. Varför drar dessa till sig unga människor som inte får fängelse, men de hamnar ändå i ett register.

Jag vill ha demokrati och ett öppet samhälle där alla respekterar varandra. Där det inte finns brottsliga människor med mera. Jag skriver med mer för jag vet att jag ibland kan drömma mig bort. Så länge någon kan tjäna pengar på någon annan så gör vissa människor det. En del går den enkla vägen och stjäl dina saker, för denne personen kanske inte har. Eller så är det för narkotikans skull.

Nej, att rösta i år blir inte lätt, men jag tänker inte rösta på nazistpartier, inte heller invandrarfientliga partier. Jag avskyr ingen. Jag tycker att man ska hjälpa andra människor i nöd. Tyvärr utnyttjar många bidragen i Sverige och det gör en del uppriktigt förbannade. En sak har jag märkt, när en del får uppehållstillstånd, då ska de resa hem och hälsa på. Men bara någon månad innan kunde de inte för krig och förföljelse.

Nu önskar jag dig en trevlig dag. Själv ska jag lägga mig efter nattjobbet.

Lill Lindbäck, undersköterska och deltidsförfattare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - 2 mars 2022 13:38

Vad är jag mest rädd för, jo det är maktgalna människor. Dessa som har vassa armbågar, som psykopater och narcissister. Folk som inte skyr några medel alls, tar ingen hänsyn förutom pengarna och dessa styr egentligen mest. Så mina punkter är: psy...

Av Lill Lindbäck - 20 februari 2022 09:43

Tycker inte du att det stormar ute oftare och ibland med hårdare byar. Jag måste erkänna att jag tycker att det är spännande, men när jag läser om hur vissa stormar gör översvämningar och träd blåses ned både över bilar och hus, då är det ledsamt.  ...

Av Lill Lindbäck - 17 februari 2022 12:15


Nu var det längesedan jag bloggade och jag förstår varför. Jag heter Lill Lindbäck, under detta året kommer jag att byta namn till det jag föddes till och då blir namnet LILL KARLSSON. Det känns bra. Jag har skiljt mig, inget jag önskade. Till sommar...

Av Lill Lindbäck - 29 december 2020 10:16

Självklart känns julen extra när det är snö ute och även när det snöar. För min del är jag inte förtjust i snö, speciellt inte när jag ska köra bil. Numer tar jag hellre buss eller spårvagn. Jag är absolut ingen expert när det snöar, men jag blir n...

Av Lill Lindbäck - 13 december 2020 11:24

Nu gör Bris mycket reklam överallt. Så sorgligt. Det ska inte behöva var på det viset. Alla högtider, tydligen mest under juletider är det som värst. Stackars barn. Stackars alla som bor hemma i en miljö som inte är trygg, eller ens bra. Vad tänker...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skapa flashcards