Direktlänk till inlägg 28 mars 2018

web of lies - ett program på teve

Av Lill Lindbäck - 28 mars 2018 08:28

Några gånger har jag sett "web of lies" på teven. Denna gång handlade det om en 14-årig tjej i USA, som hade blivit arg på sin mamma och rymde. Nu såg jag inte början. Kan hända att hon satt på en vårdanstalt, men stack därifrån.

På webben chattade hon med en tjej som verkade trevlig.Tjejen lockade henne till stan, de skulle ut och ha roligt. Vem vill inte det, särskilt när man är ung vill man göra spännande saker.

Tjejerna träffades i stan och gick in på ett ställe. De hade roligt och pratade om olika saker. Sedan kom en manlig kompis till den där tjejen. De åkte till ett hotellrum för att fortsätta festandet.

Här börjar den grymma verkligheten. Båda de andra förändrades i hotellrummet. 14-åringen tvingades göra saker som hon inte ville, det började med att hon skulle klä av sig, men det vägrade hon. Då blev hon slagen och inlåst i ett utrymme. Nästa dag fick hon narkotika. Paret bytte hotell. Här började försäljningen av sex till främmande män som denna flicka fick utstå. Narkotikapåverkad oftast. Hon fick utmanande kläder och blev sminkad.

De bytte hotell efter ett par dagar och åkte vidare till nästa delstat. Männen som erbjöds sex var ute på en chatt. Ingen visste var de fanns mer än dessa män som fastnade för ung sexig flicka, de bytte namn på henne var de än kom.

En kriminalare eller FBI-agent började söka efter henne och han fick hjälp från en polis. De sökte och hittade bland annat websajten och började förstå att hon fanns där under ett nytt namn. Till slut fick de gå in på sajten efter domarbeslut. Efter många om och men hittade de flickan. När FBI-agenten frågade om hon hette ett namn, svarade hon med ett namn paret hade gett henne. Hon berättade inget, hon kunde inte. Tidigare hade hon sett sig i spegeln och undrat vem personen var som hon såg. Sitt gamla jag, sitt gamla namn förträngde hon. Den nya låg med olika män, ständigt.

Senare kom hon tillbaka till anstalten. Fick också gå kurser. En kvinna fick henne att öppna sig. Samma kvinna berättade också att flickor som har varit utsatta för trafficking får oftast en personlighetsstörning, på grund av att ingen kvinna vill uppleva och bli tvingad till underkastelse från dessa män. Oftast mår de dåligt.

Paret, kvinnan, berättade för polisen att hon också hade blivit såld av honom. Hon berättade allt för polisen och fick lägre straff. Mannen fick 20 år. Den mannen kommer inte att sluta med vad han har gjort. Förstört mängder av unga kvinnor.

Flickan berättade att hon kommer aldrig att bli den unga flickan med det första namnet. Hon kunde inte ta namnet i sin mun, för hon var så fruktansvärt kränkt. När hon berättade för oss tevetittare lät det som om hon var lite personlighetsstörd. Vem skulle inte ha blivit det?

Då undrar jag hur dessa sexköpare kan köpa unga kvinnor. Vad är det för fel på dem? Ser de inte att hon använda narkotika? Förstod de inte att hon var tvingad? Gillar de unga flickor så att de inte brydde sig? Eller så tyckte de att de hade makten över denna unga flicka.

Ja, om du undrar, jag svär så inihelvete, vilken satans kränkning. Jag hade med all säkerhet blivit sjuk.

Däremot hade jag gått i skolan och hämnats dessa människor. Utbildat mig och blivit en förespråkare, eller satt dit alla dessa som utnyttjar flickor, speciellt då för trafficking eller hallickar som säljer sina tjejer.

Ta det lugnt därute du unga vackra kvinna. Ta det lugnt. Lita inte på allt vad folk säger till dig. Klä aldrig av dig naken inför en kamera för att du önskar att någon såg dig. Du känner dig smutsig - efteråt. Din tid kommer. Njut av dagen och ta en dag i daget. Dröm gärna om framtiden. Men tänk dig för i varje handling. Du, unge man, du unga kvinna, gör ni fel större fel får ni leva med det resten av ert liv.

Nu ska jag inte skrämma er, men tro inte allt gott vad folk säger. Jo, tro, men tänk dig för.

Jag har gjort en del dumheter, men har insett i vuxen ålder att jag har haft tur plus lite misstänksamhet i mig.

Ha en underbar dag.

Här över Göteborg lyser solen och jag ska lägga mig efter mitt nattpass.

Lill Lindbäck, undersköterska och författare inom genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lill Lindbäck - 2 mars 2022 13:38

Vad är jag mest rädd för, jo det är maktgalna människor. Dessa som har vassa armbågar, som psykopater och narcissister. Folk som inte skyr några medel alls, tar ingen hänsyn förutom pengarna och dessa styr egentligen mest. Så mina punkter är: psy...

Av Lill Lindbäck - 20 februari 2022 09:43

Tycker inte du att det stormar ute oftare och ibland med hårdare byar. Jag måste erkänna att jag tycker att det är spännande, men när jag läser om hur vissa stormar gör översvämningar och träd blåses ned både över bilar och hus, då är det ledsamt.  ...

Av Lill Lindbäck - 17 februari 2022 12:15


Nu var det längesedan jag bloggade och jag förstår varför. Jag heter Lill Lindbäck, under detta året kommer jag att byta namn till det jag föddes till och då blir namnet LILL KARLSSON. Det känns bra. Jag har skiljt mig, inget jag önskade. Till sommar...

Av Lill Lindbäck - 29 december 2020 10:16

Självklart känns julen extra när det är snö ute och även när det snöar. För min del är jag inte förtjust i snö, speciellt inte när jag ska köra bil. Numer tar jag hellre buss eller spårvagn. Jag är absolut ingen expert när det snöar, men jag blir n...

Av Lill Lindbäck - 13 december 2020 11:24

Nu gör Bris mycket reklam överallt. Så sorgligt. Det ska inte behöva var på det viset. Alla högtider, tydligen mest under juletider är det som värst. Stackars barn. Stackars alla som bor hemma i en miljö som inte är trygg, eller ens bra. Vad tänker...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Ovido - Quiz & Flashcards