Alla inlägg under januari 2018

Av Lill Lindbäck - 7 januari 2018 16:00

Fotot, ingår i Den långa maran, detta är alltså den 3:dje boken. Anna från boken Upptäckten bor i Linnarhult utanför Göteborg. Hennes man åker på en helgkonferens i Köpenhamn. En stor tjejträff är planerad till lördagen. Bea i denna bok kommer redan kvällen innan. En man som hon var kär i och boende i Stockholm, visar sig inte vara den hon trodde. Besviken åker Bea till sin väninna Anna, som bjuder på gott att äta och dricka. Senare på kvällen berättar Anna en historia om ett kvinnoskrik. Givetvis vill Bea undersöka historien. När morgonen kommer sticker kvinnorna in i skogen och till det stället som Anna hade hört ett gällt kvinnoskrik.

För att inte berätta historien som börjar i första boken, så hoppar jag naturligtvis över lite.

Anna råkar hitta en liten väska. I den ligger en legitimation, en vacker skönhet blir tillbaka på dem. Båda blir uppjagade och tittar sig runtom. Här har hänt något, tror de. När de kommer hem tar de reda på var denna kvinna bodde eller bor. De vet inte om hon är död eller någon har stulit väskan.

Boken handlar om Bea, hennes liv och arbete, men också att hon träffar en yngre man som hon faller för. Innan dess visar det sig att kvinnorna har kommit på en okänd liga i Göteborg, en mycket rik liga, där cheferna bor på dyra adresser. Samtidigt händer det mycket hemma hos Anna och Bea måste hjälpa henne. Bea tänker besöka ett hus, något stämde inte där, något allvarligt händer i huset, nu ska hon bevaka huset ...

Boken har fått goda recensioner, och många skratt, men också mycket, mycket spänning.

Lill Lindbäck, undersköterska, författare i genren thriller och thriller medialt.

www.lill-lindback.se

 

Av Lill Lindbäck - 5 januari 2018 13:38

Den rostiga buren blev skriven på grund av alla kvinnor som blir misshandlade av drogade män, av svartsjuka män, och män med låg självkänsla. Nu kommer jag inte ihåg hur många kvinnor årligen som dör av misshandlande män i Sverige. Boken ingår i en serie Den långa maran (har bara blivit 4 böcker), Anna från första boken Upptäckten är arbetskamrat med Lena, boken handlar om Lenas liv och hur hon försöker ta sig ur ett farligt förhållande där mannen hade vissa uppgifter för en dold liga i Göteborg. Ligan består av rika personer som bor i de finare områdena. Lenas man tar på sig värre uppgifter som hotbilder mm. Detta visste förstås inte Lena när hon träffade honom, och till slut blev kär. Allt gick för fort. I vanliga fall är Lena en väldigt försiktig person, intelligent och hon hade ett bra jobb. Arbetskamraten Anna lockade henne med till sin helgfest med bara kvinnor. när Lenas man var bortrest. Föräldrarna tog hand om hennes 3 små barn. Under festen framkommer vissa problem. Alla vill hjälpa, men Lena menade på att hennes man kan hota den som hjälper henne. Vem är Lenas man?  Är Lena stark nog att klara av en flykt med 3 små barn - från honom. Namnet gav jag med tanke på att dessa män sätter kvinnan i en bur, de kan inte ta sig ur, men börjar den rosta finns möjligheter. Hur du än gör skär du dig på buren och spåren av misshandeln följer dig, dina barn och din övriga familj livet, därav namnet - Den rostiga buren.

Boken kan vara svår att läsa på grund av våldsamheter, men är spännande då Lena börjar undersöka ligan, och ibland kommer ett litet skratt. Lena undersöker ligan för att hitta tillfälle att få möjligheten att fly.

Alla mina böcker finns i nätbokhandeln, finns även som e-bok.

Ha en toppendag!

Lill Lindbäck

www.lill-lindback.se

 

Av Lill Lindbäck - 4 januari 2018 09:30

Tidigare berättade jag om hur min första bok kom till. Jag är en person med mycket hög fantasi, en värld som följt mig sedan jag var väldigt liten. Jag har aldrig vetat vad jag skulle göra med fantasin. I skolans svenska var jag väldigt dålig. Förstod inte sammanhangen med grammatik och meningsuppbyggnad. Under årens lopp har jag blivit så mycket bättre. Fortfarande kan jag göra fel. Men, största felet är att det är så mycket som vill ut. Orden dansar runt. Jag berättade också att efter mitt första, förhoppningsvis sista, panikångestattack, fick mig att skriva ned varje tänkbara känsla och förstå varför jag fick det och hur det kom sig. Jag skrev om och om igen.

En dag fanns den där. Historien. En thriller. Jag var nybörjare, en del nybörjare klarar galant av allt som man måste göra, de gör allt rätt. Nej, det gjorde inte jag. Jag tycker nog att jag har fått slita hårt, men älskade varje sekund.Gav ut boken själv. Tog tillbaka den och gjorde om, och om den. Alla de där orden som inte behövdes. Jag har lärt mig bit för bit.

Här kommer den första, och tänk då på att jag hade så mycket om mig att jag skrev flera böcker samtidigt, i alla fall nära på.

Upptäckten: Handlar om ett par i 40 års ålder, de har inte fått barn. Efter slitsamma timmar på jobbet åker Anna hem, byter om till joggingkläder och joggar till skogen. I skogens lugn hörs fåglar kvittra, löv prassla och vattnet från Lärjeån. Under tiden Anna joggar tänker hon på sitt äktenskap, allt har gått i slentrian, men hon vet inte hur hon ska göra för att det ska bli bättre. Mitt i ett steg hörs ett högt skrämt kvinnoskrik. Anna tvärstannar och stirrar mot det hållet skriket hördes. Svett börjar rinna nerför pannan och råka komma i ögonen. Det svider djävulskt. När hon blinkat frenetiskt råkar hon se en man gömma sig bakom ett träd. Allt känns som i en dröm, en annan planet. Rädd springer hon hem.

Här börjar historien med Den långa maran, så kallas serien. Annas man skulle på konferens i Köpenhamn, just denna helg är alla väninnor inbjudna till fest och att sova över. När Bea, en av Annas närmaste väninna, som kommer redan dagen innan festen, då berättar Anna vad hon hade hört i skogen. De tar sig dit redan nästa morgon, och hittar grävspår, i jorden ligger något, en liten handväska med en plånbok. Id-handlingar ligger kvar. Vad har Anna kommit på? Tillsammans undersöker de detta.

Varje bok blir om en väninna. Jag hann skriva fyra böcker inom Den långa maran, men så hade jag så mycket mer idéer, inte bara thrillers, utan det blev också thrillers medialt.

Jag visar upp 2 omslag Upptäckten, Den rostiga buren inom Den långa maran.

  

Jag träffade på en vikarie som var duktig på att måla. Detta blev omslaget. Boken berättar jag senare om.

Den handlar om en kvinna med namnet Lena, hon är arbetskamrat till Anna i Upptäckten. I boken med namnet Den rostiga buren får du följa en kvinnas liv, ett liv ingen människa är värd att få.

 

Ha det gott därute!

Lill Lindbäck, undersköterska, författare inom genren thrillers och thrillers medialt.

www.lill-lindback.se

Av Lill Lindbäck - 1 januari 2018 12:19

God fortsättning på det nya året. I alla fall hoppas jag att dagen har börjat bra.

Själv tänkte jag berätta om en arbetskamrat som har gjort, som jag har tänkt göra längre fram, början till släktforskning. Visserligen kan jag börja redan nu, men för mycket runt omkring kanske det bara blir till en hög av ingenting.

Släktforskning. Jag har läst om reklamen och Ancestry. Tydligen kan man beställa ett paket av en kostnad ca 1000:- Ett salivprov skickas iväg till någon adress. Svaret kommer.

Min arbetskamrat gjorde så och fick reda på att hans rötter var en mycket stor procent svensk, en viss procent amerikansk och 1 procent -, jag blev banne mig förvånad, 1 procent polynesisk. Spännande.

Men jag har mina böcker och allt därtill som pockar på min uppmärksamhet. Ja, nu hörde jag en elak röst i huvudet, den rösten försöker jag inte att lyssna på - dammsuga. Bättre med lite damm och sedan syns det när jag har dammsugit. Som du märker är jag inte dammallergiker.

Om du är lite ner nu, eller då och då, det finns andra tider ljusa tider och mörka tider och gråa tider. Allt det där behöver man kanske i livet för att uppskatta varje tidpunkt i sitt liv. Inte bokstavligen, men att uppskatta det där lilla.

En blomma i trädgården för några år sedan, den blommade fram till november. Kortet är taget på kvällen, jag tror att det var i oktober månad. Varje nyans av färgen älskade jag och älskar fortfarande. Färgen gör mig glad. Så lite räcker det för mig att bli lycklig, en färg, en vacker blomma, men bara om jag tillåter mig själv att vara lycklig. När livet går och åren med den, då börjar man mer och mer förstå hur viktigt det är att ta tillvara på tillfällen i livet - det där som gör mig, dig, mest lycklig. Boken går att läsa på 2-3 timmar.

En ung kvinna, är medial, bor på landet med sin man och två små döttrar. En dag börjar telefonen ringa, ingen är där. Alltför många varningstecken börjar komma till henne. Vem är det som vill dem illa?

Läs mer på www.lill-lindback.se

 


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skapa flashcards