Alla inlägg under oktober 2016

Av Lill Lindbäck - 11 oktober 2016 15:42

Ja, jag hade jobbat i natt. Sov. Gick upp och gjorde frukost. Går in på datorn. Kollade nyheterna.Ungdomsgäng fritog sin vän från polisen.Polisen åkte in i ett garage. Med tanke på alla nedbrunna bilar, det tror jag. Det kastades stora stenblock vid sidan av polisens bil, de fick tag i en person, då kom mobben springandes från alla håll och fritog sin vän.Hur kommer det bli nu, i fortsättningen?Kommer varenda ung kille att skydda "sitt gäng"?På min tid hade man respekt för polisen. Uppfostrad att lyda föräldrar och stat. Förresten, jag hade aldrig kunnat skämma ut mina föräldrar till den grad som dessa små män gör.Ni är inte tuffa! Och tjejer som är tillsammans med dessa så kallade män, vet ni vad ni gör?Varför uppfostras inte pojkarna likadant som flickor? Tjejerna läser man ytterst få gånger om.Förlåt, nu fick jag ur mig ilskan. Det är mer spännande att skriva thrillers själv, än att få uppleva det i samhället.Av Lill Lindbäck

Av Lill Lindbäck - 11 oktober 2016 07:34

Hur det än blir skriver jag thrillers, men ibland snuddar eller skriver om en annan dimension. För mig har det hänt många gånger då jag kan se något, känna en vind, eller en doft, musik som kan följa min väg. Eller om bara det där oförklarliga händer. Det som man inte kan förklara.

Går andar? Finns det själar i vår värld och varför i så fall kommer dem när vi sover eller är på väg att vakna. Det finns många, många frågor om andra världar - andarnas. Ja, finns dem?

Självklart undrar jag också, men många gånger har jag blivit överbevisad, inte bara jag själv, utan andra som jag känner.


Ha en helt underbar dag!

Lill Lindbäck, författare

Av Lill Lindbäck - 10 oktober 2016 15:49

Här och där svishar det förbi om sjukdom och handikapp.


En sjukdom kan ta krafter ifrån en, om man bestämmer det själv. Ibland kan det vara svårt att lägga fokus på annat. Självklart finns det olika sjukdomar, lättare och svårare, ibland finns det sjukdomar som kan ge ett bättre mående bara man siktar åt rätt håll.

Hur menar jag då? Och vad är rätt håll?


Hur jag menar:

Hitta en fritidssysselsättning som kan passa just dig. Pröva något du aldrig tidigare har gjort. Det finns teckning, målning, lära dig spå i kort, fotografier. Den kan praktiskt taget vara vad som helst. Bara detta vad som helst kan berika ditt liv.

Kanske du redan har en eller flera fritidssysselsättningar.


Och vad är rätt håll?

Varför inte pröva sig fram. Exvis: Är teckning något för mig? Prova. Ge inte upp. Även här får man kämpa. När du ser något växa fram, som du inte tidigare har sett hos dig själv. Ge inte upp.


Själv hade jag under hela mitt liv saknat något. Jag visste inte vad det var, tills den dagen jag fick, troligtvis, en panikångestattack. Livet blev för mycket. Alla de där obehagliga känslorna jag upplevde skrevs ned på datorn, för att tas fram, rätta och tas fram igen. En dag, några veckor senare, märkte jag att detta något hade börjat bli en trhiller. Då, efter ett antal års arbetslöshet med timjobb, så gick jag en utbildning. För runt 12 år sedan började jag gå in för att skriva, men det tog mig tid att hitta rätt med meningsuppbyggnad och grammatik. Inga svårigheter med fantasins värld, men just grammatiken. Det har blivit 8 böcker och 4 kortromaner.

All lycka önskar jag dig!

Lill Lindbäck


Av Lill Lindbäck - 10 oktober 2016 15:40

Hur trött kan man bli?

Jag skriver i full fart. Rättar och är väldigt noga, tar bort och lägger till, bygger upp tills det blir en färdig thriller. Ja, jag läser i omgångar, ibland stycke för stycke. Låter arbetet vila i omgångar. Ser nya fel tills jag inga fler fel hittar.

Och så ser jag fel i färdiga böcker. Hur i h-e kunde det ske? Många skriver om lektörer, men de kostar. Okej, självklart ska man kosta på sig en lektörstjänst. Ändå ser kan man hitta fel.

Men, läsarna har alltid varit nöjda. Tack för det.

Lill Lindbäck

Av Lill Lindbäck - 7 oktober 2016 11:47

Skulle ha börjat skriva på mitt manus, Tårarnas doft, men åt frukost till Facebook och Twitter, gick sedan över och skulle lägga till och göra några ändring på min hemsida, www.lill-lindback.se. Detta tar mycket längre tid än man tror, än jag trodde. Har i och för sig tagit lugnt. Ska se snyggt ut. Skrev in 1-3 sidor av varje kortroman, men det var själva tusan ... Då hittar jag ett par småfel. Så som jag har läst, noga, petig, läser om och om igen. Sakta och fort, vet inte hur många gånger, jag tappar räkningen. Eftersom jag ingen lektör har - tyvärr det kostar en hel del. Kanske är det allra bäst eller bra att ha en lektör tycker många. Ja, med all säkerhet, men det kan ändå bli fel.

Är du osäker ska du absolut kontakta en lektör! Själv kan jag inte, skyller på barndomens skola och alla röda bockar. Du kan inte skriva, sa en lärare till mig.

Jag älskar att resa dit går pengarna i stället.


Jag har skrivit ner en text från en känd person. Kan inte påstå att jag blev glad, men ändå fanns en känsla av - jag är inte sämre, kanske heller inte bättre, men känslan var skön! Ja, så kände jag. Nu skulle alla säkert säga att Guillou är bland de bästa. Säkert. Han är journalist och är känd från den vägen, så även Liza Marklund. De är duktiga, men lite lättare borde det vara för dem. Läs nedan:


Här kommer en mening som är från boken "Brobyggarna" av Jan Guillou.

När tåget stånkade in på järnvägsstationen i staden tackade han Schnell för sällskapet, hoppade av i farten och gick bakåt mot den sista vagnen där han hade sitt enda bagage, förutom Mausern som hängde över hans vänstra axel och Doktor Ernsts välfyllda och förseglade portfölj som han bar i högra handen och som han lovat på hedersord: att bara släppa väskan i sådana situationer då naturen kallade och man svårligen skulle klara av den saken med en tung portfölj i ena handen.


Här slutar jag. Denna mening var det en som la in på "Författare på Facebook".

Vad jag vill säga med detta?! Jo, om du vill skriva en bok och kämpar med manus eller tänker börja, så kan även en rikskändis skriva, kanske inte fel, för mig blev det för mycket och, och, och, men för mig kändes meningen fel. Fast, jag lovar dig, de flesta författare gör fel ibland, med eller utan lektörshjälp.

Ha en underbar helg!

Författare Lill Lindbäck

Av Lill Lindbäck - 6 oktober 2016 11:44

En gång tidigt på morgonen vaknade jag av en dröm.Själva drömmen kommer jag inte ihåg. Alla känner säkert igen sig, ibland är man med i drömmen, ibland flyter man ovanför och ser på. Det var när jag flöt/flög ovanför drömmen när en bild tonade upp sig. En stor vacker varg med en yvig päls. Han satt där och tittade vänligt på mig. Tyckte jag. När jag sa till vargen att du hör ju inte ihop med drömmen. Varför kom du in? Vill du mig något. Nej, vargen sa inget, men fortsatte titta på mig med sin yviga päls. Jag vaknade med den bilden i mina ögon. Fortfarande kommer jag ihåg tankarna. Jag tänkte; vargar har väl ingen yvig päls med en vacker färg. Det hade jag aldrig sett varken på bild eller på teve.Samma morgon äter jag frukost och dricker mitt kaffe framför datorn. Jag går in på Facebook. Vet du vad det första jag såg var? Jo, ett inlägg om vargar, en av dem exakt samma yviga päls och färg. Jag rös. Känslorna rasade i kroppen. Jag hade för något med sedan gått på mediala kurser på Själens Oas i Göteborg. Detta var runt 4 år sedan.Har du haft en dröm du inte kan förklara?Drömmar är en spännande värld. Vi har sett något på teve kanske reklam, hört några ord på bussen, eller haft en diskussion med något. Till och med plugga till ett prov och inte kommer ihåg det som var viktigast, men i drömmen kommer orden till dig.Hjärnan är fantastisk.Ha en skön dag!En hälsning från Göteborg och Lill Lindbäck

Av Lill Lindbäck - 4 oktober 2016 17:41

Min bok "Hämndens Änglar" handlar lite om mobbing, den utgår från det och är en thriller. Välkommen att kika på min hemsida www.lill-lindback.se för att läsa mer om boken som är en kortroman. Lästid runt 2-3 timmar.


För övrigt har jag aldrig förstått mig på den/de som mobbar. Till mobbaren; om du mår så dåligt och går på andra för att förstöra kommer detta under hela ditt liv förfölja dig. Likaså för den som blir mobbad.

Lägg av!

Av Lill Lindbäck - 3 oktober 2016 17:25

Då blev min fjärde kortroman "Hämndens Änglar" färdig ett par veckor innan bokmässan i Göteborg, september månad.

Läs vidare på www.lill-lindback.se


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lill Lindbäck

Lill Lindbäck


Skapa flashcards